Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Érdekel a véleményetek, főleg...

Érdekel a véleményetek, főleg azoké akik komoly szándékkal járnak erre az oldalra. Erre nem gondoltatok még?

Figyelt kérdés

Egyik eldurvult részhez írtam válasznak, ahol már szinte minden össze lett hordva. Mivel nem sok belátásra és felfogásra számítok ott, megkérdezném nagyobb körben.

A téma az volt, hogy 3-4 ember kijelentette, mindenki takarodjon akinek más véleménye van mint nekik, illetve ez a 404 figura, aki csak úgy ontja magából a történeteket.

Itt van:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__1361..

----

"Azért álljon meg a menet, a gyakorikerdesek.hu oldal nem elszeparált kis csoportnak szánt játszótér, ahova beülhettek és összehordhattok mindenfélét. Ez az oldal arra jött létre, hogy gyakori kérdéseket gyűjtsön össze - lásd az oldal nevét.

Amikor valaki kíváncsi egy adott témában, feljön erre az oldalra, megnézi a KERESÉS funkciót, és vagy választ kap ebből, vagy ha még nem tették volna fel a kérdést, kiírja.

(és ne írjátok, hogy ti nem is használjátok a keresés funkciót a kérdés feltevése előtt, ha így van, akkor jobb ha mélységesen hallgattok.)

Én egészen egyetemista éveim elejétől hiszek az UFO-kban és hasonló, racionális érvekkel meg nem magyarázható természet feletti jelenségekben, nem egyedül, hanem csoportosan láttunk olyat, amit azóta sem lehet bármi mással megmagyarázni.

Mégis szégyellem, amikor azt látom, hogy Jupiteri civilizációról, párzási szokásról és részletekbe menő leírásról olvasok, majd mikor bárki rákérdez:

"Rendben, de ezt honnan veszed?"

"Jártál már ott? Kapcsolatba léptél velük?"

..., akkor egyből rohądékok vagyunk, szemetek, primitívek, takarodjunk innen, 6 éves szinten vagyunk, stb.

Gondolkozzatok már el, ez az oldal mindenkié.

Ezt a gyűlölködést amit itt összehordtatok, egyenként leírva hogy mindenki elhúzhat, ez sem válasz ám a kérdésre.

Én például nagyon szívesen veszem, ha valaki linket küld be, vagy rámutat valami érdekes felfedezésre, mert mindez nagyon érdekel. Azt viszont lejáratásnak érzem, amikor valaki kilométer hosszan mesél részletekbe menően más galaxisok élőlényeiről, és soha nem teszi hozzá, innen és onnan tudom. Ez ugyanúgy lehet kitaláció is, és mint ilyen, pont nekünk normális érdeklődőknek árt.

Ezzel csak lejárattok minket, nem csoda hogy ennyien röhögnek ki, ha bárki bármit írhat és azt kötelező elfogadni/elhinni.

Azt pedig külön szégyellem, hogy akárhányszor ebben a topikban szeretnék válaszolni, vagy valakitől bármit is kérdezni, ki kell lépnem és felhasználó nevet váltanom, mert pont azok akiknek érdekelne a mondanivalója, lepontoznak és 0%-osra értékelnek, pusztán azért, mert fel merek tenni egy kérdést, vagy mert szeretném megkülönböztetni az igazi UFO észlelést a mesedélutántól, a kitalációtól.

Hát nem érzitek, hogy ez ugyanúgy káros, ha kötelező bármit amit csak valaki ideír, elhinni?

Ha nem is lehet kérdezni, számon kérni?

És tessék, már réges-rég megszoktam, pontozzatok le, de utána válaszoljatok is és mondjátok már el, miért hiszitek azt, hogy egy oldal akkor lesz hivatkozható és hasznos az embereknek, ha kicenzúrázzuk a másik oldalt?"

----

A lepontozás értelemszerűen azért, mert ott válaszként szerepel.

Nem akartam bármit átírni, szóval egy-az egyben bemásoltam.

Megszoktam hogy unos-untalan ennyire telik csak rendes válasz helyett, nem is zavar, ez másodlagos account.

