Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi az esélye hogy valaki megváltozik, és leszokik a szerencsejátékról, a fűről, az alkoholról, és a túlzott pézköltési mániáról?
Ha így kérdezed hogy már leszokott, akkor igen. Ha úgy kérdezted volna, hogy még majd most ígérgeti a leszokást, akkor minimális az esély. Megvan az emberben a lehetőség a változásra, de ennek belülről kell jönnie és olyankor senki más nem hathat rá. (Tehát te párjaként, rokonaként, barátjaként nem tudod őt meggyőzni, hogy hagyja abba ha még most is iszik/drogozik/játszik/elszórja a pénzt.)
Én 20-24 évesen elég kemény alkoholista voltam. A végére már megittam az utolsó egy évben minden nap napi 2-3 üveg bort. Utána magamtól szoktam le, amikor annyira rosszul lettem egyszer hogy mentőt kellett hívnom magamra és halálfélelmem volt. Azóta eléggé rendbe jött az életem, bár nyilván sok mindent kell befoltozni, megoldani, mert oka volt annak hogy ilyen lettem, aminek okai a gyerekkoromban keresendők. Viszont azóta hogy lett igényem a változásra, azóta felfelé ível az életem.
27/F
Én úgy ismertem meg a párom, hogy a fű már évek óta mindennapos volt. Meg néha még más is...
Alkohol szintén mindennapos... Mindig meg volt a 4-5doboz sör naponta.
Pénz nem érdekelte. Szórta. Tisztességes munkája sem volt.
Akivel előttem volt együtt 3 évig az a lány sem a leszokásban segítette, hanem inkább partner volt minden káros szenvedélyben. Amikor mi össze jöttünk azt mondta vissza vesz és nem fogja ilyen mértékben csinálni, de a napi 1 jó éjszakát fűről nem fog lemondani soha...
Én ebben soha nem voltam partner. A szagát sem bírom.
Elkezdett figyelni rám, tekintettel lenni rám, hogy én se a fűt se az alkoholt nem csípem. Nem gondoltam hogy változni fog. 8 éve így élt.
Most ott tartunk hogy már jó ideje tiszta.
Úton van a kisbabánk és fegyelmezettebb, normálisabb mint valaha.
27/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!