Mi volt ez a hatalmas villanás Sopronban?
Tegnap este nézegettem az ablakon,mikor két nagyon erős villanást láttam ami bevilágította az eget és olyan volt mint egy hatalmas reflektornak a villanása.Egyik ismerősöm is látta.23:00-01:00 között történt.Esetleg lehet hogy Gamma vagy Röntgen kisülés okozta ezt?
A Kodály-tér környéken volt.
Köszönom a válaszokat,de tegnap kihagytam valamit ami nagyon fura.
Ami előttünk van nyárfa a gyökerétől a tetejéig be volt világítva arra a kis időre.A fa kb.30-35 méteres lehet.Valamint a villanás olyan erős volt,hogy majdnem kiégette a szemem.A fejem is fájt utána.A fény halványan sárgás volt.
Nem tudok miért lettem lepontozva. (Első válasz).
A megjelölt kutatóhely foglalkozik nálunk gamma-kisüléssel. Ha valakik tudják, mit láthatott a kérdező, hát ők azok.
Ilyet én is láttam korábban, szerintem az Iridium műholdak panelei verik vissza a napfényt, a -8 magnitúdójú villanások elég látványosak, itt lehet nyomon követni őket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!