Tényleg érdekelne a véleményetek, és most azoké akik hisznek az UFO-észlelésekben, esetleg ők maguk is tanuja voltak.

Tényleg mindent kötelező elhinni, semmire sem lehet rákérdezni?

amikor már a lehető legképtelenebb történeteket mesélik itt, amik sci-fi-be illenek, bennem igenis megfogalmazódik a gyanú... ezt most kezeljem tényként?

Rákérdezek.

Ti pedig gyűlölködve nekem rontotok, hogy merészelek kérdezni.

Hiszen kérdezni bűn. amit itt leírnak, az szóról szóra csakis igaz lehet?

Hát marhára nem.

2010. dec. 8. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Én nagyon is egyet értek veled. Nekem is vannak igazi történeteim, de már nem írom le, mert hülyének, bunkónak, sőt pszichiátriai kezeltnek nyílvánítanak. Pedig akinek van egy kis intelligenciája nem hogy elolvasná, és elgondolkodna a történteken.Vajon miért nem ír már a 404, meg én sem semmit, mert legyek mások szemében abberált, viszont saját magam tudom mi az igazság, mit láttam és mit tapasztaltam.
2010. dec. 8. 10:13
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Hát nem olvastam végig, szerintem annyira ne érdekeljen már téged, hogy mit csinál egy tucat nick név, éld a kis életed.

És a szkeptikusok nem gyűlölködnek, hanem megmondják az igazat. Nincsenek se szellemek, sem vámpírok, sem földönkívüliek... Én hittem nagyon sokáig, de már felnőtt fejjel nem. Nekem is volt amire azt hittem megmagyarázhatatlan, és mégis volt rá magyarázat.

2010. dec. 8. 10:19
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

első:

404 jobb is, ha nem ír, mert ő valóban pszichiátriai eset, 2 okból:

- vagy egy tini akinek nincsenek szociális kapcsolatai / elnyomják / verik / terrorban tartják otthon és így éli ki magát. Ebben az esetben segítségre lenne szüksége

- vagy egy felnőtt, aki teljes tudathasadásban szenved, ez esetben is segítségre lenne szüksége

És ez az orvosi szakvéleményem.

2010. dec. 8. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:
31%
elolvastam. igazad van. engem is lepontoztak mert olyat írok ki amiről ők sose hallotak.és ez zavarja az embert.
2010. dec. 8. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
Engem nem zavar ha lepontoznak, az igazságot nem lehet örökre elhallgattatni.
2010. dec. 8. 13:51
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Én értem az álláspontod, de az egész kérdésfeltevésedből nekem annyi jött le: nem tudsz egy felhasználónévvel írni: tehát nem vállalod a véleményed az adott account-tal, legyen bármi is az, valamint úgy nézel a pontozásra, mintha ajándék lenne, és cél, ami kapcsán törekedni kell a magasabb "elismerés" felé.

De: a pontozás alapján menni már eleve halott ötlet. Mivel mindenki a magával egy eszmét vallót pontozza fel, vagy az ellenkezőjét vallót pontozza le. Nézz mindent úgy, mint egy hitet. Mindenki egyfajta hitet vall, és ha egy másik eszme ütközik vele, rúg, vág, vagdalkozik.

Ami azt illeti én kifejezett aggodalommal tekintek azokra, akik hihetetlen történetekkel állnak elő, vagy egy esetleges földönkívüli inváziótól rettegnek. Mondom én ezt most az utóbbi hónapok GYIK kérdéseit nézve. Szürkék, annunakik, reptoidok, invázió Földön és égen, és természetesen: az univerzum közepén a Földdel, ahol nagy csatákat vívunk és vívnak majd idegenek és emberek nagy kozmikus együttélésében és háborúiban. Ez a Föld központúság engem kifejezetten a geocentrikus világképre emlékeztet, csakhogy most nem a Föld mindennek a közepe, ahogy akkor hitték, hanem minden "spirituális, paranormális" esemény középpontjaként definiálják lassan.

