Videó! Mexikói pilóták filmeztek le ufókat. Vélemény?
A videót meg kell nézni és olvasni a szöveget, nincs mit hozzá fűznöm:
https://www.youtube.com/watch?v=-tL2PjAQ2JA&feature=youtu.be
Mi a véleményetek róla?
A csalás és a CGI egyértelműen kizárható.
George Adamski
"A kérdező elfelejtette kiírni, hogy csak olyan "véleményeket" kér, amik azonosak az ő véleményével. "
Nem felejtettem el, mert nem is akartam ilyet kiírni.
Csak ostoba bunkó válaszokra mit írjak?
"After Effect", holott be lett bizonyítva, hogy nem ezzel van.
Meg beletukmálja, hogy mi csak földönkívülieket akarunk kihozni belőle, holott SENKI nem írta.
"Amúgy meg a rovat neve nem "UFO rajongók klubja". Szkeptikusokat is ugyanúgy érdekelhetik az UFO észlelések"
Persze, hogy érdekelheti, de valamelyik beírta hogy őt nem érdekli, na az mit keres itt?
Ha meg értelmesen nem tud megnyilvánulni azzal nem tudok mit kezdeni. Írjon ellenkező véleményt kifejtve, mint ahogy a 11-es betette a linkeket. Elhordtam a fenébe? Nem. Megköszöntem neki a linket, hiába hogy nem értek vele egyet a benne foglaltakkal.
"Na, a troll csak kibújik a zsákból előbb-utóbb.."
Messze vagyok még tőled troll szintjén, csak ha értelmesen nem tudsz megnyilvánulni, nyilván nem fogok veled értelmesen beszélgetni :)
" Csak tudnám, a világvégék elmaradása után miért nem volt ekkora nagy paripa arcotok most most :"
Jajj de kis ostoba vagy, egy hívő sem beszélt világvégéről, esetleg a hasonló trollok hozzád képest, akik ezzel szórakoztak.
"Mármint mihez képest mást? Mi az a magyarázat, amihez képest ezer sebből vérzik minden más?"
Hát jöhetnek alternatívák, eddig még egy sem jött.
A fúrótornyos pl. ezer sebből vérzik, meg is látszik.
CGI, meteor, luftballon kizárva.
Gömbvillámokat nem vettek fel így csoportosan és azok csak pár mp.-ig tartanak, nem pedig ilyen hosszú ideig.
Az UFO jelentese, azonositatlan repulo targy.
Ez nem azt jelenti, hogy foldonkivuli repulo targy. Az meg sem fordult a fejetekben, hogy esetleg kemrepulok lehettek, vagy katonai teszt?
" Néhány hónapja már valaki ezt belinkelte, és a válasz az volt rá, hogy ez autóból készült, és hogy másik autókat videóznak le. Már nem tudom hogyan, de megmagyarázta az illető a válaszát."
Ha megnézed ezt a videót és meggyőz téged, hogy ezt egy autóból:) vették fel és másik autókat mutat... nagyon vizuális alkat lehetsz:) Gratulálok.
"Nem hivatalos"
Pont az. Alig van ufo felvétel, amire azt lehet mondani, hogy "hivatalos", de véletlen ez az, mert egy drug trafic-ot ellenőrző állami repülőről van felvéve és hivatalosan be lett jelentve, miután az összes nagy TV társaság betette a hiradójába. Ha véleményed más OK, de mielőtt leírod, azért érdemes utánanézni.
"Ez a felvétel egyáltalán nem hivatalos"
De igen, az.
"Néhány hónapja már valaki ezt belinkelte, és a válasz az volt rá, hogy ez autóból készült, és hogy másik autókat videóznak le."
Nagyon remélem, hogy csak kevered valami mással.
Mert ez bizony nagyon nem autóból van...
De még alternatívák mindig jöhetnek, hogy mi lehet:D
"Ettől függetlenül az olajfúró fényei magyarázat több sebből is vérzik szerintem."
Szerintem csak egy sebből, de arra is lehet magyarázat.
"Jelezhet-e radar az olajfúró fényeket?"
Nem, de nem is állítja senki, hogy azokat jelezte volna.
A wiki erről szóló, elég szűkszavú összefoglalója szerint:
The crew did however pick up an earlier radar contact of an object moving at 60 mph which was later described as a lonely truck on the highway below which has been located to the front of the two engine Merlin C26A aircraft whereas the infrared targets were picked up through a dome mounted IR-system a little later at abt. -130° azimuth relative to the aircraft's flight direction in its 8 o'clock position.
"Az olajfúró fényei miért gyorsítanak? Az olajfúró fényei miért mozdulnak el a helyükről, miért haladnak a levegőben előre?"
Nem gyorsítanak. A felhőkhöz képest látszanak mozgónak. Itt csak egy mozgó tárgy volt, a repülő, de egy köztes objektumhoz (a relatíve mozdulatlan felhőkhöz) viszonyítva a mögötte lévő álló tárgyak (fények is mozgónak tűnnek).
A kamera is mozgatható, így ennek fordításával a sebességük is változik. Illetve változik az érzékelhető mozgásuk sebessége a gép helyzetéhez képest is.
Ez a gép útja. A felfelé mutató nyíl jelzi a fúrótornyokat.
Nagyon egyszerű kísérlet. Ha megállsz az ablak előtt, kinézel és kicsit oldalra mozdulsz, miközben egy pontot nézel. A külvilág a te nézőpontodból elmozdul. Ugyanígy tűnik mozgónak a videón az álló fénypont, a köztes felhőkhöz képest.
"Hogy kerülnek a felhők közé, mögé, az égbe?"
