Mennyit költesz arra, hogy tanulmányozd az UFO-kat, mint amatör ufológus?
Felmerülnek költségek pl : távcső (évente lencstisztítás, foncsorozással), optikai berendezések, állványok, tartozékok, távcső parallaxis, különböző ufómagazinok hogy az információ meglegyen hol bukkantak fel a fajok hogy megkeresd a helyszínt és mintát vegyél. Mikroszkóp, könyvek stb.
Én éves szinten 50 ezer Ft-ot számolok. Te?
Én 70 000 Ft-ot, de abban benne van a boncasztal karbantartása és a mikrobiológiai higiéné fenntartása és már meglevő idegen preparátumok ilyen körülmények között őrzése.
Továbbá támogatom negyedévente 20 000 Ft-al a Magyar Ufószövetséget és további 15 000 Ft-tal a Reptoid ellenállást.
Semennyit, mert nem vagyok az.
Viszont szerintem kifelejtetted a képrögzítésre alkalmas eszközöket, a tárolásra alkalmas berendezéseket, és az utazási költségeket is.
Az igaz kedves Antimod, hogy a képrögzítésre alkalmas berendezéseket és az utazási költséget nem számítottam, de ennek az az oka, hogy nemlehet rendszeresen kalkulálni ezeket az utazásokat, mert amikor uborkaszezon van és az ufómagazin éppen nem ír invázióról, akkor nem megyek sehova. Amikor más hangulatom vagy rossz kedvem van akkor sem vagy ha túlórázni kell a laboratóriumban szintén hanyagolom a túrákat.
Ellenben ha érdekes esetek garmadát írja az ufómagazin egy behatárolt helyről pl Mexikó vagy vas megye, akkor felpakolok és végigtúrázom a helyet, esetleg egy ufológus kollegával.
A képrögzítésre alkalmas eszközök nekem vagy a csillagászati dudgemben van van a családi budgetbe számolom bele, részszint ezt is a technikai fejlődés szabja meg
Visszatérve a SETI-hez. Az más :D Az ottani kollegának az a feladata, hogy a krixkrax mintákat lesse és a mosógépzörekből szűrjön ki valami logikai ritmikusságot, de semmiképpen sem az, hogy a földön keresse. Neki ez az érdeke.
Gondold végig, ha elismerné a kollega, hogy a szomszéd faluban szálltak le a szűrkék, ki alkalmazná őt ennyi lovéért ? Mehetne közmunkára árkot ásni, hogy betemesse az ufó becsapódásának helyét. Ők sem hülyék !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!