Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ez egy ember a képen? Miért...

Ez egy ember a képen? Miért ilyen a jobb keze (nekünk baloldali)? Vagy a fatörzsből áll ki az a kanyargós valami?

Figyelt kérdés

A kép nem manipulált, semmi köze eredetileg az ufo témához, a neten találtam. (Ez az ember a háttérben áll, csak kivágtam.)

[link]

[link]

(Nem tudom, melyik link jön majd be.)

2013. júl. 15. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Bazzeg ez nem fotó, ez még dagerrótípiának is gyenge. Petőfiről jobb kép készült 1844-ben.
2013. júl. 15. 20:12
 2/6 A kérdező kommentje:
De, ez egy fekete-fehér fotó, kb a 70-es évekből. A minősége olyan, amilyen. Mondom, hogy csak a neten találtam.
2013. júl. 15. 20:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Te, én a 70-es években nyomdai fotós voltam. Naponta 120-180 felvétel ment át a kezem alatt. De ilyen rossz minőségűvel húsz év alatt nem találkoztam. Pedig a Magyar Mezőgazdaságban volt ár ocsmány.

A rossz minőséget a digitalizálás nem magyarázza. Ez a kép nagyon kicsi lehetett, életlen negatívról másolták, s a papírkép nem volt rendesen kifixálva. Poros volt a negatív, s több helyen emulzióleválás is látható.

A képen emberalak van semmi kétség, de hogy honnan veszed a fát, el nem tudom képzelni. Én inkább egy női alakot vélek felfedezni mögötte, de biztosra nem mondható.

Azt biztos, hogy nem a keze torz, hanem valami van a képen, amelynek azonos a denzitása a keze körül.

2013. júl. 15. 20:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy kivágtam a képrészletet, onnan tudom, hogy mi van (még) rajta. A férfi egy fa előtt áll. Csak mivel mások is vannak a képen, nem akartam a teljes képet felrakni. De neked elküldöm priviben, hátha az egész képet mint szakmabeli, meg tudod ítélni. Mindjárt felrakom vagy a linket megkeresem, egy pillanat.
2013. júl. 15. 21:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Megnézem. Egyébként ez nagyon tanulságos itt ebben a rovatban, amikor azt kérdezik emberek, hogy milyen faj, meg tuti, hogy ufó.

Az ember képzettársító képessége rendkívül hasznos, de gyakran megcsalja. Így van ez ezzel a nővel is.

A férfi álla mellett lévő sötétebb pontok pont olyanok, hogy egy nő szája, orra, szeme is lehetne. (A férfitől balra [neki jobbra]). A teljes képen látszik, hogy az egy fa kérge.

Számos fotóra mondják itt, hogy ez a dinó hullája, az gerinccsontok, amaz egy arc, de a nagy felbontású, éles, eredeti fotón tisztán látszik, hogy kő.

Na ennyi kitérő után a képről:

Azok a módszerek, amelyeket filmekben látni, hogy kinagyítanak egy részletet, s még azt is megmondják, hogy a karóráján van egy fél milliméteres karc, az nincs.

Sem kontrasztnöveléssel, sem tónusleszakítással, sem élesítéssel, semmi módszerrel nem tudom elkülöníteni a kezétől azt a valamit, ami összemosódik vele a képen.

Partizánok vagy katonák vannak a fotón. Látni nem látom, csak - s itt megint az asszociáció játszik - talán pisztolytáska van a jobb oldalukon. Ami ott van a férfi mellett, az is talán a felszerelésük része lehet.

Az biztos, hogy a fához hozzá sem ér.

--

Ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, a levágott képrészleten az egyik nőnek nincs jobb karja, a másiknak meg az egyik kezén csak négy, a másikon csak két ujj van. :-)

Ezt a gonoszkodást meg is érdemelnéd az első kérdésed miatt, hiszen az egyértelmű, hogy ember(ek).

2013. júl. 15. 21:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igen, a pisztolytáska az elképzelhető. Csak annyira egybefügg alakra is meg színre is a kezével, mintha annak a folytatása lenne, abból kanyarodna ki valami nyúlvány. :) Egyébként nem állítottam, hogy a képen ufonauta van, csak egy kérdés volt, de látom, heves érzelmeket képes kiváltani az ilyesmi. De nincs ok a gonoszkodásra. :) A kérdés az csak egy kérdés. :)
2013. júl. 15. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!