Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Az UFO téma művelőit és a...

Az UFO téma művelőit és a vallásos embereket miért ítélik meg máshogyan?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy aki különböző vallások képtelennek tűnő tételeit teljesen komolyan, a legnagyobb természetességgel hangoztatja, azt is a normális, épelméjű emberek közé sorolják, viszont aki földönkívülieket lát bele az ókori leletekbe / katonaként, űrhajósként földönkívülieket lát vagy kapcsolattartásos / elrablásos történetét adja elő, jobb esetben megmosolyogják az illetőt, rosszabb esetben elmeorvost ajánlanak.
2014. máj. 12. 11:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
23%
A csordaszellem miatt, az emberek többsége nem akar butának tűnni ezért utánozza a többieket, és mivel az emberek többsége médián felnevelt biorobot, aki elvet mindent ami nincs benne a fél7-es hírekben, ezért ítélik el és nevetik ki az olyanokat akik kilógnak a sorból .
2014. máj. 12. 16:36
 12/22 anonim ***** válasza:

mivel az emberek többsége médián felnevelt biorobot

ezzel nem értek egyet. szerintem az emberek kis része médián felnevelt biorobot, és a többség mosolyog rajtuk. az idegenekkel kapcsolatos elméletek és a médián felnevelt biorobot-ság között nem látok semmilyen összefüggést. az embereknek van agyuk, gondolkodnak vele és nem hagyják, hogy a média irányítsa őket, sőt minél jobban próbálkoznak, annál ellenszenvesebbek lesznek az emberek is vele. legalábbis én olyan emberek között élek, akik maguktól gondolkodnak és van önálló véleményük; és nem sűrűn találkozom médián felnevelt biorobottal.

a fél7-es híreket, sok más híroldallal egyetemben meg nem azért nézzük, hogy irányítsanak bennünket, vagy mert csak azt hisszük el ami ott elhangzott, hanem mert érdekel, hogy mi történt aznap az országban, vagy a világ más pontján.

2014. máj. 12. 16:52
 13/22 anonim ***** válasza:
40%

"ezzel nem értek egyet. szerintem az emberek kis része médián felnevelt biorobot, és a többség mosolyog rajtuk."

Tényleg ? Akkor miért nincsenek normális műsorok a RTL-en vagy a TV2-őn ? Miért kell az Éjjel-nappal Budapestet, Győzikeshowt és temérdek brazil szappanoperákat leadni ? Tudod hogy miért, mert a többség ezt nézi, ez kell a népnek, a nép igényli a butítást, különben nem nézné ... Ezért médián felnevelt biorobot a többség .

2014. máj. 12. 17:00
 14/22 anonim ***** válasza:

Mindig is voltak és lesznek bugyuta műsorok. Ezt képviseli mind a két csatorna. E mellett van még 100-200 más csatorna. Ott miért mennek kulturális, szórakoztató, ismeretterjesztő vagy sport műsorok? Valószínűleg azt is sokan nézik.

Másrészt ha megnéz valaki egy műsort már át lesz mosva az agya? Úgy mondod ezt a nép igényli a butítást és ez kell a népnek, mintha valami tudásból kovácsolt trónon ülnél a bölcsesség jogaroddal és onnan általánosítanál mindenkit.

- én a biorobot alatt azt értettem, hogy a reggeli délutáni meg esti programja is a tv-műsorok és szappanoperák körül forog. legalábbis a kisebb településeken vagy a nyugdíjas korban ez gyakori jelenség; de nem hiszem, hogy ezek az emberek túlzottan foglalkoznának az idegenekkel, vagy egyéb témákkal; ezért ők nem járnak sehova kiröhögni az elmélet hívőit, sőt szerintem elhinnének bármilyen elmélet amit megfelelően és gondosan, részletgazdagon tárnak elé.

a többség szerintem az, akinek foglalkozása, hobbija, érdeklődési köre, barátai, családja, napközbeni és esti programja, egész életére vonatkozó tervei és céljai vannak. ha este haza megy vagy bekapcsolja a tv-t és megnéz egy műsort, attól még nekem ő nem lesz médián felnevelt biorobot.

2014. máj. 12. 17:32
 15/22 anonim ***** válasza:

"Mindig is voltak és lesznek bugyuta műsorok. Ezt képviseli mind a két csatorna."

Nem ezt képviseli, egy kereskedelmi csatornán mindig az megy aminek a legnagyobb a nézettsége, ha az Univerzum közelről sorozatnak lenne napi 1 milliós nézettsége akkor az menne éjjel nappal, de mivel a többség a szappanoperákat és valóságshow-kat nézi, így ez megy . Én speciel még a TV csatornák közül is elkódoltam ezt a két szenny adót, hogy még véletlenül se kapcsoljak rá, más meg úgy van hogy hazaér hullafáradtan egy nap után, leül a TV elé, mert jólesik csak úgy néznie ki magából és rákapcsol ezekre a csatornákra, így nem kell gondolkoznia semmi, csak bámulni kifelé .

