Miért nem közvetítenek az első holdraszállás óta élőben űrexpedíciókat?
Arra, hogy mostanában miért nem mennek újra a Holdra, van egy hivatalos magyarázat. Nem tudom pontosan idézni, de a lényege ez:
1. A Holdraszállás oka, hogy a Holdon voltak/vannak dolgok, amiket kutatni érdemes, amiről információt kell szerezni, hogy a tudásunk bővüljön. Ezekről a dolgokról hoztak képeket, mintákat, vizsgálati anyagokat. DE! Nem tudnak róla, hogy lenne még olyasmi, amiért érdemes lenne újra odamenni.
2. A Holdraszállás iszonyú pénzekbe került.
Az 1. és a 2. pontot rakd össze, és ez a lényeg.
Amit fontosnak tartottak, azokból már van vizsgálati anyag, vizsgálják a mai napig is. Nem tudnak róla, hogy lenne még olyan nagy jelentőségű információforrás ott, amire ennyi pénzt még egyszer el kellene költeni. Ha felmerül a gyanú, hogy mégis van vmi értékes információ "odafenn" , akkor megfontolják egy újabb expedíció lehetőségét.
Ez nagyjából a hivatalos magyarázat. Nekem logikus.
Ha belegondolsz, ha vmi felmerül, hogy érdemes lehet ott megnézni, szoktak küldeni szondát, ezt-azt, ami olcsóbb, mint egy emberi expedíció. Mivel azonban ezek éppen elég információt szolgáltattak, nem küldenek oda sokszorosáért megint embert. Azért ez is tény: az emberi ottlét inkább izgalmas, érdekes, mint valódi tudományos kutatás eszköze.
Ja, bocs, kicsit félreértettem a kérdést. Azt hittem, az is kérdés, hogy miért nincs újabb Holdraszállás.
De látom, a közvetítés kérdésére már megkaptad a választ.
De azért erre is írok:
amit közvetítenek, az nem elég érdekes egy hétköznapi embernek. Ezért nemigen adják le a tévék. Majd ha megint lesz olyan komoly érdeklődésre számottartó expedíció, mint a Holdraszállás, akkor majd közvetítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!