Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl nagyok az igényeim, hogy művelt férfira vágyom? Letegyek erről?
A műveltség nem a legfontosabb, de hogy fejezzem ki magam úgy, hogy nem tűnök sznobnak... Én olyasmikért is tudok rajongani, amik ,,kívül esnek’’ a popkultúrán, vagy a ma átlagban népszerű dolgokon. Ezen azt értem, hogy nem csak a kizárólag szórakoztatás céljából íródott könyvek, hanem a lényegesebb szépirodalom, nem csak a mai pop zenék, stb, és úgy általában a művészetek, a költészet, a filmtörténetileg jelentős filmek, művészettörténet, stb...
Természetesen nem azt várom, hogy ezek a dolgok mindenkit egyaránt érdekeljenek, engem sem érdekel különösebben mélyen a filozófia vagy a zeneelmélet, mert értitek, kinek mi. Épp ezért, most nem is azért írom ezeket, mert akkora nagyokosnak tartom magamat, én sem vagyok a műveltség élő szobra, csak épp igyekszem fejlődni és élvezem az életnek ezeket az oldalait is.
Az igény hiányára akarom kihegyezni a dolgot.
Úgy értem, ha még nekem is, aki nem vagyok különösebben éles eszű, megvan ez a fajta kíváncsiságom, vagy tudásvágyam, hogy ilyesmikkel foglalkozzak, vagy valamit tudjak az életnek ezekről az oldalairól is, akkor azoknak, akik olyan tehetségesek, meg okosak miért nincs? Szerintem ezek valami olyan pluszt adnak hozzá az élethez, amit máshonnan nagyon nehéz beszerezni. Rengeteg tehetséges, jó eszű embert ismerek, akikben csak nincs meg az az érdeklődés, amitől ezeket a képességeiket kibontakoztathatnák.
Ez nem csak férfiakra vonatkozik nyilván, csak ha sok az olyan barátnőm, akit túlnyomó részt a sorozatok, a facebook és a divat érdekel, akkor azt tudom mondani, na bumm, hát ez ilyen, velük is jól el vagyok. Azért emeltem ki a férfiakat, mert egy társnál nekem ez nem elég. Ja, én is szeretem a magazinokat, a béna tv műsorokat, a videojátékokat, a popzenét, a szórakoztató romantikus vagy akciófilmeket, a meccs nézést éssatöbbi, és nem tartom alacsonyabb rendű dolgoknak ezeket, csak nem tartom őket elégnek. Egy bizonyos mélységig mindenkivel eldumálok. Ráérzek, hogy az adott ember miben jártas, meg mi a közös pontunk, de ez nem jelenti azt, hogy nincs igényem többre.
Engem nem az zavar, ha egy férfi nem fújja kívül az összes enciklopédiát, de még az sem, ha azt mondja, hogy hozzá sem tud szólni az irodalomhoz, utálja, nem érdekli, őszintén szíve joga. Engem az érdektelenség és a kizárólagosság zavar. Az, ha semmiről nem tudunk beszélgetni a fent leírt dolgokból, mert nem érdekli, lesz**rja, elég neki amit a tvben lát és a facebookon olvas, nincs benne nyitottság.
És az van, hogy rengeteg ilyen emberrel hozott össze a sors.
Egy ideig azt hittem, meg leszek így, hiszen egyik sem jobb vagy rosszabb (ezt még most is fenntartom, nem rosszabb valaki nálam, attól ha nem művelődik), ezek mind jó emberek voltak, imádtam kb minden tulajdonságukat, kedvesek voltak, máig tudom, hogy az egyikük az egyik legjobb ember akit ismerek, volt eszük is, gyakran több is mint nekem, csak nem volt nagy igényük rá, hogy használják. Én meg unatkoztam mellettük, nem voltunk partenerek, összeférhetetlenek voltunk, mert nem bírtam, hogy nem lehet egy színházba, kiállîtásra elmenni, vagy egy könyvet, jó filmet kibeszélni, ők meg nem bírták, hogy olyasmit igénylek, amik bennük nincs meg, és igazuk is volt, de szellemileg silánynak éreztem volna így az életet.
Nyilván, én meg nem értek az autószereléshez, vagy mit tudom én, de lelkileg akkor sem bírtam sokáig, hogy nem vagyunk partnerek az érdeklődési igényinkben.
És most ott tartok, hogy fogalmam sincs, hol találhatnék művelt / művelődésre vágyó férfit, aki nem sznob. Mert ami még az érdektelenségnél is jobban zavar az az, ha az illető mindenkinél jobbnak hiszi magát, csak mert elolvasott pár könyvet, és különcködik, meg műből alteros, művészkedő stílust vesz fel, és semmi mással nem tud foglalkozni, csak a saját intellektualitásával, ami mindenkié fölött áll.
