Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történik, ha kiderül, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi történik, ha kiderül, hogy egy nő keresztény az ismerkedés során?

Figyelt kérdés
Ateistaként butaságnak tartom a vallást, semmiképpen sem vagyok hajlandó tiszteletben tartani, mert a vallásban nincs semmi tisztelni való. Viszont elfogadom, ha valakinek ez a dolog az élete része, csak előttem még csak fel se hozza. Ebben az esetben egy ateista és egy mérsékeltebb keresztény együtt tudna élni?
2019. dec. 19. 16:33
1 2 3
 11/21 peca1000 ***** válasza:
100%

Az asszony papíron keresztény, de nem jár templomba, misére, stb, tehát nem él hívői életet.

Még az esküvőnk is polgári volt.

Én pogány vagyok, mindenféle hülyeségben hiszek.

Szépen elvagyunk :)

2019. dec. 19. 17:52
 12/21 anonim ***** válasza:
Zuhanó repülön nincs ateista..
2019. dec. 19. 18:01
 13/21 anonim ***** válasza:

A világvallások, így a kereszténység is nagyon alapos, részletes útmutatást adnak arra vonatkozólag, hogy milyen módon éljünk, érezzünk és gondolkozzunk a hétköznapi életben. S mivel az igazán jó társ egyben őszinte barát is, aki megosztja veled a gondolatait, nem várhatod el a társadtól, hogy a gondolatait keresztül-kasul elválaszthatatlanul átszövő hitbéli gondolatvilágot állandóan takargassa előled. Az ember a társa mellett biztonságra és elfogadásra vágyik, nem pedig félelemre, hogy jajj, csak ezt meg ezt, ami a szívemen van, ki ne mondjam. Az igazán hívő ember személyiségének elválaszthatatlan része a hitvilága. Elvárásod tehát boldogtalanná tenné őt. Ha ennyire viszolyogsz a hittől, inkább kíméld meg magad és társjelöltjeidet a végeláthatatlan feszültségektől és konfliktusoktól és keress nem vallásos társat.

A természettudományokról egyébként annyit, hogy a 20. század talán legnagyobb hatású természettudósa, Albert Einstein is mélyen vallásos volt.

2019. dec. 19. 18:46
 14/21 A kérdező kommentje:
Normálisabb keresztényeket el tudok fogadni... Ezért aktuális a kérdés De olyan elmebetegeket, mint akik a videón vannak, nem. És megvetem azokat is aki elfogadja őket.
2019. dec. 19. 19:03
 15/21 A kérdező kommentje:

13-as!

Albert Einstein a követketőket mondta:

"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes. [...] Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély"

Forrás: [link]

2019. dec. 19. 19:06
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek Istenben, a férjem nem, vagyis nem úgy ahogy én. A rózsaszín ködös időszakban nem volt vészes ez az ellentét, de mostmár igencsak zavaró. Tudva ezt előre inkább nem megyek hozzá, és gyanítom h ő sem engem vesz el. Gyerek is van már, szóval elviseljük egymásban ezt, de nem jó. Szóval ha te ateista vagy, keress egy ateistát magad mellé.
2019. dec. 19. 19:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Albert Einstein deista volt és nem ateista. Ő maga mondta, hogy a világegyetem egy svájci óraműhöz hasonlít, és reméli, hogy egy napon találkozhat az órásmesterrel. Persze, hétköznapi értelemben nem volt vallásos. De sokkal intelligensebb volt annál, amit a mostani divat ateisták (Dawkins, Hitchens, Dennett ) leművelnek.

De nem is ez a kérdés. Ha nem tudod egy másik ember hitvilágát, életfilozófiáját tiszteletben tartani, akkor ne ismerkedj vele tovább. Ennyi a történet. Nem mindenki nyitott és rugalmas gondolkodású, te sem vagy az, nincs ezzel semmi baj. (Elfogadod, ha az élete része, de előtted még csak fel se hozza....ez akkor nem kapcsolat, ezt te is tudod, hiszen nem tudja veled megosztani az élete egy részét.)

Maradjunk annyiban, hogy értelmes ateisták és értelmes keresztények tudnak együtt élni.

2019. dec. 19. 20:32
 18/21 A kérdező kommentje:
79%-os, ugyan mit művel le Richard Dawkins? Ha olvastad a könyveit, akkor tudnod kellene, hogy Dawkins professzor egy kedves, angol úriember. Teljesen jól nyilatkozik a témában. Az Isteni téveszmében jól összefoglalja az érveit, hogy mi a baj a vallással. Rámutat arra, hogy a keresztény-fundamentalizmus hogyan teszi tönkre az oktatást, hogy a gyerekeket hogy félemlítik meg a pokollal... Igenis szükség van Dawkins professzor munkásságára, mert ő gondolkodni tanítja az embereket.
2019. dec. 19. 20:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Dawkinsnak maradnia kellett volna a laborban.Azt sem tudja, miről vitázik. Én eredetiben olvastam a könyveit, nem fordításban, egyáltalán nem úriember. Egyébként az ateisták is szégyenkeznek a könyvein, mármint az értelmesebbek. Ponyva az egész.
2019. dec. 19. 22:34
 20/21 A kérdező kommentje:

Mivel angolul és németül is beszélek valamennyire, ezért írd le hát, hogy Dawkins a könyveiben pl. A The God Delusion-ban melyik fejezetben nem úriember. Fogadni mernék rá, hogy egyetlen olyan szakaszt sem tudsz mutatni, amit a keresztény-fundamentalisták írtak neki. Példa:

Love Letters to Richard Dawkins:

[link]

Dawkinsnak kellett volna a laborban maradni, miközben az ÉRTEM kreacionista mozgalom megpróbálta elérni, hogy az evolúciótagadást bevigyék a tantervbe, a hazug vallási vezetők meg személyi kultuszban fürödnek, és pénzt vesznek ki a híveik zsebéből? Most ez komolyan egy ateista véleménye?

Te meg a többi ateista azért szimpatizáltok a kereszténységgel, mert nem ismeritek annak káros hátásat. Én veletek ellentétben azonban olyan ateista vagyok, aki a kereszténységből jött ki, és én jól ismerem annak káros mivoltát. Nekem évek kellettek, amíg feldolgoztam az egészet, és Dawkins pont az ilyen embereknek nyújt támogatást, mint amilyen én vagyok.

Egy vicc vagy.

A kérdés meg ezen a háttéren érthető. Amikor megismer az ember egy normális csajt, aki keresztény, amely vallást viszont gyűlölök.

Mindegy, köszi a válaszokat.

2019. dec. 20. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!