Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért gondolja mindenki, hogy...

Miért gondolja mindenki, hogy ha idejönne egy idegen faj, akkor egyből "lelézerágyúznának" minket?

Figyelt kérdés

Szerintem akik ezt gondolják, azok magukból indulnak ki, ugyanis az ember tényleg ilyen: a történelem is erről szól, az ember öli fajtársait a hatalomért, pénzért. És ha a fajtársait képes megölni, akkor egy idegen fajt miért ne?

De szerintem baromság az emberből kiindulni. Elég egoista felfogás az ilyenek részéről, hogy azt gondolják, minden más faj úgy gondolkozna mint ők, vagyis ahogy az emberek. Mert szerintem ha léteznek idegen fajok (márpedig elég sok bizonyíték van rá, nem csak mostanról, még az ókorból is), akkor már rég kinyírhattak volna minket, ha akarnának. De ebből is látszik, hogy ők intelligensebbek nálunk, mert nem teszik. Ha ne adj'isten, az ember eljut oda, hogy képes lesz olyan ürjárműveket készíteni, amivel lehet utazni az űrben, reménykedjen minden másik faj, hogy nem talál rájuk, mert az ember első dolga lenne kiírtani őket, csak hogy elvegyék amijük van...

Szerintem az ember nem csak a Föld bolygó rákos betegsége, de az egész univerzumé. Szerintem ha nagyon gyorsan nem változik meg az emberek felfogása a háborúról meg úgy általában mindenről, előbb utóbb az lesz a sorsunk, hogy kihaljunk, és jó eséllyel magunknak okoznánk a saját vesztünk..

2016. máj. 4. 00:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

1-es, én is így érzem sokszor... hiába fejlődik a világ technikailag, sok esetben úgy érzem, az ember teljesen elembertelenedik.. ma már nem számít más, csak hogy minél hiper-szuperebb okostelefonja, hd-kijelzős tv-je meg luxusautója legyen mindenkinek, de közben mások éheznek az utcán, és naponta sétálnak el hajléktalanok mellett mindenféle bűntudat nélkül..

5-ös, ez a szomorú, hogy sajnos az ember ahová beteszi a lábát, ott pusztítást hagy maga után.. nem tudom, hogy ez alapvető emberi tulajdonság vagy ösztön, de amíg ez nem változik, és nem kezdjük el értékelni a legapróbb dolgokat is, addig semmi jóra nem számíthatunk.

6-os, nekem a hangyákat sincs szívem bántani, esős idő után a csigákra is fokozottan figyelek, nehogy rájuk lépjek, és ha látok egyet az úton megállok arrébb rakni, nehogy más rálépjen. Szóval engem (és remélem még sok más embert is) igen is érdekelnek a gyengébb, "kevésbé" intelligens, védtelenebb fajok. Én azok lennék, ha lenne rá hatalmam, hogy megvédjük őket, mert ők is ugyanúgy értékesek, mint az ember, sőt véleményem szerint sok embernél értékesebbek is (pl az olyanoknál, akik mindent és mindenkit lenéznek akik "rangjukon" aluliak, de a felettük állóknak tövig nyalják a seggét a siker érdekében).

7-es, őszintén megmondom nem sok tudásom van az idegenek érzelmi intelligenciájáról, de logikusnak tűnik, amit mondasz. A magas intelligencia nem mindig jár együtt kifinomult érzésekkel, pedig szerintem az érzésekhez is kell egyfajta intelligencia. Viszont valóban nem mindig jár a kettő együtt. De továbbra is úgy gondolom, hogy ha akarták volna, már rég kiirthattak volna minket. Aztán kitudja, lehet csak azért nem tették, mert eddig nem állt érdekükben, és valóban jelentéktelenek vagyunk számukra - mint ahogy néhány ember számára jelentéktelenek a hangyák is. De amíg vannak olyan emberek, akik törődnek a hangyákkal, addig szerintem olyan idegenek is lesznek, akiket az emberek sorsa is érdekelne.

8-as, én is úgy gondoltam, hogy akik ezt feltételezik, azok magukból indulnak ki.. végül is szerintem valamennyire mindenki magából indul ki. Csak az a szomorú, ha túl sok ember így gondolja, mert akkor ők maguk is egyből agresszióval reagálnának egyfajta idegen faj közeledésére, talán esélyt sem adva a békés kommunikációra. És ha túlerőben vannak az ilyen emberek, akkor hiába vannak, akik nem így állnának hozzá, azokat is magukkal rántják. Lehet, hogy alapból ezért nem közelednek hozzánk, mert látják rajtunk, illetve sok emberen, mennyire ellenségesek lennének az idegen fajokkal, ha még a saját fajtársaikkal is ennyire ellenségesek tudnak lenni, sok jóra nem lehet számítani.

9-es, én örülnék a világ végének.. úgy érzem a világ annyira elcsesződött, hogy ezen már nem lehet segíteni, innen már csak lefelé vezet az út :( legjobb lenne megnyomni a reset gombot. De sajna 2012-ben is hiába vártam :/

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még.

2016. máj. 4. 17:22
 12/17 anonim ***** válasza:

"történelem is erről szól, az ember öli fajtársait a hatalomért, pénzért."

