Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szuletesnapra nincs torta?
Reggel 8kor neki alltam egy tortat elkesziteni a baratomnak sokaig minden a leheto legtokeletesebben ment, recept minden pontjat precizen kovettem. A krem nem dermedt meg elegge semmivel nem tudtam feljavitani es semmi nem hasznalt, mergembe kiboritottam mindent az ablakon. 4,5 oram ment karba.
Azota takaritok meg probalok higgadni hogy kitalaljam mi legyen. Baratom meg dolgozik szerettem volna meglepni egy szuletesnapi tortaval mert jelen helyzetben meg egy cukraszdaba sem tudok elmenni hogy vegyek egy boltit, szamomra pedig torta nelkul nem szulinap a szulinap arrol nem is beszelve hogy ez is lett volna az en meglepetesem.
Adnatok otletet? A madartej a kedvence de azt valamilyen modon tortakent meglehet csinalni??? Elfogyott hozza a zselatinom.
Van tejszines fozos pudingom, tejem tojasom hozza, liszt is van cukor vanilias cukor...
szet vet az ideg mert en az ilyen dolgokat nagyon a szivemen viselem es mar az agyamra ment ez a korlatozottsag amivel hetek ota elek a boltokag illetoen is........
Az ajandeka sem erkezett meg hiaba rendeltem meg idoben.........
Koszi a segitseget......
27/n
Szerintem főzz neki ebédet, a kedvencét. Desszertnek madártejet, zselatin nelkul. Folyos lesz de szepen kis cseszeben talalva esztetikus.
Ha nagyon ragaszkodsz a sutemenyhez süss egy kis piskótát es tedd rá a pudingot. Esetleg ha formában hagyod és hűtöd elegge megdermedhet estig.
Elmondhatod oszinten, hogy az ajandek nem jott meg, de ne mond el mit vettel neki.
Koccintsatok, csinaljatok valami programot pl társasozzatok, este ajanlj fel neki egy masszázst es kenyeztesd :)
Erezzetek jol magatokat, ha feszulten fogadod és azt erezteted vele hogy ez egy szar nap neki sem lesz kedve semmihez.
Az internet a barátod. De meg ha egyébként nem tortaként készíted el, biztos vagyok benne, hogy akkor is nagyon fog örülni neki a párod.
Azt nem értem meg, hogy miért dobtad ki az eddig elkészült süteményt, még ha szét is folyt a krém és nem esztétikus, akkor is lehetett volna belőle valami pohárkrémet vagy ilyesmit kreálni, kis kreativitással minden süti megmenthető (hogy én hányszor használtam fel inkább egy dekoratívabb üvegtálat a tortaállvány helyett, mert valami nem jött úgy össze..).
Na figyelj, megmentelek. Én nagyon antiszakács vagyok, türelmem sincs sokat bíbelődni, szóval én mindig ezt az egy fajta tortát sütöm, mert ennél egyszerűbb nincs a világon.
Aztán mindig másként díszítem.
Én annyi különbséggel csinálom, hogy nem teszek bele fahéjat. Vanília kivonat helyett vaníliáscukrot teszek bele, de ha nincs, nem baj.
Almaecetet rakok bele általában.
A titka, hogy először csak a száraz hozzávalókat tedd bele és jól keverd el, hogy a szódabikarbóna és a sütőpor elvegyüljön a liszttel és kakaóporral.
Az állaga elég folyós. Én egy kis formájú jénai tálat szoktam kivajazni, lisztezni és ebben sütöm meg olyan 60 perc alatt. Ha a teteje felpúposodik és száraz lesz, simán levágom.
Cérnával félbevághatod és megkenheted lekvárral, de önmagában is nagyon finom.
Először csináld meg ezt, tedd be sülni, aztán ha van időd, készíts tölteléket és bevonatot rá. Majd írok arra is ötletet.
Én ezzel töltöttem meg a tortát, de a főzős puding is jó lehet:
2 evőkanál lisztet simára keverni apránként hozzáadott 2,5 dl tejjel
Felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
20 dkg vaj + 20 dkg porcukor - habosra keverni (habverővel, rúdmixxel)
Jól elvegyítjük a kihűlt masszával.
Pici tortához bőven elég a fele mennyiség.
Porcukrot csinálhatsz turmix gépben kristálycukorból.
A tortamázazáshoz nagyon béna vagyok, legutóbb nem jött össze, mert a töltelék kifolyt és nem vonta be a mázam.
Valami olvasztott csokival lehetne legkönnyebben bevonni talán.
A tetejére dísznek csinálhatsz hamis marcipánból egy rózsát vagy virágot.
Hamis marcipán:
1 dl tej
350 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g finomliszt
125 g vaj vagy margarin
A gyúráshoz 6 evőkanál porcukor vagy kukoricakeményítő
A tejet a cukorral felforraljk, majd alacsony hőfokon pár percig gyöngyöztetjük.
Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig (nekem egy percig se főtt, mert elkezdett leégni, de így is jó lett)
Belerakjuk a margarint.
Ha van ételfestéked, akkor ahány féle színt akarsz, szedd szét annyi felé és színezd meg különböző színűre.
Folyékony ételfestéktől folyós lesz, nem kell bele sok, de a hűtőben megszilárdul. Por ételfesték jobb az álag miatt.
Megpróbálhatsz színezni céklalével vagy meggylével, ha az van otthon. És akkor már legalább rózsaszín virágokat tudsz csinálni. Amit nem színezel, az lesz vajszínű. Kakaóporral színezhetsz barnára.
Más ötletem nincs.
Miután megszínezted, tedd be fóliában a hűtőbe dermedni. Kell neki 1 óra biztosan, de előbb is megnézheted.
Utána formázhatsz belőle virágokat, rózsát, stb...
Koszi a sok valaszt nagy segitseg volt!
Vegul nem volt mar alkalmam masik sutit csinalni igy toredelmesen szint vallottam... aztan masnap sem es harmadnap sem jott ossze a suti de otodik probalkozasra tokeletes lett minden es isteni lett. Aznapra vettuk a szuletesnapjat fujtunk gyertyat csillagszoroztunk....bekapcsoltuk a halasz juditot a tvn 🤣 Ez igy sikerult :)
Nagyon aranyosak vagytok es remelem visszajut hozzatok ez a sok jo dolog amivel segitettetek 😘🌸💗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!