Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Normalis hogy a baratnom erre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normalis hogy a baratnom erre kolt?

Figyelt kérdés
Jol allnak a szulei, viszont nincs a feneke ala tolva semmi. Dolgozik, de otthon semmibe se kell beleszallnia, mindent magara kolt. Amivel persze nincs baj, de jo lenne mar osszekoltozni, kozosen egy uj eletet kezdeni. De ehelyett o LV taskat es Bvlgari fulbevalot vett. Igaz ezekre majdnem 1 evig sporolt. Mikor ezt felhozom annyit mondd “o penze, azt csinal vele amit akar, meg nem elunk egyutt”. Rendben, de igy nem is fogunk, mert elmegy luxus cikkekre. Mert ugye az idiot* baratnoivel ezen versenyeznek. Hogy gyozhetnem meg, hogy ez nem helyes?
2019. okt. 10. 11:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

"Gondolj bele: ha egyutt eltek, attol o nem fog megvaltozni. Ugyanigy kolteni akar majd ezekre. Igy nem lehet lakasra, nagyobb lakasra, autora sporolni. Igy nem lehet gyereket vallalni, kozos jovot epiteni, hogy az egyikotok a fizeteset a sajat hobbijara elkolti."

A kettő miért is zárja ki egymást? Pl. tegyük fel lesz havi 30 ezer forintja, amit félretehet. Félretesz 10-et a saját dolgaira, legyen az bármi, 20-at pedig belead a közös megtakarításba, vagy más arányokban teszi ugyanezt. Én mindig többféle dologra spórolok, és attól még, hogy a közös dolgok felét fizetem és a megtakarításba is ugyanannyit adok bele, mint a párom, van saját pénzem ezen felül, amit arra költök vagy arra gyűjtök, amire akarok, a párom szintén.

2019. okt. 10. 13:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

11-re:

Hat most pl. az osszekoltozes mulott rajta.

Nem tudom, mennyit keres a holgy, sajat lakasrol vagy alberletrol lett volna szo, ill. mennyibe kerultek ezek a dolgok, de ha most ez fontosabb volt, mint a parjaval a kozos elet elkezdese, akkor nincs sok illuziom, hogy kesobb is hogyan lett volna ez.

2019. okt. 10. 14:00
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában nem az a probléma, hogy a párod értékrendje olyan, amilyen, hanem az, hogy két, kapcsolatban lévő ember értékrendje ennyire markánsan különbözik. Őszintén szólva nem gondolom, hogy ez hosszútávon működőképes lehet, maximum akkor, ha sikerül valamiféle kompromisszumra jutnotok. Pl. a megtakarítása egy részét elteszi a közös jövőtökre, a maradék kel meg azt csinál, amit akar.

Hogy mennyire normális ilyen dolgokra ennyi pénzt költeni, az tényleg érdekes kérdés. Mivel nekem egy táska vagy ékszer sosem érne többszázezer forintot, azt mondom, nem normális. De nekem még tök normálisnak tűnik az, hogy mivel imádok utazni, képes vagyok 2 hét nyaralásért ugyanennyit kiadni. Nekem ez normális, az exem ék meg nem volt az, mert ő pl. nem szeretett utazni.

Szóval szerintem nem igazán van olyan, hogy "normális" vagy "nem normális", neked kell eldönteni, hogy számodra mi az elfogadható és mi nem.

Ha nem az összes megtakarítását költötte táskára, akkor talán van remény köztetek valami kompromisszumra, de ha valóban 1 évig spórolt csak ezért, és ezen kívül semmi másra nem gyűjt, akkor nem hiszem, hogy van közös út.

2019. okt. 10. 14:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a hasznos valaszaitokat! Nem igazan maradt sporolt penze. Annyit viszok hozzateszek, hogy most fejezi be a tanulmanyait (eddig 2 helyen dolgozott, diakkent, ezert is telt majdnem 1 evbe mire osszesporolta ezekre) Azt hozzatette meg, ha rendes munkaja lesz, nem fogja ezt csinalni, de jelenleg most neki fontos volt a taska es a fulbevalo. Jovore szeretnenk allamvizsga utan osszekoltozni es a rendes penzebol elkezdeni gyujteni egy lakasra. Hat kivancsi leszek, de felek, hogy ez nala mar egyfajta „betegség”, allandoan vasarol.
2019. okt. 10. 15:19
 15/15 anonim ***** válasza:
És te mit dolgozol, mennyi spórolt pénzed van? Csak mert úgy tűnik, az ő pénzével nagyon szabadon rendelkeznél, míg a tiedről szó sincs.
2019. okt. 11. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!