Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés elején hogy oldottátok meg a pénz kérdést?
Mi a rezsit felezzük. Vásárlás után hazahozzuk a blokkot és tételesen elszámolunk mindent, ki mit vett, azt fizeti. Szórakozásnál is mindenki a saját részét fizeti. Pl moziban.
Persze, van, h meghívjuk egymást erre arra. Elmegyünk vacsizni, és mondom, h én fizetem.
Mivel jelentős jövedelem különbség volt közöttünk
Lakhatásra egy jelképes összeget kaptam, mert ő is szeretett volna beszállni.
A mindennapi életre (kaja, tisztítószer, stb) pedig volt egy közös "bödönünk", amibe mindig ugyanannyi pénzt raktunk mindketten. (ha elfogyott bővítettük)
31F
Nem vagyunk házasok. Igazából azt sem tudom ennyit keres a párom, de nem is érdekel, a lényeg hogy nem nélkülöz.
Van egy közös összeg amiből fizetjük a rezsit, a kaját, a mosószereket és minden olyan fogyó eszközt amit közösen használunk. Ez havi szinten 120-130k.
Az én lakásomban lakunk, ha valamilyen használati eszköz tönkremegy(porszívó, mosógép, hűtő, bojler), azt saját pénzből fizetem, mert így tartom helyesnek amíg nem házasodunk össze. A személyes használati tárgyainkat mindenki saját maga fizeti, telefon, autó, biztosítások és sorolhatnám.
Szóval pillanatnyilag "közös" holmink kevés van, de ezen lassan változtatni kell. Tudok olyan párról is akiknél minden közösből megy, közös bankszámlájuk van és oda megy a fizetés. Nincsenek "titkaik" egymás előtt.
Nálunk ez azért necces, mert én nagyon sokat költök az autómra ami a páromat idegesíti, nemrég vette, rá új kerekeket, megkérdezte mennyibe került és kiakadt a válaszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!