Ez egy ember a képen? Miért ilyen a jobb keze (nekünk baloldali)? Vagy a fatörzsből áll ki az a kanyargós valami?
A kép nem manipulált, semmi köze eredetileg az ufo témához, a neten találtam. (Ez az ember a háttérben áll, csak kivágtam.)
(Nem tudom, melyik link jön majd be.)
Te, én a 70-es években nyomdai fotós voltam. Naponta 120-180 felvétel ment át a kezem alatt. De ilyen rossz minőségűvel húsz év alatt nem találkoztam. Pedig a Magyar Mezőgazdaságban volt ár ocsmány.
A rossz minőséget a digitalizálás nem magyarázza. Ez a kép nagyon kicsi lehetett, életlen negatívról másolták, s a papírkép nem volt rendesen kifixálva. Poros volt a negatív, s több helyen emulzióleválás is látható.
A képen emberalak van semmi kétség, de hogy honnan veszed a fát, el nem tudom képzelni. Én inkább egy női alakot vélek felfedezni mögötte, de biztosra nem mondható.
Azt biztos, hogy nem a keze torz, hanem valami van a képen, amelynek azonos a denzitása a keze körül.
Megnézem. Egyébként ez nagyon tanulságos itt ebben a rovatban, amikor azt kérdezik emberek, hogy milyen faj, meg tuti, hogy ufó.
Az ember képzettársító képessége rendkívül hasznos, de gyakran megcsalja. Így van ez ezzel a nővel is.
A férfi álla mellett lévő sötétebb pontok pont olyanok, hogy egy nő szája, orra, szeme is lehetne. (A férfitől balra [neki jobbra]). A teljes képen látszik, hogy az egy fa kérge.
Számos fotóra mondják itt, hogy ez a dinó hullája, az gerinccsontok, amaz egy arc, de a nagy felbontású, éles, eredeti fotón tisztán látszik, hogy kő.
Na ennyi kitérő után a képről:
Azok a módszerek, amelyeket filmekben látni, hogy kinagyítanak egy részletet, s még azt is megmondják, hogy a karóráján van egy fél milliméteres karc, az nincs.
Sem kontrasztnöveléssel, sem tónusleszakítással, sem élesítéssel, semmi módszerrel nem tudom elkülöníteni a kezétől azt a valamit, ami összemosódik vele a képen.
Partizánok vagy katonák vannak a fotón. Látni nem látom, csak - s itt megint az asszociáció játszik - talán pisztolytáska van a jobb oldalukon. Ami ott van a férfi mellett, az is talán a felszerelésük része lehet.
Az biztos, hogy a fához hozzá sem ér.
--
Ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, a levágott képrészleten az egyik nőnek nincs jobb karja, a másiknak meg az egyik kezén csak négy, a másikon csak két ujj van. :-)
Ezt a gonoszkodást meg is érdemelnéd az első kérdésed miatt, hiszen az egyértelmű, hogy ember(ek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!