Nem lehet világvége?
A Föld elpusztulása valóban nem világvége. A tudomány jelenlegi álláspontja szerint igazi világvége csak akkor lehet, ha az Univerzum tágulása nem áll meg. Ekkor addig tágul, amíg minden részecske kvázi végtelen távol lesz egymástól. Megszűnnek a kölcsönhatások, idővel szétesnek a részecskék és az egész Világegyetemünk nem lesz más, mint egy teljesen egyenletesen szétterített energiahalmaz. Ezt nevezik energiahalálnak, ha jól tudom.
Amúgy annak az esélye, hogy csak a Földön van élet nem nulla. Van erre egy képlet, de nem lehet vele pontosan meghatározni az értékét, mert nem ismerjük a szükséges adatokat még csak kicsit pontosan sem. Így a becslések a 0-tól a közel 100%-ig terjednek. Hiába van több milliárd csillag bolygókkal, az intelligens élet kifejlődéséhez nagyon speciális körülmények szükségesek, sőt, az is lehet, hogy az emberiség kialakulása csak egy nagy kozmikus véletlen eredménye. Szóval vagy van élet máshol is, vagy nem. Nem tudjuk. A legtöbben azért optimisták.
"Amúgy annak az esélye, hogy csak a Földön van élet nem nulla. Van erre egy képlet, de nem lehet vele pontosan meghatározni az értékét, mert nem ismerjük a szükséges adatokat még csak kicsit pontosan sem. Így a becslések a 0-tól a közel 100%-ig terjednek. Hiába van több milliárd csillag bolygókkal, az intelligens élet kifejlődéséhez nagyon speciális körülmények szükségesek, sőt, az is lehet, hogy az emberiség kialakulása csak egy nagy kozmikus véletlen eredménye. Szóval vagy van élet máshol is, vagy nem. Nem tudjuk. A legtöbben azért optimisták."
Lehet hogy nem csak ugy magunktól fejlődtünk ki egy kicsit besegitettek a fejlődésünkbe valakik..Nem mondom hogy biztosan igy volt de kizárni se tudom...Persze aki nincs képbe az ilyennel az nem érti ha vallásilag elvakult akkor meg főleg :Ősi idegenek elég érdekes dokumentum film:)
Hamblo nem hiszem, hogy vallásilag elvakult lenne...teljesen korrekt, amit írt. Amit nem tudunk bizonyítani az csak egy hipotézis.
Én láttam a videót, az ilyeneket mindig fenntartással kell kezelni, mert régen is éltek 180 iq feletti emberek, és az emberi találékonyság határtalan...sőt azokat a nagy rajzokat, amiket elméletileg csak úgy lehetett megcsinálni, ha repülőről figyelték, én azt fél perc alatt kitaláltam,hogy is kellene csinálni. Csak egy tervrajz kell, valamilyen mértékegységrendszer, meg kötél...
De világvége ugye akkor sem lehet ha mind csak szétterített energiából fog állni, hiszen annak az energiának is lennie kell valahol.
A táguló cilágegyetem is tágul valamiben, akár összeomlik, akár nem.
Olyan nincs hogy semmi nincsen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!