A Föld mesterséges? Nem gyanús, hogy pont jó helyen és jó időben történt minden az élet kialakulásához?
-Egyébként meg mire fel, mi alapján mersz valószínűségről, véletlenről beszélni?
-Ezt meg lehet kérdezni bármelyik fizikustól és csillagásztól ugyanezt fogja mondani. Az élet kialakulásához több kell, mint pár véletlen.
-Egy ilyen kijelentés után senki nem fog veled intellektuális vitában részt venni.
-Akkor gondolom a csillagászokkal sem szoktál és a fizikusokkal se szoktál?
-Figyeltél meg esetleg évmilliárdokon át olyan, ugyanilyen adottságokkal rendelkező égitestet, ahol nem alakult ki élet, hogy ezt a következtetést levond?
-Nem, de te honnan tudod, hogy volt ösrobbanás?
-Egyébként azért sem fog veled vitatkozni, mert láthatóan nem veszed a fáradságot, hogy a felvetésekre, érvekre reagálj. Ez sajnos téged, és a hipotézisedet minősíti.
-Merthogy hol vannak az érvek? Én nem láttok egyet sem.
Kedves Kérdező, továbbra sem mutatod jelét annak, hogy részt tudnál venni egy ilyen vitában. Ezt támasztja alá az is, ahogy a szavaimat kiforgattad.
"-Egyébként meg mire fel, mi alapján mersz valószínűségről, véletlenről beszélni?
-Ezt meg lehet kérdezni bármelyik fizikustól és csillagásztól ugyanezt fogja mondani. Az élet kialakulásához több kell, mint pár véletlen."
- Evidens, hiszen a természetben nincsenek véletlenek. Más kérdés, hogy nem értetted meg, amit írtam: én arra utaltam, és ezt egyértelművé tettem, ha nem a szövegkörnyezetből ragadod ki a szavaimat, hogy a konkrét valószínűség megnevezésével van bajom. Az rendben van, hogy valami valószínűbb mint a másik, de konkrétan számszerűsíteni az élet kialakulásának esélyét megalapozatlan. Legfeljebb nagyjából lehet számokat mondani.
"-Egy ilyen kijelentés után senki nem fog veled intellektuális vitában részt venni.
-Akkor gondolom a csillagászokkal sem szoktál és a fizikusokkal se szoktál?"
- De, ha megértik, mit írok.
"-Figyeltél meg esetleg évmilliárdokon át olyan, ugyanilyen adottságokkal rendelkező égitestet, ahol nem alakult ki élet, hogy ezt a következtetést levond?
-Nem, de te honnan tudod, hogy volt ösrobbanás?"
- Utaltam rá, hogy tudom?
"-Egyébként azért sem fog veled vitatkozni, mert láthatóan nem veszed a fáradságot, hogy a felvetésekre, érvekre reagálj. Ez sajnos téged, és a hipotézisedet minősíti.
-Merthogy hol vannak az érvek? Én nem láttok egyet sem."
- Az a Te bajod, ha nem látod őket. Egyébként nem csak rólam van szó. Olvass vissza hányan írtak neked: Te egyszer reagáltál egy személyes megjegyzésre, egy jó felvetést elhessegettél mondván, most nem ez a téma, aztán az enyémre (nálam is csak másodszorra). Emellett belinkeltél még valamit, és mellette magadat igazoltad. Miközben majdnem harmincan írtak. Nem aránytalan kissé egy vitánál?
Utolsónak igaza van. Ment a zöld kéz!
Kérdező kiűtve (a vitából), K.O :D
"Az rendben van, hogy valami valószínűbb mint a másik, de konkrétan számszerűsíteni az élet kialakulásának esélyét megalapozatlan."
És miért lenne az?
"Utaltam rá, hogy tudom?"
Nem, viszont nem érted mire akartam célozni. Szerinted honnan tudjuk, hogy volt ösrobbanás? Mit gondolsz? Miből lehet rá következtetni? Nos, én is fogjuk rá, hogy hasonlóképpen érzem megalapozottnak az elméletemet.
"Az a Te bajod, ha nem látod őket."
Én még mindig nem látom őket, és szerintem ez nem az én hibám. 22-es válaszát még próbálom elhúzni. De idővel erre is kitérek majd, viszont őt leszámítva még egyik sem tudod rendesen érvelni.
Ha már emlegetitek a fizikusokat és csillagászokat akkor hagy írjam le hogy egy fizikus mit gondol a kérdésről.
Mivel jelenleg egyetlen bolygót ismerünk ahol az élet kialakult kevés információ (egy eset nem statisztika) ahhoz, hogy biztos választ adjunk arra a kérdésre hogy mi kell az élet kialakulásához. De a jelenlegi (nem biztos) álláspont ebben a kérdésben hogy szerencsés körülmények és hosszú idő, és nagy (bolygónyi) kell hozzá. Az amit a kérdésben leírtál azt úgy hívják hogy légből kapott ötlet.Semmi nem támasztja alá.
Miért zárja ki a válaszolók nagy része, hogy Isten teremtette a világot?
Főleg, hogy erre a tudósok sem tudnak értelmesen reagálni, de neeeem, Isten niiiincs, az a mesekönyv hülyesééég, stb... És ha ez nem igaz?
"Miért zárja ki a válaszolók nagy része, hogy Isten teremtette a világot? "
Mert semmiféle bizonyíték nincs a létére, de még ok sincs rá.
"Főleg, hogy erre a tudósok sem tudnak értelmesen reagálni, de neeeem, Isten niiiincs, az a mesekönyv hülyesééég, stb... És ha ez nem igaz?"
Akkor te lemaradtál egy csomó dologról az utóbbi 100 évben, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!