UFO hívők! A kommunikációról szeretnék kérdezni. Kérdezhetek? (bocs a hülye megfogalmazásért csak valahogy kérdőjelnek is kell benne lennie)
Azt szeretném megtudni hogy az idegenek hogyan kommunikálnak,ÚGY (!) hogy mi azt nem érzékeljük?
Itt most lehet rögtön rávágni a szokásos ESP-s dolgot,de akkor viszont az lenne a kérdésem:
-ez hogyan működik
-ez hogyan fejlődhet ki ,ugyanis az evolúció nem céltudatos
-és hogy ez hogyan használható.
Mielőtt valaki az 1-es és 3-as kérdés alól ki akarna bújni a szokásos "génmanipuláltak minket!" dologgal,elmondanám hogy ettől függetlenül (megtörtént-e vagy sem,az most lényegtelen) még le lehet írni a dolog hatásmechanizmusát.Nem rendelkezünk olyan érzékszervekkel se mint mondjuk egy kígyó (hogy pár szagmolekulából már érzékeljük az állatok jelenlétét) de mégis le tudjuk vezetni az érzékszervek hatásmechanizmusát,attól függetlenül hogy mi nem rendelkezünk vele.
A válaszokat előre is köszönöm,és legalább az első oldal végéig tartsuk meg a moderált vitastílust.Köszönöm!
Ezt úgy kérdezed bammeg, mintha köztudott tényekről beszélnénk. "Hiszek" bennük. Ha az ember létrejött, és többezer más faj vele együtt, akkor miért lehetetlen egy akkora területen, ami egy ember számára felfoghatatlan?
Ha tényleges bizonyíték sincs arról, hogy léteznek (attól függetlenül, hogy ez nem kérdéses), akkor honnan tudnánk, hogy hogyan kommunikálnak? Semmit nem tudunk róluk, kevés túlzás nélkül. Nemhogy a kommunikációjuk módját...
Régi motorosok tudják az oldalról hogy itt egyesek tutibiztosakat állítAnak idegenekről,szinte már azt is tudják hogy milyen színű a nyáluk.
Na ezekhez szólt a kérdés.
"Ezt a paleoasztronautika (áltudomány) hívei szokták használni."
Mit nem mondasz... a paleoasztronautika tudtommal nem egy "áltudomány". Se nem elfogadott "tudomány". Az egy elmélet, amit se pro, se kontra nem lehet igazolni. Az hogy neked nem tetszik, még önmagában nem jelent semmit. Galilei elmélete se tetszett az akkori "tudósoknak", mégis igaz volt...
Én régi "motoros" vagyok, de nem tudom pontosan mire gondolsz, hogy egyesek tuti biztosra állítanak dolgokat az idegenekről :D
Kommentedre reagálva kétlem, hogy így kommunikálnának egymással is mindig. Ha az embernek van tényleg ESP képessége, mégsem kommunikálnának mindig így hanem beszéddel is.
Az ufó beszámolókból az derül ki, hogy egymással hol telepatikusan beszélnek egymással, hol ismeretlen nyelven ( így sosem szólnak az emberhez, valószínűleg ez a valódi nyelvük ), hol pedig érdekes módon egymásra néznek és mintha megtörtént volna az "eszmecsere" hogy na most mit csináljanak.
De azt is eltudom képzelni, hogy pl. ezer év múlva az ember tovább fejlődik és már nem a hangszalagjaival kommunikál majd, hanem másként, elhagyja/fejlődik úgy mint régen egyes állatoknál elhagyta a farkát, hogy egyenes legyen a gerince így pedig szükségtelenné vált.
"Már itt nehéz a dolgot elképzelni hogy két élőlénynek helyben és időben is egy azon helyen kell lenniük,és ráadásul tudniuk kell használni a képességet. "
Miért nehéz ezt elképzelni? Ha alapvetően benne van az emberben ez a képesség, akkor semmi nehézség nincs ebben. Egymástól elkülönült kultúrák/állatok is helyben és időben léteznek/léteztek és mégis mindenki hasonló képen viselkedett, pedig nem volt egymással kapcsolatuk.
A barlanglakó ősember ugyanúgy festette a falat Európában is mint Amerikában. Az Egyiptomiak piramist építettek ugyanúgy, mint a Kínaiak. A hód is ugyanúgy gátat épít Magyarországon mint Kanadában. Pedig ezek nem érintkeztek egymással.
