Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Élettársi szerződés? Mennyire korrekt ez így?
#10 Azért ez nem egészen így van. Ami eddig van, az mindenkinek a sajátja. De ne mondj már olyan marhaságot, hogy amit ezután a csaj vesz, azt viheti majd magával! Még ha csak egy íróasztalról van szó, akkor sem viheti magával, mert az életközösség alatt szerezte, azon meg már osztozkodni kell -még ha kicsinyes is a dolog-, márpedig itt menni fog a szarrágás egy szakítás esetén ahogy látom, mindkét fél részéről.
2020. okt. 19. 23:34
#11 ugyan már. Nem házasok. Albérletben lakok egy barátnőmmel, szóval az elmúlt 3 év alatt amiket vett, az már az enyém is? Csak azért mert egy pár és együtt élnek, nem lesz közös semmijük.
2020. okt. 20. 00:28
2020. okt. 20. 00:34
#12 Nem vagy tisztában a magyar jogrenddel, ez tisztán látszik. Csak azt nem értem, hogy mi a fészkes fenének böfögsz valótlanságot oda egy olyan valakinek, aki segítséget/tanácsot szeretne.
[link]
2020. okt. 20. 00:39
Beteg vagy kislány
1 minden a házasság után szerzet vagyon közös
2 a ház ér 60milliót te veszel két asztalt és felezni akarsz mire fel?
2020. okt. 20. 05:39
Ezt nem is tudnatok írásba foglalni, mert ezt jogilag alapbol így van, tehát erre ugyved nem tud szerződést írni. Amit követelhetnel szakítás után az az általad finanszírozott erteknovekedes értéke pénzben vagy esetleg emiatt tulajdoni hányad. De ez ismet benne van a jogban, és nem fogjak a parod miatt atirni a polgári torveny könyvet :'D.
2020. okt. 20. 07:36
#14 azért vicces, hogy az általad küldött link is azt írja, hogy az élettársak önálló vagyonszerzők. A közös vagyont kell megosztani, a kisasztal pedig nem az, amennyiben számlát tud róla mutatni az egyik fél.
2020. okt. 20. 10:35
'Csak azért mert egy pár és együtt élnek, nem lesz közös semmijük.'
Az élettársi kapcsolat megszűnése esetén bármelyik élettárs követelheti a másiktól az együttélésük alatt keletkezett vagyonszaporulat megosztását. A vagyonszaporulat meglétét annak kell bizonyítania, aki a megosztást követeli. A vagyonszaporulathoz nem tartozik hozzá az a vagyoni elem, ami házastársak esetében különvagyonnak minősülne, a különvagyont viszont az erre hivatkozó élettársnak kell bizonyítania.
Az élettársak a vagyonszaporulatból a szerzésben való közreműködésük arányában igényelhetnek részesedés. A részesedésben való közreműködés arányának megállapítása bizonyítási kérdés, amelynél figyelembe veszi a bíróság még a háztartásban, az élettársi közösségre tekintettel végzett munkát
2020. okt. 20. 10:52
19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem nem kell a mostani ingatlanok közül egy sem, se autó se semmi. Én azt ajánlottam fel vegyünk akkor egy házat közösen amibe én is beleadok, és akkor éljünk ott, szépítsük együtt. Én közöst terveztem.Na ő ettől is elzárkozik😑 és igen az én fejemben megfordul, ha most ilyen és netántán gyereket szülök neki, akkor utána simán kitesz utcára? Oké van félretett pénzem, veszek házat, csak engem az bántott hogy én csináljam azt és abban lehet nem is fogok lakni soha? Aztán majd az lesz szóvátéve hogy mért oda tolom a pénzt.
Kapcsolódó kérdések: