Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Párok, aki együtt éltek, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párok, aki együtt éltek, de nem vagytok házasok! Hogyan osztjátok el a költségeket?

Figyelt kérdés

Teljesen közös kassza, amiből mind a két fél kedvére költ a másikkal egyeztetve? Vagy bizonyos dolgokat az egyik fél fizet, bizonyos dolgokat a másik? Esetleg van egy összeadott összeg, amiből a közös költségek mennek, a saját fizetés többi részével pedig mindenki maga rendelkezik?

Nálatok ez hogy működik?

2020. jan. 21. 20:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Van közös rész, de általában felezünk.
2020. jan. 21. 20:23
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

felesbe megy minden.

kiszámoltuk az első együtt élt közös hónap költségét és fele-fele arányban fizetjük a rezsit.

Az élelmiszer meg ahogy jön...az nincs kiszámolva

2020. jan. 21. 20:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus,ez hülyén jött ki. Szóval van közös rész, amiben felesben jönnek ki a dolgok (lakhatás, kaja, közös szúrakozás, utazás)

A többit magának veszi, ki mit akar.

2020. jan. 21. 20:24
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Az én lakásom, én fizetem a fenntartását.
2020. jan. 21. 20:29
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk közös kassza volt az összeköltözés pillanatától. Volt olyan időszak, hogy csak 1 számlánk volt, máskor kettő. Már 20 éve működik. Sosem veszekszünk a pénzen, vagy hogy ki mit vett magának, mennyit költ a hobbijára
2020. jan. 21. 20:29
 6/14 A kérdező kommentje:

Első kettő: Köszi. És ez a gyakorlatban hogy néz ki? Pl. van egy közös számla két bakkártyával? Vagy mindig együtt vásároltok és feleztek?

Utolsó: Nem csak a rezsire gondoltam. Élelmiszer, háztartási dolgok, öltözködés, szórakozás, autó fenntartása stb.

2020. jan. 21. 20:31
 7/14 Sunshinedoll ***** válasza:
89%

Az anyagi függetlenség az egyetlen szabadság, ami a világon létezik és ami fontos, és soha nem lennék közös kasszán senkivel.

Lakbérbe, számlákba beleadunk 50-50%-ot, minden mást felváltva fizetünk. Ha elmegyünk vacsorázni, ő fizet, de pl. én meg elmegyek bevásárolni stb.

2020. jan. 21. 20:33
 8/14 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Ja, hát ruhát meg ilyeneket dolgokat mindenki saját magának vesz saját pénzből, autóm nekem van, azt én fizetem, de pl. ő néha vesz hozzá tisztítószert, fagyállót, illatosítót.

Szórakozást, éttermet, mint említettem főleg ő fizeti, a kaja és háztartási cuccok bevásárlását meg inkább én.

2020. jan. 21. 20:36
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A háztartást érintő dolgok közösek, úgy érzésre hol egyikünk, hol másikunk fizeti a kaját, számlákat, programokat, javításokat stb... A többivel meg mindenki kezd, amit akar, vezs belőle ruhát, ápolási szereket, vagy félreteszi... Ha meg akarunk valami nagyobbat külön, akkor meg megbeszéljük, hogy mire fog menni a pénz. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy megtiltjuk egymásnak, hogy ha pl szeretnék venni egy laptopot vagy ő szeretne kocsira gyűjteni, hanem tekintettel egymásra és az adott kiadás szükségességére, eldöntjük, hogy mikor kerítünk rá sort, mikor és mennyit tesz rá félre valamelyikünk a havi fizuból, amennyi még nem zavaró a közös életszínvonalban, stb.

Össze csak nyaralásra meg ilyenekre adjuk, az ilyenekre csinálunk kis széfeket Revoluton és akkor ida gyűlik a pénz.

Ha kérnénk egymástól, biztos adna a másik, volt erre is példa, de nem tartom egészségesnek a másik pénzét saját keresetként tekinteni. A párom többször mondta, hogy nem zavarná, de én nem szeretek olyan pénzről gondolkodni, amit nem érzek magaménak, mert nem én kerestem meg.

2020. jan. 21. 20:51
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
közös bankszámlát akartunk, ahova megy mindkettőnk bevétele, de lusták voltunk megcsinálni, pedig már több mint 2 éve együtt élünk.nekem jelenleg jóval kevesebb a bevételem diákmunkából, mivel mellette tanulok, ő már főállásban van, így ő jóval többet költ a közös életünkre. nagyon jól esik, hogy közös pénzként beszél a saját keresetéről, korábbi megtakarításaról is, és nincs semmilyen konfliktus ebből. de rendes közös kasszát egy bankszámlával szeretnénk mindketten, szóval előbb utóbb csak megcsináljuk.
2020. jan. 21. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!