Nincsenek az égben. Ha a felhők közül/fölül tekintesz földi tárgyak felé azok mögöttük lesznek.
Ráadásul ezek nem közvetlenül a gép alatt voltak, hanem kb. 150 kilométerrel arrébb. Így szinte egyenesen oldalra nézve is a felhők mögöttinek látszanak. Szabad szemmel nem is látták őket, csak a hőkamerával.
"Hol a torony füst???"
"Sehol nem látok se talajt, se vizet, semmit."
Ehhez behatóbban kéne ismernünk azt az adott infra kamerát. Hogy mit képes rögzíteni és mit nem.
Az biztos, hogy kb 125-200 km-re voltak a fények, csak az érzékeny kamera látta őket. Nem tűnik valóságtól elrugaszkodott ötletnek, hogy ilyen távolságban semmilyen tereptárgy nem látszik már a légpára miatt, de az erős fények átsejlenek a műszer számára.
Ezen a képen a néhány km-re levő dolgok már nem látszanak.
"Hisz a teljes videóban is látni, hogy olyan magasan van a gép, egy torony se ér fel odáig."
Nem is kell ugyanolyan magasan lenniük. 200 km-re oldalra tekintve csaknem veled egy magasságúnak tűnik a földközeli tárgy is, és nehéz megítélni a horizontot ha nem tiszta az idő.
Az is lehet, hogy este készült a videó. Ezért volt szükség az infra kamerára.
"Nagyon csúsztat a képek összehasonlításával."
Nekem elég hatásosnak, és nagyon részletesnek tűnik. A megcáfolásához elég komoly tanulmányokra lenne szükség, ellenkező esetben csak arról vitatkozhatunk melyikünk kinek hisz.
Még egy elemzés, ami számol az útvonallal és a kamera szögével is, ami a gép útjával összevetve véletlenül pont a messzi fúrótornyok felé mutatott.
Legalább valaki vette a fáradtságot, megnézte a videót, elgondolkodott rajta és úgy válaszolt. Ez ritka errefelé.
Én továbbra sem látom a fúrótorony magyarázatot megfelelőnek. Miért? Láttam a pilótákkal készült riportot annak idején, mikor a dolog történt.
Ők erre a környékre specializált, tapasztalt pilóták, tehát a fúrótornyok sem infra, sem vizuális észlelése nem lenne új nekik. Nem blamálnák magukat ilyesmive.
Ez kicsit olyan mint amikor szintén pilótákat, (sőt, volt mikor űrhajóst is) azzal akartak elhalgattatni, hogy amit látott "az a Vénusz" volt.
# 26-as
Lehet rosszak a vizuális készségeim, de én nem úgy látom, hogy egy helyben lennének a pontok.
Értem mit akarsz mondani az ablakos kísérlettel, és az helyes is, de a videón látottakban nem úgy tűnik hogy a kamera úgy mozog, mintha azt a hatást keltené, hogy az egy helyben álló pont mozogna. Hanem azok a fénygömbök mozognak.
A kamera mozgatásának iránya nem egyezik meg a tárgyak repülési szögével vagy sebesség változtatásával.
Pl. ha a rövidke videóban jól megnézed hogy a kamera nem csak jobb oldalra halad, hanem lefelé és fölfelé is óvatosan, akkor látszik, hogy se a felhő sem pedig a fény nem "reagál" erre, pedig ha úgy van ahogy írod, valamelyiknek a kamera mozgatásával kéne együtt haladnia.
A csicopnak pedig nem nagyon hiszek, olyan oldal kellene, ami pártatlan. A csicop egy mindenben szkeptikus oldal, más témáknál is nézegettem és olykor, ők is csúsztatnak.
"Ehhez behatóbban kéne ismernünk azt az adott infra kamerát. Hogy mit képes rögzíteni és mit nem. "
Ha megnézed a felvételek elejét, ott még mutatják a talajt is meg a folyót, hegységet. 0:19.-nél. Pedig ott is magasan vannak.
Na te legalább értelmesen hangot adtál a véleményeknek, kösz.
De ahogy nem elfogult írta, akik arra gyakorlatoznak mindig, ezen a területen, nem lett volna új nekik a fúrótornyok fénye. Már lekamerázhatták volna 100x mégsem történt meg érdekes módon.
#28-as moderáld már magad te okostojás.
Én csak az első oldalon lévő trollt pontoztam le.
Aki értelmesen ír, még ha nem is ért velem egyet nem fogom lepontozni. Ez az ovodások játéka, nem az enyém. Magasról teszek a piros kezekre, meg hogy ki hány %-os.
Amúgy is, ha csak egy ember pontozna le egy választ, azt az oldal nem jelzi, csak ha legalább 3-an rányomnak a piros kézre.
Úgyhogy le is szállhatsz rólam ez ügyben.
Még véletlenül se jusson eszedbe, hogy pár troll benéz minden kérdéshez és eszeveszett módon nyomja a piros kezet bármi is a válasz.
Különben is aki velem egyet értett, az is lelett pontozva 30%-ra, biztos azt is én csináltam mi???
Gondolkozzál már el ember.
"Felháborító, hogy az ilyenek miatt megy tönkre ez az oldal, és hogy 25%-kal jobb lenne a pontozásom, ha ti nem lennétek itt."
Nem kéne összeesküvés elméleteket szőnöd :))
Megsúgom, az enyémmel is ugyanez a helyzet, érdekes módon akármit írok, mindig lepontoznak, bármelyik oldalt is képviseli a választ. Bezzeg más kategóriákba 100%-os hasznosra teszik a válaszom. Naháááát.
"Rohadtul nincs már kedvem válaszolni a hülye kérdésetekre"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!