Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mi történt 1947-es Rosewell-ben?

Mi történt 1947-es Rosewell-ben?

Figyelt kérdés
Elmagyarázná valaki, vagy küldenétek linket amiben az IGAZI TÖRTÉNET VAN?
2013. aug. 23. 13:01
 1/10 anonim válasza:
44%
Sosem fogjuk megtudni mi volt ott..
2013. aug. 23. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az igaz történetről nem fogsz találni linket, mivel még senki sem tudja biztosra az igaz történetet, és nem is fogjuk. Állítólag egy azonosítatlan idegen tárgy (repülő csészealj formájában), vagyis UFO zuhant le annak idején, viszont az amerikai kormány erősen eltusolta a történetet.

Az incidens bekövetkezése utáni pár hétben tele voltak ezzel az újságok, sok régi újságcikket találsz a neten ezzel kapcsolatban. Eleinte a légierő sem titkolta mi történt. Voszont mikor a kormány rá jött, hogy ebből baj lehet, elhatározta, hogy titokban tartja és a következő héten már a légierő azt mondta, hogy nem csészealj, hanem csak egy meteorológiai léggömb zuhant le. Ezt természetesen senki sem hitte el... nem sokkal később egy titkos katonai bázist építettek a baleset helyére, nyilvánvalóan azért, hogy elemezzék a roncsokat, illetve az idegen lényeket, akik lezuhantak (egy met.léggömb miatt nem építenének katonai bázist). Közben az adatokat 50-60 évre titkosították, az ott dolgozók pedig titoktartást fogadtak, így egy ideig senki nem beszélt a dologról, szépen eltusolták a valóságot.

A következő állomás a történetben, amikor 2011-ben az FBI a saját oldalukon közzé tett egy 1950-ben írt dokumentumot az akkori eseményekről. Nem tudni miért, lehet lejárt a titkosítás ideje. A dokumentumot egy ott dolgozó ügynök írta, és részletesen beszámol a roncsról, és a benne talált lényekről, állítása szerint csészealj alakú dolog zuhant le, és 50 centis ember formájú lények voltak benne.

A dokumentum itt található:

[link]

Időközben elérkezett a katasztrófa 65. évfordulója. Akik anno ott dolgoztak megöregedtek, 80-90 éves bácsik lettek. Sokan úgy gondolták, hogy a haláluk előtt nincs mitől tartaniuk, mikor, ha nem most árulják el a világnak, hogy valójában mi is történt. Megszegve titoktartási esküjüket, rengetegen szólaltak meg az üggyel kapcsolatban az elmúlt 1-2 évben. Interjúkat találhatsz neten ezzel kapcsolatban. Olvastam ügynökökről, katonákról, takarítókról, mindenkiről, akik öreg koruk utolsó szakaszában úgy gondolták, felszólalnak. Mindegyik azt állítja, hogy ami ott akkor lezuhant az nem erről a bolygóról származik.

Igazából ez már egy nyílt titok, amit az amerikai kormány sem titkol, mert a dokumentumok már elavultak, de nyilván nem is erősíti meg. Sikeresen eltusolta egy, a történelem legnagyobb felfedezését, így kb. senki nem foglalkozik ezzel, nem ássa bele magát, és csak nagyon kevesen tudják, hogy anno ott UFO zuhant le. Én ennyit jegyeztem meg a sztoriról, magyarul rengeteg cikket olvashatsz ezzel kapcsolatban, különböző interjúkat az ott dolgozóktól, akik szintén nem tagadják.

Kikerült egy videó is, amin állítólag az ott szerencsétlenül járt ufok egyik tagját boncolják, íme:

http://www.youtube.com/watch?v=FZouZJSG4ic

Mindenki maga dönti el mennyit hisz el a dologból, bár sokak számára, és számomra is már teljesen világos, hogy valódi ufo balesetről volt szó, ami sikeresen el lett tusolva.

