Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltartanád a párod, ha elveszítette a munkáját ebben a kialakult helyzetben?
"Nem tudom, egyesek milyen álomvilágban élnek, hogy azt hiszik, 150ezres albérlet mellett még megtakarításra is telik."
Nem kell 150 ezres albérletben élni.
Vagy ha nincs más, akkor igen, sajnos össze kell költözni, ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal vagy akár idegenekkel is.
És a megtakarytás ALAP dolog! Nem kell ahhoz 100 ezreket félrerakni, de 5-10 ezer ft-ot MINDNKINEK illene tudnia félretenni havonta. Ez nem nagy pénz, de arra pont elég, hogyha megszorul az ember hirtelen, kibírja egy pár hétig fizetés nélkül.
A hónapról hónapra élés meg nem normális és soha nem lesz az. Ha nincs elég fizetés, be kell vállalni másodállást, túlórázni kell, vagy egyéb helyekről pénzt szerezni. Magyarán növelni a bevételeket. Ha ez nem járható út, akkor a kiadást csökkenteni. Szórakozás, autózás, cigi, pia, drága ruhák, étterem, kajarendelés, műszaki cikkek. Ezeken a dolgokon lehet spróolni mivel egyik sem létszükséglet.
Én írtam azt, nem vagyok benne szerencsére, pont időben sikerült megszabadulni az albérlettől.
De hiába hihetetlen, tudok olyanokat, akinek nincs megtakarítás, és hónapról hónapra élnek. Nincs buli, nincs dohányzás, csak kb annyi a kiadás alap dolgokra + lakhatás, mint a bevétel.
Több szobás albérlet 150 alatt meg Bp-en nemigen volt (a jelen kínálat valszeg módosulni fog, de akkor se volt extra ennyiért bérelni sajnos), azt is hagyjuk, hogy nem kell Bp-en élni... Laktam másik városban. Na pl egy egyedülálló szülő, aki 190ezret keres, és ennek fele az albérlet, nemigen tud félretenni.
Többen kell lakni, oké, amíg az ember szingli, vagy gyerektelen, még megoldható. Onnantól viszont kivitelezhetetlen. Havi 10ezret félre lehet tenni, de őszintén, 1 év alatt ez 120ezer Ft. Ez egy havi költséget nem üt/fő, valljuk be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!