Kiderült már mi okozta anno a trombita-szerű hangokat az égen, több város fölött is?
Azt olvastam hogy valamilyen vihar hangja volt (???)
https://www.youtube.com/watch?v=HnvhPt2N_js
Mivel rengeteg hamisított videó terjedt el és fene tudja már, mennyi és honnan származó az eredeti, a nyomozás gyakorlatilag lehetetlen.
Egyébként nekem van egy meglehetősen prózai válaszom, a hiteles események helyét, körülményeit nem ismerve vagy jó, vagy nem.
Nálunk a gyárban elég sokféle dolgot forgácsolnak. Amikor több méter hosszú, üreges extrudált alumínium profilokat martunk, tökéletesen olyan hangja volt, mint az a hang a videókban, a marási interpolációkat követte a frekvencia és a nagy üregek és felület, mint hangerősítő elérte, hogy a gyár pár 100 méteres körzetében zenélt ez a kísérteties hang.
Nem győztünk megoldást keresni, hogy a környéki lakók fel ne jelentsenek miatta. Rongyokat dugdostunk az üreges profilokba, gumilapokra rakott súlyokkal csökkentettük a rezgést, mérsékelt sikerrel.
Nem állíthatom, hogy ugyanilyen megmunkálástól zenéltek a videók is, de mivel a hanghatás gyakorlatilag tökéletesen azonos, azért a gyanúm nem ok nélküli.
Sajnos nem találok olyan videót, ahol akkora dögöket marnak, mint nálunk (3X5 méteres alu profilok), de találtam egy kis lemezes alu marás videót, amiből lehet tippelni a nagy hangját.
Képzeld el, hogy a videóban a trombitáló hangok egy oktávval lejjebb és feljebb is, elnyújtva, perceken át szólnak, erősödve-gyengülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!