404 mondta hogy mindenki vihet majd 1 valamit ajándékba. Mit ajándékozzak az idegeneknek?
Arra gondoltam mindenképp a földet mutatom meg mivel itt élek. De milyen formában mutassam meg mert csak 1 ajándékot vihetek.
Film: [link]
Földgömb: [link]
Vagy ha tudsz szebbet, jobbat akkor szívesen megnézném, a lényeg hogy a földel kapcsolatos legyen mindenképp.
Utolsó te nagyon beteg! Mielőtt 404et leb@sznád legalább utána néznél amiket írsz :D
A kutyák és macskák pl nem látnak 2D be mégis látják a tárgyakat így a fotópapírt is. Istenem ez már fáj. Agyad nincs de támadni bezzeg azt tudsz.
"Az pedig egyenesen lehetetlen, hogy a kép helyén a sima, fehér fotópapírt látták, nem tudnak a festékréteg alá látni, hacsak nincs röntgenszemük"
404 hol írta hogy a fotópapír fehér volt? Mert én nem látom hogy ezt írta volna. Mér hazudsz? Amúgy meg a fotópapír háta patyolat fehér és simán megfordíthatták :D de mindegy is sztm te menthetetlen vagy.
"Ha nem látnak 2D-ben (hosszúság, szélesség), akkor 3D-ben (ugyanúgy hosszúság, szélesség + mélység) mégis hogyan?"
A 2D során olyan információt is figyelembe veszünk, mint az árnyék, a mozgás, a textúra, az alak vagy a binokuláris diszparitás. Viszont a binokuláris kombinációs szabályban viszont a színek összemosódnak, ezért a képet vagy filmet 2 dimenzióval lehetetlen tisztán látni. A binokuláris kombinációs szabályban minden elem csak egyetlen másik elemhez illeszkedhet, míg a
binokuláris kombinációs szabályban az egymáshoz közeli pontok feltehetően ugyanakkora távolságra vannak a megfigyelőtől, és a diszparitás információ figyelembe veszi a távolságot, ezért maga a tárgy láthatóvá válik (fénykép) de a tartalom elmosódott egy színű egységet alkot. 3D-ben a stabilitás és az érzékenységi reprezentáció magában foglalja a tárgyak közötti hasonlóságot és különbséget is, tehát ami nem lát 2D-ben, az attól kiválóan lát olyan primitív egységeket például hengerek, melyek hierarchikusan szerveződnek.
Az nem igaz, hogy a kutyák nem látnak 2D-ben, egy nő pl. megtanította az uszkárját "olvasni", kis táblákra utasításokat írt (ül, fekszik stb.) és megtanította a kutyának, hogy melyik táblánál milyen feladatot kell csinálnia. Ettől persze nem tudott olvasni a kutya, a szavak "alakjáról" ismerte fel a táblákon lévő utasítást, ehhez viszont látnia kellett 2D-ben, különben nem tudta volna őket megkülönböztetni egymástól.
Szerintem mindneki tudja, hogy mit látunk 2D-ben, (pl. a monitor képernyőjét is) ezt nem nagyon lehet összekeverni. Eddig mind csak azt mondtátok, hogy hülye vagyok, de arról egy szó se esett, hogy miért nincs igazam :)
A fehér fotópapírról meg annyit, hogy 404 írta, hogy a képet nem látták, csak a papírt. Az pedig fehér. Akkor most miért is vagyok olyan menthetetlenül hülye?
(Egyébként attól függetlenül, hogy kinek van igaza megtanulhatnál normális stílusban válaszolni, ha jól tudom én senkit nem ócsároltam/hülyéztem le, 404-et se, csak nem értek vele egyet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!