Egy középútra vágyom, egy szellemi igényekben partner férfira, akiben van kíváncsiság és ész. Számomra ezek a legvonzóbb tulajdonságok közé tartoznak, ha valaki hajlandó művelni magát és intelligens, de visszafogott, szerény.
Abszolút hiszek abban, hogy nem csak érdektelen / sznob férfiak vannak, hatalmas általánosítás lenne így gondolni, de az tény, hogy én nem ismerek egyet sem, nem találok ilyen személyt sehol, nyilván béna vagyok, de akkor sem.
Ez túl nagy elvárás? Sose találok olyat, aki széles körben érdeklődő, de nem egy beképzelt elitista f***sz?
Ha igen, hogy rendezzem ezt el magamban úgy, hogy ne zavarjon folyton, hogy ne érezzek kielégítetlenséget?
Mit tanácsoltok? Csak nekem van ilyen gondom?
#8: Amikor az egyetemen egyszer megláttak nálam egy könyvet, körbeültek, hogy mégis minek olvasok olyat, ami nem szakkönyv... :D
Dettó. Pedig nem könnyű szakra jártam én sem. De voltak olyan műveletlen, ostoba évfolyamtársaim, hogy egyszerűen nem hittem el. Igaz volt köztük protekciós is.
Férfiként hasonlókat tapasztalok, sokszor felteszem a kérdést magamnak, hogy túl magasak az elvárásaim?
Olyannal nem szeretnék együtt lenni, aki számomra nem megfelelő. A saját időmet és az ő idejét is rabolnám.
Ugyanakkor, nem ülök otthon magamba roskadva, ha van alkalom rá, nem félek ismerkedni. Nem én vagyok az önbizalom szobra, de például, oda merek menni egy ismeretlen lányhoz az utcán, ha megtetszik, vagy szórakozóhelyen, mindkét példából már lett hosszabb-rövidebb kapcsolatom. Sajnos, minden eddigi lánynál az volt a helyzet, hogy nem volt rossz, DE...mindig volt valami de. És persze, hogy mindegyikben csak egy része volt meg annak, amit kerestem egy lányban. Én pedig úgy ítéltem meg, hogy nem éri meg a kompromisszum értük, amiért le kellene mondanom dolgokról.
Próbálom nem elveszettként kezelni a helyzetet, de sajnos azt látom, hogy a korosztályomban, akivel szívesen megismerkednék, arról az ismerkedés során kiderül, hogy vagy foglalt, vagy ha nincs senkije, akkor okkal nincs, valami defektje van.
Persze, ez utóbbi állítással magamat is szembe köpöm, hogy én is defektes lennék, mert nincs senkim.
Szóval, nem látom optimistán a jövőt. Azzal nyugtatom magam, hogyha úgyis egyedül fogok megrohadni, akkor legalább elmondhatom, hogy én megpróbáltam.
Szerintem egyáltalán nem nagy elvárás.
Az már inkább kérdés, hogy az utóbbi 1 évben hány férfit utasítottál el azelőtt, hogy bármi ilyet megtudhattál volna róla.
Sokszor látom azt, hogy a nők, akikkel ismerkedem azelőtt elutasítanak, hogy bármi olyan kiderülne rólam, ami állítólag a legfontosabb számukra, mert ugye mindenkinek a belső értékek számítanak.
Innentől nehéz sajnálni, hogy nem talál valaki kultúrált, kedves, megbízható, etc férfit mert igenis vannak körülötte ilyenek, csak nem feleltek meg a szép szőke herceg + kultúrált, kedves, megbízható képletnek, úgy pedig esély sincs, hogy ez kiderüljön róluk :)
"A nők hatalmas többsége az internetes társkeresőkön azonnal elillan, ha a kultúrára terelem a szót"
Én nem ezt tapasztalom. SŐT!
Éppen ellenkezően, minden nő elmondja, hogy neki mennyire fontos a kultúra, mennyire szereti a színházat, könyvet...
Aztán mikor kicsit elkezded forszírozni a témát, akkor kiderül, hogy bár harminc éves, de színházban utoljára a gimnázium alatt nézett meg valamit, azt imádta, és azóta is tervezi, hogy újra el fog menni. Esetleg valami Puskás Arénás "színházi" előadáson volt (általában valmai zenés darab), és azt imádta.
A könyv dettó. A kedvenc könyve valami kötelező, esetleg valami romantikus cucc, azmit 1.5 éve olvas, "dehát elég vastag könyv". Pedig imád olvasni, le is van írva az adatlapján, hogy az a kedvnc hobbija.
Műzeum, kiállítás maximum a nyaraláson a helytörténetit körberohanta, zenéből csak popzene...
És nem, én sem Dostoyevsky kötettel a kezemeben, Mozarttal a fülemen rohanok a kiállításmegnyitóról a színházba, de azért aki leírja, hogy őt ezek érdeklik, az legalább évi pár könyvet olvasson már el, vagy ne csak minden második szökőévben tévedjen el színházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!