Mi lennénk az egyedüliek az Univerzumban?
Sorra röppennek fel a szenzációs hírek, hogy furcsa, megmagyarázhatatlan űrbéli objektumot, hangot, stb. észleltek a csillagászok, mire rövid idő múlva kiderül, hogy az észlelt űrbéli objektum, hang, stb. természetes eredetű és szó sincs földönkívüli életről. Az észlelt exobolygókról is sorra derül ki, hogy lakhatatlanok.
Lehet, hogy egyedül a Föld nevű bolygón alakult ki élet az Univerzumban?
Kizárt dolog.
A Fermi-paradoxon ugye így szól:
„A világegyetem nagyságának és korának figyelembe vételével arra a következtetésre juthatunk, hogy a Földön kívül is létezniük kell technikailag fejlett civilizációknak. Mivel azonban ezt a következtetést bizonyítékokkal eddig nem sikerült alátámasztani, úgy tűnik, ellentmondásba ütközünk.”
Ezzel csak az a probléma, hogy görcsösen antropomorf tengelyre húzzuk fel a megfigyeléseket és az azokból levont következtetéseket.
Minthogy mi mihez kezdenénk fejlettebb technológiai szinten. Eközben egy földönkívüli civilizáció lehet, hogy elkerüli a tőlünk elvárt viselkedési formákat és számunkra ismeretlen tevékenységet folytatnak.
Vagy eleve lehetetlen kapcsolatba lépni velük, mert nincs meg a közös valóság. Olyannyira eltérő lények, hogy „elbeszélünk egymás mellett”.
Elvégre számtalan lehetséges forgatókönyv létezhet, már a saját fogalomrendszerünk szerint elképzelt variációk is nagyon messze vannak tőlünk emberektől. Például egy raj-intelligenciával (swarm intelligence) rendelkező szilícium alapú életforma... És ez a példa még mindig az általunk ismert dolgokból építkezik!
Szóval igen. Én biztos vagyok a földönkívüli élet létezéseben. Láthatod, hogy semmit sem számít, ha szerintünk lakhatatlan egy bolygó. Maximum a mi kommunikációs formáinkkal kompatibilis lények számára lakhatatlan.
Számtalan entitás létezhet az univerzumban.
Nem vagytok egyedüliek! Én is itt vagyok, épp most Köztetek.
---
Aki a 10 e.fényév távolságtól megijed... gondoljon arra, hogy a jövő közlekedési eszköze nem holmi foton-rakéta, vagy valami hasonló lomha gép lesz közel fénysebességgel. Még akkor is ~10 e.évre lenne szükség odaérni, igaz az utazó alig öregedne néhány hónapot, vagy évet... feltéve, ha útközben nem akad bele egy meteor rajba, vagy bármibe. Mert akkor annak annyi. De NE ragadjatok le ezen a szinten. Használjátok a fantáziátokat. Legyen inkább a térugrás. Meggörbíteni a teret és ugrani. Na jóóóó, de hogyan? kérdezitek... Hát... ezt még fel kell fedeznetek!
Az Erő legyen veletek!
# 12 Ez a szimulált világ már egyre valószínűbb, a jelenlegi új feltételezés szerint a föld lapos, nem kerek. Nem tudom mi az igazság, de az igaz, hogy utóbbi feltevésre megvan minden magyarázat és könnyen be is tudják bizonyítani egyszerű fizikai kísérletekkel. Az, hogy mások is vannak - e, az biztos, csak a kérdés, hogy azok kik? Lehetnek emberek is."
Hogyan lehet bizonyítani hogy a Föld lapos?
Nagyon érdekel
Rengeteg életforma létezhet az univerzumban. Olyan furák is amit el se tudnánk itt képzelni.
Már most is megdöbbentőek azok a naprendszerek némelyike amikre rábukkanunk. Csak egy példa például a Trappist rendszerre. A törpe csillag (infravörös) tipusából kifolyólag is más növényzet, és állatvilága lehet mint itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!