Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kövessem az álmaimat, vagy maradjak itthon a párommal?
Sziasztok!
Már hónapok óta csak azon jár az eszem, hogy kimegyek külföldre, ha felmondok a jelenlegi munkahelyemen. Az, hogy külföldön éljek és dolgozzak az egyik legnagyobb álmom. A probléma azzal kezdődik, hogy párom, akivel már 2 éve együtt vagyunk nem jönne velem. Ha én kiutazom, azzal valószínűleg véget is érne a kapcsolatunk. Nagyon szeretjük egymást és nagyon fáj belegondolni, hogy itt kéne hagynom őt.
Ő viszont nem szeretne kiutazni velem, neki jobb a munkája, fizetése, magasabb pozícióban is van és ő ezt nem adná fel, amit én megértek. Viszont akkor is össze szorul a szívem, ha abba gondolok bele, hogy nem utazom ki.
Óriási érzelmi kavalkád van bennem, egyszerűen nem tudom mit tegyek.
Én minél hamarabb mennék, amíg tehetem és amíg fiatal vagyok, de közben azon is jár az eszem, hogy párommal előbb utóbb lehet véget érne a kapcsolatunk a teljes mértékben eltérő életcéljaink miatt. Ő megállapodna és családot alapítana, én lehet még házasságot sem szeretnék.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Ha igen, mi volt a döntésetek?
A válaszokat előre köszönöm.
24L és a párom 27 F
Persze utolsó, mert külföldön csak aljamunkát lehet végezni, ugye? Ugyanígy mindenkinek egységes életcél a házasság-gyerekek-kertesház trió? Hagyjuk már ezt a baromságot.
Kérdező süt az írásodból, hogy nem illetek össze, mert teljesen más a jövőképetek és akár itthon maradsz, akár nem, nem egy irányba haladtok. Biztos jobb ez a kapcsolat és az a fajta élet, ami ebből fog következni, mint az álmaidért dolgozni?
Nekem ez mindent elárul (idézlek): "...lehet véget érne a kapcsolatunk a teljes mértékben eltérő életcéljaink miatt."
Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa - tartja a közmondás. Én a helyedben kimennék.
Egy egészséges, normális, működőképes kapcsolathoz kell az, hogy az alapvető jövőkép egyezzen-sok más fontos dolog mellett. Ha ez nem egyezik akkor valaki feladja az álmait a másik álmai javára. Ez egy 2 éves kapcsolat.. ekkoriban kezded megismerni párodat igazán, felszáll a rózsaszín köd (valakinél előbb).
Meg kéne beszélnetek, hogy ki hogy tervezi a jövőt és ha nagyon különbözik lépni kell. Vagy meghunyászkodsz. Kompromisszum esetleg lehetséges lehet: pár hónapra mész ki, világot látsz, párod párszor kiutazik hozzád. Lehet ,hogy neki is megtetszik kint vagy te jössz rá, hogy mégsem olyan jó a párod nélkül. Vagy rájössz, hogy neked ez az életed és nem kell bele a párod feltétlen. A távollét sok mindenre rávilágít egy kapcsolatban. Segítene a döntésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!