A történelem igen, de az emberi élet nem. Az ember a legbékésebb faj a Földön, zárj össze 100 embert és ellesznek, zárj össze 100 majmot és széttépik egymást mivel nem elég fejlett a közösségi érzés bennük. Egyénre lebontva az ember nagy része csak békében akar élni, egy része meg a saját érdekeiben másokat se rest felhasználni. A csoportszellem az emberben olyan erős, hogy démonizálni kell az ellenséget a harchoz.

"már rég kinyírhattak volna minket, ha akarnának. De ebből is látszik, hogy ők intelligensebbek nálunk, mert nem teszik."

Lehet hogy azért nem teszik mert nem is léteznek. Legalább is Földközelben.

"az ember teljesen elembertelenedik.. ma már nem számít más, csak hogy minél hiper-szuperebb okostelefonja, hd-kijelzős tv-je meg luxusautója legyen mindenkinek, de közben mások éheznek az utcán, és naponta sétálnak el hajléktalanok mellett mindenféle bűntudat nélkül.."

Ez régen is így volt. Csak akkor más volt az értékmérő, pl. a szolgák száma meg az ékszerek. Viszont régen sokkal többen éheztek, az átlagember ma hihetetlenül jól él a régi korokhoz képest és ezért is több a flancolás, mert sokan megtehetik. Ezért is feltűnő egy szakadt hajléktalan, mert ritka. Régen a jól élő ember volt a feltűnő, sokaknak még rendes ruhára se tellett.

"sajnos az ember ahová beteszi a lábát, ott pusztítást hagy maga után"

Ez nem az ember sajátja, minden állatfajta kiírtja vagy elkergeti a konkurenciát. Ez túlélési ösztön és az ember az egyetlen aki ezen felül tud emelkedni és tudatosan megkérdőjelezni azt.

"esős idő után a csigákra is fokozottan figyelek"

Nevelés és érzékenység kérdése. Én is megpróbálok nem rájuk lépni. De van aki azt mondaná - joggal - hogy nem vagyunk tisztában azzal hogy a csiga mekkora kártevő. Ezt is csak azért tehetjük meg, mert a csiga nem előlünk eszi meg a termelt növényeket. Ez a jólét eredménye ha így tetszik, még azt is megtehetjük hogy sajnálunk egy kártékony állatot.

"7-es, őszintén megmondom nem sok tudásom van az idegenek érzelmi intelligenciájáról, de logikusnak tűnik, amit mondasz."

A 7-es trollkodik. :)))

"Csak az a szomorú, ha túl sok ember így gondolja, mert akkor ők maguk is egyből agresszióval reagálnának egyfajta idegen faj közeledésére, talán esélyt sem adva a békés kommunikációra."

Ez megint csak túlélési ösztön, de ez nem feltétlenül agresszióból fakad a legtöbb embernél, hanem félelemből az ismeretlennel szemben, ami elpusztíthat minket.

"úgy érzem a világ annyira elcsesződött, hogy ezen már nem lehet segíteni"

Ha így érzed akkor a veled van a baj. Hagyd csak a többieket élni, ők elvannak. Túl érzékeny vagy, tanulj némi érzéketlenséget és önzőséget, az előző némi nyugalmat és magabiztosságot, az utóbbi célt ad. A világ majd megoldja a problémáit ha akarja, előbb-utóbb minden probléma megoldódik valahogy, legfeljebb lesz helyette másik. :)))

2016. máj. 4. 21:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát ha az kell a földi élethez, hogy érzéketlen és önző legyek, akkor inkább nem kérek belőle :P érdekes, hogy manapság ezek teszik ki az "ember" fogalmát.. mindig is éreztem, hogy nem vagyok erre a világra való, de köszi a megerősítést.
2016. máj. 4. 23:25
 14/17 anonim ***** válasza:
Az emberiség is a reptoidok nyomdokaiban fognak lépni. Hallottam ezt meg azt az irányított evolúcióról. Ahhoz, hogy az ember előre lépéseket tudjunk tenni fel kell majd áldozni az érzelmekért felelős részét az agynak, hogy több holy maradjon a logikus gondolkodásnak. Amíg nem jelent rájuk nagyobb veszélyt az ember nem foglalkoznak vele, ők irányítanak mindent a háttérből és nekik csak sakkbábuk kellenek a sakkpályán, máskülönben már kiirtottak volna minket. Mivel az emberiség jelenleg az irányított evolúció felé tart valószínűsíthető egy esetleges invázió. Semmi okuk sincs, hogy szimpátizáljanak velünk.
2016. máj. 5. 00:13
 15/17 anonim ***** válasza:
Bele lehet gondolni, hogy az ember mit csinálna, ha egy alacsonyabb rendű állatfaj hirtelen egy szinten kerülne vele szemben.
2016. máj. 5. 00:16
 16/17 anonim ***** válasza:

"Hát ha az kell a földi élethez, hogy érzéketlen és önző legyek, akkor inkább nem kérek belőle"

Nem azt akartam mondani hogy légy érzéketlen és önző, hanem azt hogy csak egy kicsit légy az. Törődj a magad dolgával, ne a világgal. Ha zavar a világ állapota, csak magaddal szúrsz ki mert kitölti az gondolataidat és érzelmi feszültséget okoz, ellenben nem vezet sehová. A világ nem fog csak úgy megváltozni, szóval változz meg te és fogadd el. Beletörődni persze nem kell, de rágódni rajta teljesen felesleges.

2016. máj. 5. 00:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Hátrányosan különbözteted meg azokat, akik nem ezt gondolják!

Őket a "senkik" közé sorolod.

2016. máj. 5. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!