Miért baj az, hogy a magyarok Ufonak mondják az állatkát is meg csészealjukat is?
pl - láttam egy ufot, kb egy meter 20 centi lehetet, kis vékony , zöld teste volt, és hatalmas fekete szemei.
vagy
- az ufo a házunk felett volt, ott körözött negyed óráig, kék és piros fény áramlot ki belőle.
Én jobbat mondok.
Van itt nálam egy bontatlan csomagolású győri édes zabfalatok.
Felbontom és kapsz egy kekszet:)
A fene azt az eszes észjárásodat:)
És míg a kekszet majszolod a kis kobakodat is megsimizem:)
A kutya is jobban alszik ha evés közben gügyögnek neki, és a fejét vakarják:)
Nos bajnak nem hiszem, hogy "baj" mivel magyarban nincs se az élőlényre se az űrhajóra szó (habár utóbbira angolban sincs "szó" csak betűszó unidentified flying object)
Egyszóval akár tetszik akár nem, nem tudsz más szót használni csak azt, hogy ufó. (ami sokaknak nem tetszik mert egy külföldi betűszó ami ráadásul nem is azt jelenti)
Kicsit hasonló mintha azt mondanád, hogy "Gilette" ahelyett, hogy borotva (hiszen a Gilette még csak nem is egy szó hanem egy márának a neve) Vagy ha fájdalomcsillapító helyett "aszpirin" t mondasz ami szintén egy termék neve. Sokakat zavar hogy az élőlényt "azonosítatlan repülő tárgynak" mondják de még mindig jobb mintha folyton az ufó helyett valaki azt hadarná, hogy "földön kívüli életforma" vagy azt , hogy marslakó (ami nem is biztos, hogy marslakó)
Szóval nem szép, de kénytelenek vagyunk ezt használni :)
azért baj,mert fel*assza az agyvizemet
én is magyar vagyok,de az ufo elnevezést mindig is a csészealjra,azonosítatlan repülő tárgyra mondtam
köszönöm a válaszokt, hát helyesírási hibák előfordulnak, ez tény, mind a kérdésemben, mind a válaszokban, de ettől még nem mászok a plafonra :)
és akkor is, mivel közlekedik az ufó? -hát ufóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!