Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A cuncimókus kifejezést...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A cuncimókus kifejezést nőkre, férfiakra vagy bárkire lehet mondani?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 27. 13:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Azt nem mondtam, hogy úgy lenne értelme.

De a kettő nem feltétlenül függ össze.

Szóval akkor a cunci = punci vagy nem?

2020. ápr. 27. 14:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Lusta vagyok belinkelni, de írni nem. Keress rá és találni fogsz gykn egy kérdést, amiben konkrétan erre kérdeznek rá. Ott írnak válaszokat.
2020. ápr. 27. 14:24
 13/20 A kérdező kommentje:

Igen, azokat már olvastam az előbb, de úgy tűnik, ott sem volt egyetértés.

Van, aki szerint azt jelenti, hogy cuki, stb.

2020. ápr. 27. 14:29
 14/20 anonim ***** válasza:
Minek hangzik? Szerintem egyben lenéző, egyben aranyos megjegyzés. De állítom itt sem lesz egyetértés a jelentését illetően. Valamelyik csökött egyszer kitalálta aztán elterjedt. Találj ki te is valamit. Mint a stop shopban "küszöbmajom". XD
2020. ápr. 27. 14:34
 15/20 A kérdező kommentje:

Például én eddig semmi negatívat nem éreztem ebben a kifejezésben, de az előző reakciók alapján sokakban pejoratív érzelem kapcsolódik a szóhoz.

Én azt hittem, ez olyan becézés, mint pl. a nyuszikám. Vagy az is helytelen?

2020. ápr. 27. 14:34
 16/20 anonim ***** válasza:

Nyuszika, attól függ, kinek mondod, és hogyan.

(See?)

2020. ápr. 27. 14:39
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez egy szinonim szó a p betűsre. Legalábbis náluk az volt egy fokkal kedvesebben hangzik, gyerekként így utaltak rá a családban.
2020. ápr. 27. 15:44
 18/20 A kérdező kommentje:
Ó, jaj... Hát, mi (a családtagjaim) sosem használtuk a cunci kifejezést a p-ra.
2020. ápr. 27. 20:54
 19/20 A kérdező kommentje:

16. "Nyuszika, attól függ, kinek mondod, és hogyan. (See?)"

Persze. Azt tudom, hogy az érzelmi töltés is meghatározó a kommunikációban. Ez akár vonatkozhat arra is, ahogyan valaki köszön. Az egy dolog, hogy azt mondja, hogy "szia", de ha gyűlölettel teszi, akkor az annyit tesz, mint "dö.ölnél meg".

Ugyanakkor a nyúl szónak van tudható, átlag magyar ember számára ismert jelentése. Nyúl, egy állat. Bár szokták használni a "gyáva" szinonimájaként.

De a "cunci" jelentése szerintem sokakban képzavar. A "-ci"-t én úgy vettem, mint pl. a Béla becézésének esetében Béci. A "cun-" viszont semmi jelentéssel nem bírt számomra.

2020. ápr. 27. 21:02
 20/20 A kérdező kommentje:
Ja és azt például használtam egy darabig, hogy "mókuci", de csak viccből.
2020. ápr. 27. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!