Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegezitek vagy magázzátok a barátotok/barátnőtök szüleit?
"Ezt azzal magyarázták, hogy az amerikaikanál nincs magázás a nyelvezetben."
Hát akkor elég rosszul magyarázták, mert pont, hogy tegeződés nincs! A mai angol nyelv kizárólag a magázódáson alapszik, és arra épül, és nem a tegeződésre! Pont a tegeződésre nincs külön formula!
"Elég csak megnézni az internetes kommunikációt."
Hát én még hivatalos levélben vagy ügyben interneten nem tegeztem le senkit, és viszont, engem sem.
Max. az ilyen hiotvány csetelős oldalakon terjed.
"Modernebb, felvilágosult gondolkodású ember vagyok, a világ is a tegeződés felé halad. "
Inkább tuskó vagy. Semmi modernség és felvilágosultság nincs a suttyó viselkedésben.
Én a párom anyukáját magázom(nénizem is mellé),apukáját tegezem. Ők engem sosem magáztak,rögtön letegeztek. Párom a szüleimet tegezi és ők is őt. Az elején kölcsönös magázódás volt viszont köztük.( viszont nem volt se nénizés,se bácsizás. Attól a szüleim kirohannak a világból.)Majd édesanyám finoman rákérdezett,hogy nem bánná e a tegeződést. A 80+ éves nagymamám is elsőként magázta,utána kérdezett rá,hogy megengedné a párom neki a tegeződést.
Ötvenes,hatvanas korosztályba tartoznak a szülők,mi húszonévesek vagyunk. Engem otthon úgy tanítottak,hogy felnőttként sosem tegezzük le a másik felet és ha letegeznek,akkor tegezzem vissza a másik felet. Mondjuk mi városi,értelmiségi család vagyunk. Barátomék vidéki emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!