Mi lenne ha találnak egy bolygot emberek laknak nem ismerik technikat akkor istenket imdanak? Benüket ha olyan dolgokat mutatunk
Ahhoz persze ki kellene lakulnia az idegen civilizácóban is egy kollektív istenképnek, hogy istenként tekintsenek bárkire is. Látható, hogy az ateistákban nincs meg ez a fajta befogadóság, így nekik akárki megjelenehet, de kiváncsisággal fognak közeledni hozzá, nem imádattal. Meg hát ott a hatalmi struktúra, nem biztos, hogy a hierarchia úgy működik mint nálunk, szóval ez egy bonyolult kérdés.
Hogy valahol van e élet a földön kívül, én bízom benne mert a tudatos élet ezen csöpp kis jelene ebben az óriási univerzumban iszonyat sérülékeny.
Annak idején amikor még az egyház szerint a föld lapos volt, gyakorlatilag a felfedezők voltak azok akik új civilizációkat fedeztek föl új földrészeket, új kúltúrákat. Persze a füldi kúltúrák hasonlóságára érdekes elméletek léteznek, de a környezeti tényezők nagyon sokat adtak ezen civilizációk istenkép kialakulásnak mikéntjéhez. Egy másik bolygón nem biztos, hogy ez így történne.
Én nem tartom kizártnak a történelem megismétlődését úgy, hogy ezt egy új planétán tesszük és nem szabad azt sem kizárni, hogy szabad e beavatkozni egy fejletlenebb társadalom rendszerébe és az sem kizárt, hogy fejletebbek mint mi szociálisan, mentálisan még ha technikailag visszamaradottabbaknak tűnnek.
Bocs ha motívációs jelleggel írtad akkor nem szóltam. :D
Csak sajna hozzá vagyok szokva, hogy senki sem bír korrekt módon társalogni, vitázni és csak fikázással képes érvényesíteni mondanivlóját. Egy ilyen fórumról jöttem át ide, ezer bocs!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!