2013. aug. 23. 13:32
 3/10 anonim válasza:
56%

1947. július 2-án hajnalban, az Új-Mexikói Roswell városka közelében egy reptilián felderítőhajó kényszerleszállást hajtott végre. A kényszerleszállást a meghajtórendszer meghibásodása miatt kellett végrehajtani, amelynek során a fedélzeten tartózkodó 2 reptoid életét vesztette.

Számos szemtanú látta az égen a különös formájú szerkezetet, ezért a Légierőhöz befutó hívásokat pár nap múlva kezdték komolyan venni.

Július 6-án célzott kutatást indítottak egy 80 négyzetkilométeres területen, több helikopter és terepjárók segítségével.

Július 8-án, 6 nappal az észlelés után végül megtalálták a kettétört roncsot. A hajótól kb. 200m-re megtalálják az egyik reptoid tetemének maradványait, legalábbis amit a dögevők hagytak belőle.

A fedélzeten a másik reptilián életforma -szerencsére- viszonylag jó állapotban maradt, bár a nagy meleg és az eltelt idő miatt a bomlás előrehaladott állapotban jelent meg a tetemen.

A Légierő első reakciója a teljes tanácstalanság volt. Nem volt megfelelő terv ilyen esetekre, a helyi vezetés hibát hibára halmozott, egymástól eltérő nyilatkozatokat adtak ki a sajtó részére. Az első nyilatkozatokban még azonosítatlan repülő objektumként (UFO) szerepelt a jármű, a földönkívüli eredetet kihangsúlyozva. Ezután jelentek meg az ezt cáfoló nyilatkozatok, reakciók.

Érdekesség, de maga Albert Einstein is megjelent a közeli USAF légibázison, ahová végül a roncsot (és a tetemeket) szállították. Felkérték, hogy külső tanácsadóként segítse a kutatásokat, ám nagy meglepetésre Einstein ezt nem vállalta. Máig sem tudjuk, miért - ránk maradt levelezéseiből ez nem derül ki egyértelműen. Annyi biztos, hogy 1955-ig, haláláig még három alkalommal járt Roswell városában.

2013. aug. 23. 13:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Az ok és okozat összefüggéseit vizsgálom amióta megszülettem. Okfejtésemmel nem azt állítom, hogy nem történt meg. Csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy nem kell mindent készpénznek venni amit a média közöl. Jócskán kisgyerek voltam még, amikor csak falusi mozikban lehetett filmeket nézni, és negyed órás híradóval kezdtek minden filmet. Erről a Rosewell-i esetről több film is készült, és mindegyik más történetet mesélt el.

Az 1990-es rendszerváltás után számtalan hihetetlen történet kapott szárnyra. A gyerekkorombeli pajtások, már az első film láttán, úgy kezdték mesélni, mintha az a két idegen, akik még akkor rajzolva voltak a filmkockákra, és hogy igazibbnak tűnjön, csak egy pillanatig látszottak a vetítővásznon. Később a technika fejlődésével, egyre valóságosabbnak tűnő dolgokat voltak képesek létrehozni.

Erre néhány tanult ember, aki nem ismeri a kezdetek kezdetét, a saját elképzeléseit, - a szinkronkészítő is olyan értelemben fordít, amilyen neki a hite - alátámasztva meséli, és keres rá bizonyítékokat.

A hívő embereket lehet legegyszerűbben félrevezetni, főleg a saját hitükben.

Ezeket az ufós történeteket még inkább hihetővé teszi az utóbbi 30-40 évben az égen megsűrűsödött jelenségek. Már rengeteg videofelvétel készült az égbolton megjelenő szokatlan fényekről. (Ha szeretnéd tudni, hogy mik azok a jelenségek, keress privát)

Az emberi képzelőerő okozhat furcsábbnál furcsább magyarázatot, meséket.

