Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normalis hogy a baratnom erre kolt?
"Gondolj bele: ha egyutt eltek, attol o nem fog megvaltozni. Ugyanigy kolteni akar majd ezekre. Igy nem lehet lakasra, nagyobb lakasra, autora sporolni. Igy nem lehet gyereket vallalni, kozos jovot epiteni, hogy az egyikotok a fizeteset a sajat hobbijara elkolti."
A kettő miért is zárja ki egymást? Pl. tegyük fel lesz havi 30 ezer forintja, amit félretehet. Félretesz 10-et a saját dolgaira, legyen az bármi, 20-at pedig belead a közös megtakarításba, vagy más arányokban teszi ugyanezt. Én mindig többféle dologra spórolok, és attól még, hogy a közös dolgok felét fizetem és a megtakarításba is ugyanannyit adok bele, mint a párom, van saját pénzem ezen felül, amit arra költök vagy arra gyűjtök, amire akarok, a párom szintén.
11-re:
Hat most pl. az osszekoltozes mulott rajta.
Nem tudom, mennyit keres a holgy, sajat lakasrol vagy alberletrol lett volna szo, ill. mennyibe kerultek ezek a dolgok, de ha most ez fontosabb volt, mint a parjaval a kozos elet elkezdese, akkor nincs sok illuziom, hogy kesobb is hogyan lett volna ez.
Önmagában nem az a probléma, hogy a párod értékrendje olyan, amilyen, hanem az, hogy két, kapcsolatban lévő ember értékrendje ennyire markánsan különbözik. Őszintén szólva nem gondolom, hogy ez hosszútávon működőképes lehet, maximum akkor, ha sikerül valamiféle kompromisszumra jutnotok. Pl. a megtakarítása egy részét elteszi a közös jövőtökre, a maradék kel meg azt csinál, amit akar.
Hogy mennyire normális ilyen dolgokra ennyi pénzt költeni, az tényleg érdekes kérdés. Mivel nekem egy táska vagy ékszer sosem érne többszázezer forintot, azt mondom, nem normális. De nekem még tök normálisnak tűnik az, hogy mivel imádok utazni, képes vagyok 2 hét nyaralásért ugyanennyit kiadni. Nekem ez normális, az exem ék meg nem volt az, mert ő pl. nem szeretett utazni.
Szóval szerintem nem igazán van olyan, hogy "normális" vagy "nem normális", neked kell eldönteni, hogy számodra mi az elfogadható és mi nem.
Ha nem az összes megtakarítását költötte táskára, akkor talán van remény köztetek valami kompromisszumra, de ha valóban 1 évig spórolt csak ezért, és ezen kívül semmi másra nem gyűjt, akkor nem hiszem, hogy van közös út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!