Miért kell kapásból leszólni ennyire az UFO-s videókat?
Tisztában vagyok vele, hogy sok a hamisítvány, de ott lehet köztük igazi is.
1. A számítástechnikai szoftverek és képszerkesztők az egy dolog. Sokan a filmes CGI-vel jönnek, hogy na ott milyen jól megvan csinálva sok minden. Ez egy dolog. Ezt több szakmabéli és több profi csinálja együttes erővel, nem pedig egy személy.
2. Sokan írták hogy könnyű megcsinálni, 5-10 perc alatt összedobják, érdekes módon azóta se láttam egy videót se azoktól akik ideírják ezeket. Ebből is látszik hogy buták és hiányosak az ismereteik ezen téren, legfőképpen pedig csak a levegőbe beszélnek.
3.Egy egyszerű példa:
Ausztrália felfedezése előtt úgy hitték, hogy minden hattyú fehér, tapasztalatokból ítélve. Aztán megláttak egy feketét...egyetlen észlelés hatására összeomolhat egy általánosan érvényesnek gondolt megállapítás, amelyet millió fehér hattyú megfigyelése alapján alkottak meg. Mégis elegendő egyetlen fekete hattyú, hogy minderre rácáfoljon.
Ergo egyetlen VALÓDI ufo videó rácáfolhat arra a közhelyes megállapításotokra hogy "jajj ez mind kamu".
Meggyőződésem hogy a kistrillió videó között vannak valódiak is, csak már ezeket nehéz dolog kibogarászni, legyenek akár 60 éves felvételek vagy 1 hónaposak.
Vannak videók, ahol bebizonyosodott, hogy valódi felvétellel van dolgunk és nem piszkáltak bele semmivel sem.
9-es nagyjából egyet értek veled.
Én sem a videók alapján vagyok meggyőzve, hanem az élménybeszámolók, esetek stb.
Amúgy ha valaki csak trollkodik azt egyből észre lehet venni és különbséget lehet tenni közte és tényleg az értelmes kérdések között.
Én is megnéznék egy vidit, már kértem is, de csak én lettem leugatva hogy hogyan is képzelem ezt, miközben folyamatosan minden ilyen kérdésnél az van hogy de egyszerű csinálni..akkor meg?...
10-es vagy 5-ös: Amúgy én sosem értem azt, amikor valaki egy paranormal vagy magyar oldalt linkel be és jönnek a leszólások hogy hjajjj már megint ez az oldal...Mi a probléma vele? A legtöbb kérdező azért linkeli ezt, mert MAGYAR így bárki megértheti. Ezek az oldalak KÜLFÖLDI oldalakról szedik a híreket, így ugyanazt a hírt is betehetné az illető, csak angol hírportálról, oldalról. Ennyi.
Egyébként akit kicsit sem érdekel akár hívő akár szkeptikus, még 10 percet sem áldoz rá hogy olvasson róla.
Nekem a paranormal.hu-val személyesen semmi bajom nincs, sőt én is szoktam olvasni, mivel érdekelnek a témák, amikről ott írnak. A cikkeik általában közérthetőek, bár ezért a színvonalból sokszor engednek. Ez viszont egyáltalán nem probléma, a probléma csak az amikor az itteni kérdezők egész más színben tüntetnek fel valamit, mint ők.
Például nemrég jelent meg egy cikk "Szellemek miatt nem költözik be rezidenciájára a japán kormányfő?" címmel, a cikkben le is írták, hogy a miniszterelnökük tagadta a dolgot, itt viszont valaki rögtön bizonyítékként hivatkozott erre a cikkre, hogy "ha már ő is hisz a szellemekben, akkor biztos létezik".
Sajnos általában nem alakul ki normális párbeszéd köztünk, szkeptikusok és az értelmes, hiteles ufókutatók között, de remélem, és hozzá kell tennem, ez mindkét fél hibája. Én még reménykedem, hogy ez egyszer megváltozik.
Az utolsó mondatot én is remélem hogy megtörténik, de nemhiszem, nem látok rá sajnos esélyt.
Egyébként szerintem az ilyenek trollok és direkt tovább feszítik a húrt az ilyen kérdésekkel és ellenkezésekkel. Legalábbis úgy vettem észre, a "hívők" nem így szoktak kérdezni ha átnézem mindegyik kérdést. Mindig csak egy felhasználó linkelgeti ezeket a kérdéseket a szkeptikusok mit szóltok szöveggel.
Ha van is köztük igazi, akkor sem érdemel figyelmet a téma.
Egyrészt gőzöd nem lehet, melyik az 1000-ből az 1 igazi, már ha van. Másrészt ha esetleg mégis megsejtenéd, akkor sem mész vele semmire: hoppá, egy pont az égen, okosabbak vagyunk? Tudunk bármit is a földönkívüliekről? Nem.
De mégis jó nyom elindulni valamin vagy ér is valamit.
Ez olyan mintha egy rendőrségi ügyet akarnál megoldani. Ha most találsz egy apró, de szinte hasznavehetetlen bizonyítékot a gyilkosság helyszínen akkor figyelmen kívül hagyod? Nem. Lehet nem ér sokat, de ez is része a puzzle darabkáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!