Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire vagy elégedett a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire vagy elégedett a párkapcsolatod lelki dolgaival?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy velem van-e a gond de én úgy érzem, hogy valami hiányzik, csak nem tudom megmondani, és így persze, hogy hisztis problémának tűnik.

6 éve vagyunk együtt, 3 éve jegyben, külön élünk, 15 km-re egymástól, egész hétvégén együtt vagyunk, általában egy hétköznapi napot is. Ő fizikai munkát végez, sokszor fáradt, hétvégén maszekol fél/1 napot.

Minden reggel ír, napközben is ha van időnk, este telefonálunk, hol 3 percet, hol 13at,mikor milyen a kedvünk.

Tudok a munkabeli, részben családi ügyéiről, nem az a szószátyár, meg régebben sajnos én is hisztis, harapós, ítélkezős voltam, aztán lehet hogy már pl családi ügyekről nem mond inkább annyi mindent, hogy ne itelkezzek családtagok felett... :(

Összeköltözést tervezünk, albérletet keresünk, ő is szólt ismerősöknek, csak nehéz kiadó lakást találni.

Általában mindenben támogat, segít, bújós, szeretgetős típus, évfordulóra ajándékot vesz (most a legutolsóra pont elmaradt 😁), szatyrot cipel, előre enged, stb...

Hiányzik valami romantika, lelki intimitás, de nem tudom, mi.

És nem akarok ezen problémázni, magamban akarom megkeresi a választ!

De vajon mi lehet ez? Éreztetek már ilyet? Mi volt rá a válasz?

Hiányzik hogy olyan szövetségesek legyünk, vagy olyasmi lelkitársak, vagy nem is tudom...

Köszönöm az ötleteket,

építő kritikát.

22L, 29F

2019. nov. 24. 21:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Minőségi együtt töltött idő hiánya. Illetve az h a pajtásod legyen, az általános értelemben vett barátod is egyben, a cinkosod. Nekem is hiányzik a páromban. Beszéltem vele erről, de hiába, a gyakorlatban ő nem nyílik meg felém.
2019. nov. 24. 21:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Valójában közöttetek semmilyen lelki kötelék nincs szerintem. Kicsit kirakatkapcsolatnak érzem és szerintem teljesen érthető, hogy hiányzik neked a lelki része.

De az az igazság, hogy ha a párod nem nyílik meg előtted, nem enged be a legmélyebb lelki dolgaiba akkor nem tudsz mit csinálni. Nálunk kölcsönösen mennek a nagyon mély lelkizések elvont dolgokról, olyasmikről amikről senki más nem tud. Egy kapcsolatnak ezek adják az alapját és ha az egyik fél nem érzi a másikat a lelki társának akkor nincs mit tenni.

2019. nov. 24. 21:38
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Kedves 2! Írnál példákat légyszíves? Akár privátban... Tudom, ez most hülye kérés, de olyan jó lenne tudni, hogy mások miről beszélgetnek a legmélyebben... Kérlek, írd le nekem. Nagyon köszönöm.

2019. nov. 24. 21:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3 év jegyesség után egy fedél alatt sem éltek. Erre mégis milyen jegyességet lehet építeni? Nem csoda, hogy hiányérzeted van.

Ez a jegyesség kb szemkiszúrásnak jó volt, hogy azt érezd, komoly a kapcsolat, de az összeköltözés irányába semmi eőfeszítés nem történt 6 év alatt??

2019. nov. 24. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos úgy nőttem fel, hogy nagyon sok ember házasságát és kapcsolatát láttam zátonyra futni. Többek között a szüleimét is. Talán emiatt, talán csak azért, mert eleve sokat olvasgatok az emberi kapcsolatos témában, a második, jelenleg is tartó komoly kapcsolatomba már úgy mentem bele, hogy voltak erre vonatkozóan alapelveim, terveim, amikhez folyamatosan ragaszkodom és időnként felülvizsgálom, hogy nem engedtük-e el magunkat és egymást a kapcsolatban. Hogy megmaradjon a mi kis világunk legalább olyannak, mint az elején, mert bizony, a kapcsolatot karban kell tartani rendszeresen, tudatosan.

Én úgy vettem észre, hogy ha vannak is nehéz idők, megmaradt a tűz, a romantika, a tisztelet, a meglepetések, nem hagytuk el magunkat, nem bíztuk el magunkat és a kommunikáció is őszinte és szoros köztünk. Talán ezek a legfontosabbak számomra. Ha a párod vagy a kapcsolat mélysége nem engedi, hogy totálisan megnyíljatok egymás előtt és ezt az állapotot meg is tudjátok tartani, előbb-utóbb a köztetek növekvő távolság rombolja a többi dolgot is: a bizalmat, az igyekezetet, a tiszteletet, az ōszinteséget... A kommunikációt pedig tökéletesen akadályozza a másik közeledésére adott elutasító vagy hisztis reakció. Aztán már csak éltek egymás mellett a rutinban és a kutyátokat jobban szeretitek. Nagyon jól bele lehet fásulni egy kapcsolat biztonságába. Pedig pont, hogy becsülni kellene és folyamatosan "megújítani" köztetek azt az elméleti szerződést, amit akkor kötöttetek, mikor kapcsolat vagy akár házasság keretein belül igent mondtatok egymásra...

2019. nov. 24. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ne haragudj, de nem értem, 6 év alatt miért éltek még mindig külön. Ez így sosem lesz az igazi... :/
2019. nov. 24. 22:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

6eve együtt vagytok, 3 éve jegyben jártok, de nem sikerült még osszekoltozni sem?

Azért van hianyerzeted, mert sehova nem halad a kapcsolat..

2019. nov. 24. 22:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

15 km-re laktok és alig találkoztok? Mindezt 6 éve.

Őszintén, ez neked nem fura?

2019. nov. 25. 05:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes..nem lehet h a lényegi dolgokban különböztök és egymást a másiknál kevesebbre kicsit butábbnak tartjátok? de nem mondjátok ki..
2019. nov. 25. 10:49
 10/10 A kérdező kommentje:

Ötleteket, tapasztalatokat vártam a témával kapcsolatban, ehelyett kaptam egy sor elítélést. Miért kell mindig fröcsögve kommenteket írni? Józan észérvekkel is fel lehet nyitni a másik szemét, feltéve, ha előtte tudakozódtok, hogy mi miért van.

16 éves koromban jöttünk össze, már 18 évesen házasodni kellett volna? Ha meg úgy lenne, akkor az lenne a fröcsögő kommentetek, hogy nem éltem/éltük ki magunkat, azért áll fent ez meg az a probléma!

A eljegyzés után 2 betegségem is közbejött, az utolsóból ősszel kezdtem el kimászkálni, de még fél lábbal mindig benne vagyok. Felőrölte az idegrendszeremet, szabadidőmet, összes gondolatomat, pénztárcámat... ilyenkor tényleg az összeköltözés lenne a legfontosabb mindenkinek?

Egyébként sem ugyanolyan ütemben halad minden párkapcsolat.

Nem azt mondom, hogy vakon csak nekem van igazam, és hülyeségeket írtok, de a kiegészítéseimmel együtt abszolút nincsen igazatok. Szólt az ismerőseinek, beszélgetünk a témáról, keressük a kiadó lakást, manapság vajon mindenki sz*rért, h*gyért szabadulni akar a kiadó ingatlanjától? ...

Rosszul esett, mert tapasztalatokat, tanácsokat vártam.

2019. nov. 25. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!