Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fáj ha az emberek nem értékelnek?
Az hogy nem találkoztál még olyannal, aki komoly kapcsolatot akarna tőled, nem jelenti azt, hogy nem értékelnek. Ennek sok más oka lehet.
Viszont amiatt lehet rossz érzésed, hogy az önbecsülésed túlzottan is mások, rajtad kivülállók határozzák meg. Tőlük függetlenül kéne megtanulnod magadat szeretni. Nem másoktól kéne "értéket" szerezni, hogy aztán értékes legyél, hanem először magadat is értékesnek gondolni, amit mások majd megláthatnak.
Egyszer voltam kapcsolatban olyan nővel, akinek hozzád hasonlóan önbizalom hiányból fakadó folyamatos kényszere volt arra, hogy mások elismerését gyűjtse.
Soha többé! A legfontosabb az egészséges énkép és önbizalom, semmi szükségem rá, hogy a párom folyamatosan a kapcsolatban is az elismeréseket gyűjtse, eleinte tőlem, aztán mikor az nem lesz elég (és sosem elég), akkor gyakorlatilag minden szembejövőtől.
Én például bármilyen csinos is vagy, ezért nem akarnék tőled semmit.
Ismerek én is ilyen csajt. Borzasztóan kétségbeejtő amikor nem tudod hogy milyen érzést vált ki belőle egy bók vagy dícséret. Múltkor mutatott egy képet egy tortáról amit csinált, jól megdícsértem hogy szép lett, erre azzal jött hogy nincs benne elég cukor meg nem is lett olyan jó, stb. Harmadik-negyedik alkalommal már inkább nem is mondok neki semmit mert úgyse tudok jól kijönni belőle...
Szóval te ne legyél ilyen, ha megdícsérnek akkor köszönd meg és fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!