Jóval a technika előtt is voltak hasonló égi jelenségek, de azokat istennek tulajdonították. Az emberi agy, a lélek fejlődik. Manapság, már egyre több ember tudja, hogy a mikulás is egy mese, de felnőve ugyanezzel a mesével tölti el gyermekeit.

2013. aug. 23. 18:53
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
Lezuhant egy földönkívüli űrhajó. ez az igazság.
2013. aug. 23. 21:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Röviden: orosz kémléggömb zuhant le, amit a kormány eltussolt és elterjesztette, hogy idegenek szálltak le.
2013. aug. 23. 22:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kb. azok a dolgok történtek, amiket a 2-es és a 3-as hozzászólók leírtak. Engem legalább ennyire érdekel az is, hogy vajon kik voltak ezek a lények, honnan és milyen szándékkal érkeztek ide a Földre?
2013. aug. 24. 00:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Számtalan teória látott már napvilágot.

Itt egy magyarra fordított cikk, ami kicsit másképp mutatja be a MIÉRTEKET!

Érdemes elolvasni, és elgondolkodni rajta.

[link]

Amúgy szerintem is meteorológiai léggömb volt...:)

2013. aug. 25. 15:43
 9/10 Wadmalac ***** válasza:

Hát HA igaz egyáltalán, akkor nem egy, hanem KÉT űrhajó esett le. Ütköztek, valószínűleg az erős vihar meg a helyi erős radarok zavaró hatása miatt, majd az egyik Roswell mellett, a másik olyan 190 km-re, Magdalena mellett esett le. Az egyiket jó 8 nappal később találták csak meg.

Mivel ebben az esetben két külön roncsészlelésről van szó, a szemtanúk leírásai (hely, idő, idegenek száma stb.), ha egy esetként vannak kezelve, nagyon ellentmondóak, de erre a két külön helyszínre osztva már passzolnak.

Elgondolkodtató, de én azért még mindig nem adom fel a szkeptikus hozzáállást.

2013. aug. 27. 10:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Elgondolkoztató dolog, hogy miért ennyire ellentmondásos ez az egész. Nyilvánvalónak tűnik, hogy az elbizonytalanítás, ködösítés érdekében állhat valakiknek. Hogyha csak úgy akármilyen földi eredetű dolog zuhant volna le, akkor nem titkosították volna az ügyet minimum 50 évre, és nem építettek volna titkos kutatóbázisokat, hanem egy-két napon, de minimum egy pár héten belül egyértelműen, minden kétséget kizáróan kinyilvánították volna az igazságot! Most már persze ők maguk sem tagadják ezt az ügyet.

Az embereknek joguk van, és lett volna megtudniuk már akkor is, hogy mi történt, végülis állítólag demokrácia van, adót fizetnek az emberek, és az amerikaiak egyébként is szeretik hangoztatni a nagy "demokráciájukat". Hát, ez az egész pont nem demokratikus hozzáállásra vall!

Nekem tehát nem is az a kérdés, hogy vajon megtörtént-e, hanem az, hogy kik voltak ezek idegenek, honnan és milyen szándékkal érkeztek ide a Földre.

De egyébként ugyanezt a titkolózást csinálják más esetekben is, nemcsak UFO-ügyben.

Ennek az eddigi titkolózásnak oka lehet az is, hogy bizonyos vezető körök szerették volna titokban megszerezni az információkat az idegenek technikájával kapcsolatban, meg persze minden dolgot róluk, amikre én is kíváncsi vagyok, és az előbb utaltam rájuk. Így meg már logikusnak tűnik ez a viselkedés, csak éppen akkor erkölcsileg csőd ez az egész világrendszer. Bár ezt nem nehéz belátni.

Egyesek hivatkoznak arra is, hogy nem akartak pánikot, - na ez még logikus lenne, de szerintem még ez sem indokolná meg ezt az eddigi elzárkózó viselkedést. Így hát marad az előbbi érvelés, hogy vezető körök információhoz szerettek volna jutni, és persze jutottak is.

2013. aug. 27. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!