2014. máj. 12. 17:43
 16/22 anonim ***** válasza:

Valahogy mégis csak ezen a két csatornán mennek a bugyuta műsorok.

És mi az, hogy más úgy van vele? Miért ne nézhetne meg más egy filmet, vagy meccset? Vagy miért kéne bármit néznie? Vagy miért ne lazíthatna el és csak nézhetne ki egy kicsit a fejéből egy hosszú nap után?

Miért nézed le ennyire az embereket, hogy azt gondolod, csak a bugyuta műsorokat nézik meg a berögzült, irányított életüket élik? Ha meg nem nézed le őket, akkor miért beszélsz róluk ekkora általánosságokban és becsmérlően?

2014. máj. 12. 18:02
 17/22 anonim ***** válasza:

"Azt vettem észre, hogy aki különböző vallások képtelennek tűnő tételeit teljesen komolyan, a legnagyobb természetességgel hangoztatja, azt is a normális, épelméjű emberek közé sorolják, viszont aki földönkívülieket lát [...] jobb esetben megmosolyogják az illetőt, rosszabb esetben elmeorvost ajánlanak."

Ó, én néha mindkét esetben orvost hívnék, csak sajnos nem fogadnák el...

"A tudomány is vallás. Az anyag a naterializmus vallása az, akkor aki abban hisz őket is hülyének kéne nézni ! "

Nem. A vallásnak a tudomány tökéletes ellentéte. Más az a hit, amikor egy felhőkön üldögélő öregemberben(vagy akármi másban) hiszel, és más az, hogyha elhiszed a tudományos kísérleteket, mert alátámaszthatóak, és megismételhetőek. Azokat a dolgokat, amik a vallásoshoz hasonló hitet igényelnek, a tudósok elméletnek hívják. Az már más, hogyha egyik tudós hisz benne, a másik nem. De még ez is távol áll a vallástól, mert a vallásos hit dogmákra alapul, míg a tudományban a hit is megfigyelésekre és következtetésekre.

"Az összes szkeptikus bolond, mert egy olyan élettelen, tudattal nem rendelkező dologban hisz, mint világ teremtőben amit még egy kisgyerek is belát, hogy ostobaság, de ők mégsem. Akkor ők mik ? :-P"

Mi? A szkepticizmus teljesen más. Annyira imádom, amikor tudatlan emberek(lényegtelen hogy vallásos vagy nem, bár én előbbire gyanakszom) ide jönnek papolni(olykor szó szerint), hogy a tudomány is vallás a szkepticizmus pedig idiótaság. Úgy, hogy filozofálgatnak, de még azt is rosszul. És most mondhatnád azt, hogy elvakult tudomány-fanatikus vagyok, de ez nem lenne igaz, mert se fanatikus, se pedig elvakult nem vagyok, csak egyszerűen unom, hogy a cseppet normálatlan emberek oksokodnak.

"Ráadásul, a ufo lényegében tudományra alapszik , régészeti leleteknél, és sok egyéb másnál is!"

Legalábbis próbálják egyes értelmes emberek arra helyezni. De az még mindig távol áll a tudományos alaptól, ha mindegyik freskóba és falfestménybe ufót látnak bele az emberek.

"De amikor valamiről van bizonyíték ill. maga az állam is elismeri, hogy foglalkozott a témával, akkor az emberek miért mutogatnak arra, aki foglalkozik a "dologgal" ?"

Azért, mert az emberek kezdetektől fogva önzők. Nem biztos, hogy ez teljesen rossz tulajdonság, meg lehet van biológiai alapja, viszont emiatt van az, hogy mindig bűnbakokat, figyelemelterelőket keresnek. Ha a vallási fanatikusok meghallják, hogy valamilyen "szent" helyen ásatást akarnak végezni, rögtön felháborodnak, még akkor is, ha az egész területnek semmi baja nem esik. És sajnos fordítva. Amikor kiderültek a papok általi gyerekmolesztálások, rengetegen ráugrottak a témára, ezzel a saját ügyes-bajos dolgaikról elterelve a figyelmet. Aztán meg jöttek újabb dolgok, amik meg megfordították a szél állását, és most a fanatikusok megint valamin csámcsoghattak jó ideig. És így tovább. Ez van sajnos rengeteg helyen, annak ellenére, hogy mindkét oldalon néhányan próbálnak jobb belátásra jutni.