Hozzáteszem nagy a világ, én nem zárom ki más élet lehetőségét a bolygónkon kívül, sőt az lenne lehetetlen, ha nem lenne máshol élet. Viszont nem vizionálok mindenféle idegen népről, akikkel találkozgatok. De legújabban ez a módi.

2010. dec. 8. 14:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Utolsó, a te szövegértési problémád nem az én saram.

Olyasmi figura vagy, mint a mondabeli király, aki mindig az utolsó tanácsadónak adott igazat, aki véleményét utoljára hallotta.

Elolvasod a zöld dobozban lévő leírást, majd a mellékesként megjegyzett "Azt pedig külön szégyellem..." részből próbálsz megítélni, holott ahogy mondtam - mellékes.

Nem a lepontozás tényét szégyellem, hanem azt, AKIK teszik.

Épp azok, akiknek érdekelne a válasza, de azt nem adnak, csak durcásan nyomogatják a lepontozást, és szó nélkül benyelnek minden képtelenséget.

A válaszod személyeskedéstől mentes részével pedig egyetértek, szerintem szorítkozz erre, nem pedig a kérdést feltevő személyéte.

Mind az ember saját szerepének túlbecslésével, mind az általánosan bevett szokásról, hol bármilyen övéktől különböző véleményt ignorálának - ezekben igazad van, nagyon is ez a helyzet sajnos.

Amikor egyik fazon leírja, hogy a Jupitert 3 milliárd sárga szemű, pikkelyekkel borított vékony testű idegen lakja, akik mikrohullámok útján történő telepátiával kommunikálnak, és a galaxis legidősebb fajaként egyben a ők a legbölcsebbek is, mit csinál itt mindenki?

Bólogat és nagyra meresztett szemekkel álmélkodik.

Elfogadja és ténynek veszi, pedig ilyet bárki tud írni.

Amikor viszont valaki rákérdez, ha már ott járt a bolygójukon, hozott-e magával valami emléket, valami számukra hétköznapit amit neki ajándékoztak, már előre tudod a 2 féle reakciót.

A népesebb társaság primitív utálkozásba kezd:

"Takarodj innen",

"Ha nem hiszed el akkor minek vagy itt?"

"Húzz innen, nem értesz hozzá"

"Tudatlan köcšög, kotródj!"

etc.

A mesét előadó pedig persze közli veled, ja hát sajnos elfelejtettem, amúgy sem szabad elhozni, egyszer persze hoztam de itt a Földön az láthatatlan, elvesztettem, etc.

És ez igenis káros, és ez az amit nem fognak fel. Ezzel csak lejáratják a normálisabb felét, aki tényleg látott már életében olyat, amire keresi és szeretne magyarázatot.

Igazi magyarázatot - nem pedig kitalált sci-fit.

És ezerszer inkább adok igazat az ide röhögni járóknak, akik nem látnak mást, csak hogy az ilyenek bármit leírhatnak.

Amit írtam a Jupiter sárga szemű, mikrohullám elvén működő telepátiával kommunikáló idegen lényeiről, azt is elhinnék ha nem ebben a kontextusban látnák.

És nem csak elhinnék, el is hiszik, lásd a megannyi példát.

2010. dec. 8. 15:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen igaz...

lol

2010. dec. 8. 17:44
 9/10 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom menniyre sértödsz meg ezen.De nekem ez a véleményem.Most ilyen kérdéstől hogy mikor jönnek az idgenek meg hogy melyik ufo faj van hozzánk közelebb,ezt csak az isten tudja ezt egy élö ember nem mondja meg még Hawking sem,sőt még 404-se.Erre értelmes választ még szerintem még az unokáid unokája sem hiszem hogy választ kapnak,mert ha eddig nem kaptunk erre választ akkor szerintem már sosem fogunk.Én nem hiszek ufokba meg ilyen összeesküvés elméletekbe mert én vallásos vagyok.Meg amugy is én meg vagyok ufok nélkül meg minden Star trekkes lények nélkül is.Ennyit akartam.
2010. dec. 8. 18:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem sértődtem meg, érveket is mondtál és ez abszolút korrekt.
2010. dec. 8. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!