Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A cuncimókus kifejezést nőkre, férfiakra vagy bárkire lehet mondani?
Azt nem mondtam, hogy úgy lenne értelme.
De a kettő nem feltétlenül függ össze.
Szóval akkor a cunci = punci vagy nem?
Igen, azokat már olvastam az előbb, de úgy tűnik, ott sem volt egyetértés.
Van, aki szerint azt jelenti, hogy cuki, stb.
Például én eddig semmi negatívat nem éreztem ebben a kifejezésben, de az előző reakciók alapján sokakban pejoratív érzelem kapcsolódik a szóhoz.
Én azt hittem, ez olyan becézés, mint pl. a nyuszikám. Vagy az is helytelen?
Nyuszika, attól függ, kinek mondod, és hogyan.
(See?)
16. "Nyuszika, attól függ, kinek mondod, és hogyan. (See?)"
Persze. Azt tudom, hogy az érzelmi töltés is meghatározó a kommunikációban. Ez akár vonatkozhat arra is, ahogyan valaki köszön. Az egy dolog, hogy azt mondja, hogy "szia", de ha gyűlölettel teszi, akkor az annyit tesz, mint "dö.ölnél meg".
Ugyanakkor a nyúl szónak van tudható, átlag magyar ember számára ismert jelentése. Nyúl, egy állat. Bár szokták használni a "gyáva" szinonimájaként.
De a "cunci" jelentése szerintem sokakban képzavar. A "-ci"-t én úgy vettem, mint pl. a Béla becézésének esetében Béci. A "cun-" viszont semmi jelentéssel nem bírt számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!