Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párok, aki együtt éltek, de nem vagytok házasok! Hogyan osztjátok el a költségeket?
Teljesen közös kassza, amiből mind a két fél kedvére költ a másikkal egyeztetve? Vagy bizonyos dolgokat az egyik fél fizet, bizonyos dolgokat a másik? Esetleg van egy összeadott összeg, amiből a közös költségek mennek, a saját fizetés többi részével pedig mindenki maga rendelkezik?
Nálatok ez hogy működik?
felesbe megy minden.
kiszámoltuk az első együtt élt közös hónap költségét és fele-fele arányban fizetjük a rezsit.
Az élelmiszer meg ahogy jön...az nincs kiszámolva
Jesszus,ez hülyén jött ki. Szóval van közös rész, amiben felesben jönnek ki a dolgok (lakhatás, kaja, közös szúrakozás, utazás)
A többit magának veszi, ki mit akar.
Első kettő: Köszi. És ez a gyakorlatban hogy néz ki? Pl. van egy közös számla két bakkártyával? Vagy mindig együtt vásároltok és feleztek?
Utolsó: Nem csak a rezsire gondoltam. Élelmiszer, háztartási dolgok, öltözködés, szórakozás, autó fenntartása stb.
Az anyagi függetlenség az egyetlen szabadság, ami a világon létezik és ami fontos, és soha nem lennék közös kasszán senkivel.
Lakbérbe, számlákba beleadunk 50-50%-ot, minden mást felváltva fizetünk. Ha elmegyünk vacsorázni, ő fizet, de pl. én meg elmegyek bevásárolni stb.
Ja, hát ruhát meg ilyeneket dolgokat mindenki saját magának vesz saját pénzből, autóm nekem van, azt én fizetem, de pl. ő néha vesz hozzá tisztítószert, fagyállót, illatosítót.
Szórakozást, éttermet, mint említettem főleg ő fizeti, a kaja és háztartási cuccok bevásárlását meg inkább én.
A háztartást érintő dolgok közösek, úgy érzésre hol egyikünk, hol másikunk fizeti a kaját, számlákat, programokat, javításokat stb... A többivel meg mindenki kezd, amit akar, vezs belőle ruhát, ápolási szereket, vagy félreteszi... Ha meg akarunk valami nagyobbat külön, akkor meg megbeszéljük, hogy mire fog menni a pénz. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy megtiltjuk egymásnak, hogy ha pl szeretnék venni egy laptopot vagy ő szeretne kocsira gyűjteni, hanem tekintettel egymásra és az adott kiadás szükségességére, eldöntjük, hogy mikor kerítünk rá sort, mikor és mennyit tesz rá félre valamelyikünk a havi fizuból, amennyi még nem zavaró a közös életszínvonalban, stb.
Össze csak nyaralásra meg ilyenekre adjuk, az ilyenekre csinálunk kis széfeket Revoluton és akkor ida gyűlik a pénz.
Ha kérnénk egymástól, biztos adna a másik, volt erre is példa, de nem tartom egészségesnek a másik pénzét saját keresetként tekinteni. A párom többször mondta, hogy nem zavarná, de én nem szeretek olyan pénzről gondolkodni, amit nem érzek magaménak, mert nem én kerestem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!