"Akkor miért nincsenek normális műsorok a RTL-en vagy a TV2-őn ? Miért kell az Éjjel-nappal Budapestet, Győzikeshowt és temérdek brazil szappanoperákat leadni ?"

Annácska, azért nem mondhatod, hogy milyenek voltak a reakciók pl. A Győzike vagy a Mónika nevezetű egyének műsorára. Azért szerintem a "bézbózütő" és a "mijázhúgykettő" kifejezések eléggé ismertek lettek.

"Ezért médián felnevelt biorobot a többség ."

Vagyis szerinted valaki vagy ufóhívő, vagy pedig médiafüggő? Kár, hogy például én semelyik csoportba sem tartozom. Ez csak egy eset, még rengetegen vannak. De azzal egyetértek, hogy nagyon megy az egyoldalú ostoba butítás és propaganda. Nem csak politikai vagy ipari szinten, hanem például a legtöbb műsor vagy reklám az arcodba nyomja az "ideális család" felépítését, vagy azt, hogy melyik embert hogyan kell megítélni. Nevetséges. Mellesleg pedig az internet csodája, hogy mindent elérsz rajta, sőt, többet is, mint a tévén.

névte2en

2014. máj. 12. 18:52
 18/22 anonim ***** válasza:

Itt az indokom, hogy miért képviseli a bugyutaságot. Ami reklám szinten és média szinten megy a TV2-nél, RTL-nél meg számos csatornánál, annak nem a butítás a célja, hanem a haszon és profit elérése. Kőkemény marketingmenedzsment az egész. A vállalatok tömik bele a pénzt a nagy Tv-k meg bezsebelik. Ez a lényege. Ezért lettek kitalálva. Minden más, a gagyi műsorok és betett sorozatok csak melléktermékek és műsoridő.

Nem azért kapják a pénzt, mert sokan nézik a győzike sót, vagy mert kétmillióan kapcsoltak oda az édeséletre, hanem azért, mert egy közutálatnak örvendő, vagy könnyen kiröhöghető, néhányaknak szórakoztató, de alapjában bulvárszereplő ember köré fő műsoridőben drágább reklámdíjakat szedhetnek. És nem azért, mert mindenki azt akarja nézni, hanem azért mert nem szól semmiről, sablonos ezért nagyobb a célközönsége. Egy univerzumról vagy a tejiparról készülő műsornak sosem lesz akkora célközönsége mint ezeknek, mert túl kicsi nézői szegmenst szólít meg; így sosem lesz akkora a reklámbevétele, ami pedig a profitot hozza.

2014. máj. 12. 19:14
 19/22 anonim ***** válasza:
Igen, ez igaz szerintem is, hogy úgy lesz nagyobb a profit, a reklámbevétel. De ha folytatjuk ezt a logikai levezetést, végül mégis oda jutunk el, hogy azért lesz nagyobb, mert ezeket nézik többen, vagyis ezek a műsorok kellenek jobban az embereknek valamiért. Nem tudom, ez valamilyen sajátossága lehet az embereknek, hogy nem a komoly, elgondolkoztató, ismeretterjesztő dolgokra vágynak, illetve kisebb mértékben, hanem ezekre a könnyed, híg, számukra szórakoztató műsorokra, témákra. Azóta van ez így, amióta a kereskedelmi csatornák elindultak, mert náluk tényleg csak a profit az elsődleges szempont. Viszont érdekes az is, hogy az ismeretterjesztő, - és sportcsatornák is megélnek, fennmaradnak valahogyan, mert megvan az a rétegük nekik is, amely ezekre a témákra vevő.
2014. máj. 12. 23:44
 20/22 anonim ***** válasza:

Szerintem ebből nem következik, hogy mindenki ezt akarja nézni. Ez lehet a marketing része. Ha egy nőnek párkapcsolatok, életmód, gyereknevelés kell; a férfinak akció, autó, ismeretterjesztő, ezen belül különböző témák egyike, tiniknek és időseknek is meg van a saját témakörük. Erre mind fel van építve egy másik csatorna amit nézni lehet. Ha az rtl v tv2 csak egy konkrét témát lead, már bukták az emberek 70-80 %-t, és ez vezet a sablonműsorokhoz.

Ezt azért gondolom, mert a TV2 RTL, úgy van az emberek fejében, hogy bulvárcsatorna. Ha valaki ismeretterjesztésre vágyik választhat 10 másik adóból és nem a TV2-n fogja nézni, mert az hiteltelen lenne. Szerintem már ki se tudna törni a csatorna ebből a témakörből. Amint megpróbálná bedőlne az egész.

2014. máj. 13. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!