"Ez az utolsó komment szerint egy tanult képesség,tehát nem ösztönösen eredő "
Itt szerintem valamit félre olvastál, pont azt írtam, hogy sosem hallottam vagy olvastam olyanról, hogy valaki megtanulta volna, hanem eredendően benne volt. Még pontokba is szedtem. Olvasd el újra
A hasonlat nem állja meg a helyét, mert a mobiltelefon csak egy eszköz, amit az ember gyártott, nem pedig fejlődési/genetikai dolog. Ha az utóbbi hasonlatot nézem, akkor az igaz, hogy TALÁN agyi dolog, mintahogy írtam, én legalábbis csak ehez tudom társítani, de ettől még a két lény kommunikálhat egymással. Az állatok is megértik egymást, mégsem tartoznak egy fajba. A növényekkel is kísérleteznek külső ingerek hatására és gépek segítségével és megértik, hogy mikor szomorú, mikor fejlődik stb. Legalábbis egy régebbi kísérletben ezt olvastam. Ha az agyunkkal generáljuk elő, és az ET-ik is, attól még a gondolathullámok ugyanazok. Hogy maradjunk telefon témánál, a mobiltelefon is képes fogadni a vezetékes adását, hullámait.
A rádió pedig elavult dolog, lehet más technikai fejlettségük van. Nemhiába nem talált szinte semmit a SETI. Mennyi az esélye annak, hogy az idegenek is pont rádióhullámokat használnak?
Egyébként bírom hogy én hosszan kifejtem a választ, nem csak beböfögök valamit, mint egyesek, és mindig lepontoznak a fenébe... Bezzeg ha név nélkül írom, érdekes hogy megmaradnak a pontjaim a magasban. Nahát :) Biztos páran rám szálltak már itt az oldalon vagy nem tudom, de igen gyerekes dolog. Ha nem értesz a kommentel egyet, hát ez van, de attól még nem kéne sz*rrá lepontozni a másikat. Ez most nem pont neked ment kérdező, mert nem tudom ki volt, de 4-5 ember biztos megnyomta a piros kezet.
Sosem értettem, miért hit szintjén beszélnek egyesek a földönkívüliekről. Nagy valószínűséggel léteznek ilyen civilizációk. Jártak már a Földön is? Vannak jelek, beszámolók, de ez már jóval bizonytalanabb. De miért kell hinni benne? Vagy vannak/voltak itt, vagy nem. Egyszer úgyis kiderül. Ez nem aura vagy asztrológia, hogy erősen hinni kell, akkor működik. Ha léteznek, akkor léteznek.
A kommunikáció felvetése már jó, említette valaki Lem Kudarc c. művét. Igen, ez már egy valós probléma lehet. Hogyan kommunikáljunk egy alapvetően más biológiai, biokémiai (gondoljunk egy esetleges szilícium - alapú életre), kultúrájú, fejlettségű társadalommal? Könnyen lehet, hogy minden igyekezetünk ellenére sem tudnánk velük érdemben kommunikálni. Miért gondoljuk, hogy ők akarnak találkozni velünk? Lehet, hogy csak az ember jellemzője a kíváncsiság. Ha nagyon - nagyon fejlettek, akkor lehet, hogy már rég itt vannak, s megfigyelnek minket ha akarjuk, ha nem. Mit tudnának meg rólunk egy esetleges hivatalos kapcsolatfelvétel révén, amit még nem tudnak?
Fantasztikusabbnál fantasztikusabb elméleteket lehet olvasni, de a következtetések nagyon is földhözragadtak.
Aki olyan fejlett hogy fényévekről ideugrik térugrással annak a legkevesebb gondja hogy hogyan kommunikáljon veled,ha tud beszélni akkor beszél a nyelveden de telepatikusan is besugározhatja az elmédbe a hangját elvégre a füled meg az agyad sem csinál mást mint a levegő rezgéseit alakítja elektromos impulzusokká az agyközpontodból meg a lelkedbe a szellemi szférádba vagy más néven a tudatodba irányítja.
Lényegében mi emberek sem fizikai lények vagyunk ,az egy dolog hogy van testünk de ebben a testben még egy tudósnak sem sikerült memondania hogy pontosan hol vagy ,ez a telepátiás dolog túl van misztifikálva de alapvetően szellemi síkon létezünk így nem gond a kommunikáció más lényekkel sem mert ők sem vérből meg húsból léteznek.
Tudod, ezzel a "szellemi síkkal" nehéz mit kezdeni. A természetfeletti, a metafizikus, addig az, amíg nem tudjuk a mibenlétét. Száz éve egy mobiltelefon vagy egy TV természetfeletti lett volna, valóságos csoda. Ha van telepátia, miért nem működik mindenki számára? Jó lenne egyáltalán? Szerintem nem.
Ha nagyon fejlettek a feltételezett földönkívüliek, ha ide tudtak jönni, akkor bármit megtehetnek. Ez energiáról szól. Ha vannak olyan energia forrásaik, amit mi még nem ismerünk - márpedig ha valaki csillagközi utazásra képes annak van - akkor olyan technológiai előnyben vannak, ami behozhatatlan. Mit akarnánk mi pl. a hangyáktól? Bármit megtudhatunk - már tudunk - róluk, anélkül, hogy mélyebb lelki életet élnénk velük. És ha a legkisebb okunk is van rá elpusztítjuk őket. Erkölcsi fenntartások nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!