Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az Erasmus milyen hatással...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az Erasmus milyen hatással van a párkapcsolatra?

Figyelt kérdés

Olvastam már olyat is hogy tönkrement emiatt egy kapcsolat, meg olyat is hogy nem. Bár szerintem ha nem bírja ki a kapcsolat a félévet akkor szerintem annyira mégsem volt ő "az igazi". De amúgy mitől függ hogy valaki szétmegy emiatt vagy nem? Például egy hosszabb kapcsolat kevésbé megy tönkre, mint egy friss? Vagy ez attól függ hogy mennyire hajlamosak megcsalásra a felek? Vagy mennyire érzelmesek?

Például ha két éve vagyok együtt a barátommal, mire kimennék addigra már 2,5 vagy 3 éve lennék együtt, akkor kibírható lenne? Ha gyakran skypeolok vele, az segít fenntartani? Ha amúgy nem csalfa meg tipikusan belevaló, bulizós barátom van, akkor valószínű kibírná nélkülem?

Ahogy ismerem, biztos nem mondaná hogy ne menjek ki miatta és szerintem amilyen racionális típus, elfogadná hogy nekem ez hasznos és nem hal bele ha addig nem lát akkor se ha nem olyan könnyű. Meg szerintem úgy lenne vele hogy egy félévet kibírunk aztán úgyis visszajövök, nem tart örökké.

Ha igazán szereti valaki a másikat akkor kiáll mellette, nem hidegül el? Jó lehet akár arra is hogy megerősödjön a kapcsolat? Mivel ha fél évig nem látják egymást gondolom akkor utána felértékelődik hogy megint együtt lehetnek.

2019. aug. 14. 10:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
22%

Az a baj, hogy ismét egy olyan kérdés, amire felesleges válaszolni. Nem azt írtam, hogy a kérdező félrefog lépni, hanem azt, hogy sokan úgy lépnek félre, hogy előtte szent meggyőződéssel állítják, hogy nem fognak. (Sőt, szinte mindenki így van. Senki sem tervezi el előre, hogy ő bizony félrelép majd x idő múlva.)

Plusz azt, hogy Erasmus, egyetem és hasonló új élethelyzetekben a fiatalok elég nagy része szétmegy. Ebben sem azt írtam, hogy mindenki.

Nem hiszem, hogy olyan bonyolult mondatokat írtam.

Plusz, ha a "nem lépnék félre és kitartok melletted" hozzáállás elég a kérdező oldaláról, akkor üljön le a pasijával, aki ugyanezt elfogja mondani és minden okés. Miért aggódni akkor, ha ez elég?

És nem, nem kötekedni akarok. Attól, hogy valaki nem forevörlávörökkényáltenger szintű válaszokat ír, hanem rámutat egy dolog több oldalára, még nem kötekedni akar. Ez szerintem a gyk és nem a "hogy idealizáljunk túl dolgokat" oldal. Még akkor sem, ha rengeteg felhasználó csak erre használja az oldalt.

2019. aug. 14. 11:11
 12/17 anonim ***** válasza:
74%
Ez nagyon-nagyon sok mindentől függ. nem csak a kapcsolat őszinteségétől, és attól hogy mennyire szeretitek egymást, hanem a személyiségetektől is. Az én barátom anno kiment Erasmusra, és hát akkor sikerült rájönnöm, hogy ez nagyon nem az igazi, nem is szeretem őt, sokszor veszekszünk és nem vele akarom leélni az életemet. Igazából ezeket már tudtam előtte is, de a távolság segített ezt belátni, meg éreztem hogy jobb nélküle. Viszont ha valakibe halálosan szerelmes vagyok, és tudom hogy ő az igazi, valószínűleg akkor sem birnék ki több hónapot. Azért ő a párom, hogy velem legyen, jóban-rosszban, segítsük egymást, stb, és ne azért hogy hónapokig egyedül kelljen mindent megélnem, úgy hogy alig tudok róla, alig beszélünk, nem tudom megérinteni, stb... Lehet most hülyének tűnök, de érzelmes típus vagyok, és nem, nem akarok kibírni hónapokat a párom nélkül. Ha próbára akarod tenni a kapcsolatotokat (mivel ez mindenképp egy próba) menj el nyugodtan, de ha tudod hogy vele akarod leélni az életedet (amit nem teljesen hiszek, mert a leírásod alapján nem tökéletes azért ez a dolog) akkor szerintem ne menj el. De tényleg van esély mindkét fél részéről a megcsalásra, és arra is hogy elhidegültök teljesen, mert nem lesz közös téma, közös pont, és elhalványulnak az érzelmek, mert nem tudod a másikat megölelni, csókolni, simogatni, csak max videóchatbe elmondani h szereted. És azért fél év nagyon nem kevés, sőt.
2019. aug. 14. 11:24
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az új válaszokat is.Abban mondjuk nem értek egyet, hogy nem lesz közös pont meg ilyesmi, mert attól még, hogy én külföldön lennék, ugyanúgy érdekelne, hogy vele mi történik és szívesen beszélnék neki arról, amit én átélek.

Ezek nem közös élmények lennének, az igaz de attól még egymás saját élményei iránt lehet érdeklődőnek lenni.

Ha meg tényleg szereti valaki a másikat, akkor inkább kibírja, hogy hónapokig nem nyúlhat hozzá és csak a skype marad, minthogy elhagyja valamiért ami úgyse tart örökké, nem? Meg ha hazamegy és ugyanúgy szeret még, akkor kár lenne mondjuk addig megcsalni vagy elhidegülni ha utána meg lehetnének megint ugyanolyan boldogok.

Bár mindenki más. A te véleményed is egy vélemény. Többen is így gondolkodnak.

Hát nem tudom velem mi lesz, hogy megyek vagy maradok de bízok a legjobbakban.

2019. aug. 14. 12:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért félév alatt meg lehet ejteni 1-2 találkozót szerintem, ha nagyon akarjátok...
2019. aug. 14. 12:43
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért az erasmusos félév az nem 6 hónap, inkább olyan 4-5. Én szeptember elején mentem ki, és karácsonyra már itthon voltam (jó, utána még ki kellett menni egy hétre januárban vizsgázni.)

Kérdező, mi akkor 1,5 éve jártunk az akkori barátommal. Kimentem szeptemberben, és megbeszéltük, hogy meglátogat, októberben már jött is egy hosszú hétvégére. Aztán meglátogatott még december elején is. (Fapados, előre lefoglalva, olcsón). Nálam a koleszban lakhatott addig, egyszemélyes szobában voltam). Nagyot kirándultunk, megnéztük együtt a fővárost (én egy kisvárosban voltam). Azért így, két találkozással tagolva kibírtuk. Utána még együtt voltunk két évig. Szóval nálunk nem tett be a kapcsolatnak az Erasmus.

2019. aug. 14. 14:15
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Hozzátenném, mindketten nyitottak, bulizósak voltunk, és még így sem volt félre....akármicsodázás.

(15-ös voltam)

2019. aug. 14. 14:17
 17/17 A kérdező kommentje:

14:17-nek is köszönöm hogy megosztotta a tapasztalatait.

Ha kimennék akkor én is szívesen hívnám a barátom, hogy jöjjön.

Bár ő nem szeret annyira utazni de mostanában a közös kirándulások hatására megjött a kedve.

2019. aug. 14. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!