Ilyen az amikor a tudomány másolja a scifi filmeket? Űrhajó épül a star trek film hajójából?
Sokan a scifi filmeket tudományos kiszivárogtatásnak tartják, a nagy tömegek számára mutatnak technikai dolgokat, amiket már kísérleteznek, de még a nagy nyilvánosság előtt nem jelentették be, kísérleti fázisban van a dolog, és a filmek által kondicionálják a nézők agyát, egyszer ez a technika elérhető lesz.
Így volt ez a robotzsaru film régi részeivel is, mindenki azt hitte de jó film, ilyen sose nem lesz!
Ugye, ugye?
A 90es években az első résznél még senki sem gondolta volna, majd jött az új része, jött a holnap határa, és az elysium(zárt világ) című film, amiben testre erősíthető robotruha sokszorozza meg az egyén erejét.
És pár hónapja mi történt?
Az összes tv-ben bemutatták valamelyik tudományos laboratórium mozgásterápia céljából készült(persze, áhh nem katonaság, nem ám) robottechnológiás ruháját, amivel bénult, vagy súlyos sérülésekkel küzdő emberek újra tudnak járni.
Tessék, a filmekben előbb megvolt az ötlet, majd 10-20 év múlva elő álltak vele nyilvánosan.
De jött az újabb bejelentés!
A nasa hiperszónikus űrhajót tervez, valószínűleg kész van az már, élőben tesztelik is, csak egy kicsit szoktatják az embereket ehhez a gondolathoz, hogy a hagyományos űrrepülés már a múlté, és újfajta technológia lesz.
Szóval a star trek film úrhajója lesz az alap, ami térhajlítással fog közlekedni.
Na van még aki kételkedik a scifi filmek kiszivárogtató mivoltában?
Érdekes és áldásom rá!
Én is a fedélzet egyik legénysége akarok majd lenni!
És ha ez nem elég, akkor az a hírem is van hogy én leszek a kapitánya a hajónak!
Ezen kívül, a gravitációt hogyan fogják létrehozni???
Nem beszélve hogy ha a teret tologassák akkor mi lesz az űrhajóban lévő legénységgel, , ha a teret széthúzzák akkor magát az űrhajót is darabokra törik nem??
Vannak még itt gondok! És hogyan működne egy ilyen technológia, mivel manipulálnák a teret??
Na mindegy
Végszó, itt a enterprise kapítánya beszélt!
van egy olyan elmélet, hogy ez lényegében időutazás is nem???
Mivel a tér egybefügg az idővel, tehát ha a teret manipulálják akkor a következményében az időt is!
Ők elmennek egy másik bolygóra, de mi meg megörekszünk?? Hogy van ez?
Amit leírtál az egyáltalán nem egy meredek elmélet. Felesleges filozofálgatni, röviden annyit, hogy az univerzum mentális eredetű, amit valaki kitalál, az szinte már létezik is.
A cikkel kapcsolatban annyit, hogy soha nem kételkedtem abban, hogy előbb-utóbb elindulunk a Földről egy kicsit távolabb körülnézni, lehet, hogy hamarabb, mint gondoltam.
Engem nem érdekel, én leszek annak az űrhajónak a kapítánya!
Legénységem, hajóra fel! Van még bolygó amit meg kell hódítanunk!
Tisztelt Grielean üzenetéhez fűzném hozzá a következőt:
Ez FORDÍTVA működik.
A sci-fi azt jelenti: tudományos fantasztikum. A sci-fi írok utánanéznek, hogy milyen irányban folynak tudomanyos kutatások, milyen fejlesztések várhatóak, mi következik a jelenlegi tudományos eredményekből, fejlesztésekből.
Csak ezt az egyszerű paraszt nem tudja, aztán nem győz csodálkozni, amikor megvalósul valami abból, amit ő, a paraszt, addig csak a moziban látott.
Mivel fogalmatlan, olvasni nem szokott, tudományosan híreket nem néz, tájékozatlan, fizika-matematika órákon nem figyelt, ezért csak akkor csodálkozik rá a legújabb eredményekre, mikor már az RTL klub meg a Blikk is az arcába tolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!