Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » A bizarr ködökben, amik...

A bizarr ködökben, amik manapság jelennek meg, vannak UFÓ-s dolgok?

Figyelt kérdés

Vilgszerte jelent meg szerte a világon USÁ-ban, Japánban és szerte ázsiába is tapasztaltak ilyet. Nincs rendben a napokban feléjük tapasztalható köddel kapcsolatban. Egészen pontosan, egyes TikTok-felhasználók szerint ennek a ködnek fura szaga van, nagyobb cseppekből áll, mint a „hétköznapi” köd, nehéz légzést okoz, és megbetegíti az embereket.

Más az optikai és virális tulajdonságai. Ez lehet egy titkos kormányzati művelet, a felgyorsult környezetkárosodás következmélnye, vagy UFO-s dolog is

[link]

Egyes vélemények szerint a jelenség mesterséges, kifejezetten rossz szándékú, megbetegíti az embereket és drónokról szórják, azaz nem is köd, hanem „smartdust” [link]

EU-ban is van [link]

Magyar összefoglaló. Mi lehet az oka? https://www.youtube.com/watch?v=MGXq-CUmBvk

tegnapelőtt 16:57
A kérdező szavazást indított:
UFO-s jelenség
Kormányzati, deep states projekt
Titokzatos természeti jelenség
Klímakatasutrófa következménye
Köd csak simán
17 szavazat
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Volt ilyen hazánkban is, de nem volt akkora hírértéke és elmult. Ezek a ködök állítólag nem mulnak el [link]
tegnapelőtt 17:01
 2/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
15%

De te magad linkelted, ahol linkelték, legfeljebb ezt már szeretted volna mismásolni, hogy ne vegyük észre:

[link]

"Utánajártunk 2025 első konteójának."

"Chemtrail 2025 edisön"

Az lehet, hogy a Gyakori Kérdéseken tilos a konteósokra rosszat mondani, ami eleve abszurd, hiszen némelyik konteós butasággal, álhírek terjesztésével még ölni is tud (ld. védőoltások témaköre).

De ez nem változtat az igazságon semmit: konteóhívőnek lenni soha nem lesz dicsőség.

TikTok röhej.

tegnapelőtt 17:18
 3/15 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de magyarul elég nehéz forrást találni és itt az olvasók zöme nem beszél angolul. Az hogy egy bulvárlap leírja a véleményét, hogy konteo még nem lesz igaz. Tipikus lejáratós szkeptikus eljárás, hogy leközlik jó gyorsan a saját lapjukban, majd félremagyarázzák és később azt írják, hogy ők megmondták

Miért más aszaga? Miért más a virális, optikai tulajdonságai? Miért nem tűnik el? Miért lesznek betegek arra? Az emberek ködökre nem figyelnek fel, ha nincs komoly oka. A köd velünk van az ősidők óta

tegnapelőtt 17:24
 4/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
27%

"konteo még nem lesz igaz"

Nem is igaz, nyilvánvalóan.

Ha szavakon lovagolunk, egy konspirációs elméletről bebizonyosodhatna az is, hogy nem csak elmélet, hanem valóság, illetve voltak is ilyenek a történelemben.

Itt ezen az oldalon is volt olyan, aki azt hitte, konteós hívő embernek lenni valami dicsőség.

De nem, a szokásos hétköznapi, gúnyos szóhasználatban "konteó" alatt olyan fikciókat értünk, ami a valósággal köszönőviszonyban sincs és minden bizonnyal soha nem is lesz. Mint például a laposföldes konteó soha nem lesz valóság, erre sokan fogadni mernénk, szerintem.

Hasonló a többi konteó is, ami legfeljebb a valóságtól elszakadó gondolkodású, gyakorta üldözési mániákkal terhelt figurák számára tűnik valóságosnak, míg a realisták számára röhejes csak.

A TikTok pedig nem egy hiteles forrás, legfeljebb röhejes az is.

tegnapelőtt 17:44
 5/15 anonim ***** válasza:
28%

Bármennyire is hihetetlen, nem csak egyféle köd létezik. Nem vagyok meteorológus, szóval nem én vagyok a téma legnagyobb szakértője, de ha utánaolvasol az inverziós ködnek, az sok dologra magyarázatot ad. Valószínűleg annyi a nagy "konteós" titok, hogy a köd vízpárái a levegőben lévő szennyező anyagokkal keverednek, és kialakul valami olyasmi jelenség, mint a "londoni szmog"

Az asztmás emberek egészségügyi állapotára pedig a köd sosem volt jótékony hatással, ez nem egy újkeletű dolog.

tegnapelőtt 18:50
 6/15 A kérdező kommentje:

4@ "egy konspirációs elméletről bebizonyosodhatna az is, hogy nem csak elmélet, hanem valóság, illetve voltak is ilyenek a történelemben."

Akkor nem kellene egyből hasraütésre mindent ledegradálni és nem létezőnek nyilvánítani. Nemde ?!

"Itt ezen az oldalon is volt olyan, aki azt hitte, konteós hívő embernek lenni valami dicsőség."

Ezzel ellentétben a konteos gondolkodás (ha most leválasztjuk róla az életszerűtlen összeesküvés-elméleteket) bizony megvalósít valamit a természettudomány eredeti étoszából: semmit nem akar bemondásra elhinni a rendszernek, és kizárólag saját tapasztalatra szeretne hagyatkozni, mert elvileg már csak abban bízik.

"A TikTok pedig nem egy hiteles forrás, legfeljebb röhejes az is."

A mai fiatalok és egyre több középkorú is csak ilyen közösségi médiát fogyaszt. Nem néz TV-t, nem olvas lapokat. Ide tölti fel amit lát, fényképez az életében. Nem kellene őket ledegradálni.

Szervizmérnök minden válaszod az oldalon merő dilettantizmusról ad tanúbizonyságot. Ignorálni illene

tegnapelőtt 20:09
 7/15 A kérdező kommentje:

5@ "Bármennyire is hihetetlen, nem csak egyféle köd létezik"

Ilyenekre gondoltam magam is. Milyeneket ismersz? Mesélnél tapasztalatot?

"a köd vízpárái a levegőben lévő szennyező anyagokkal keverednek, és kialakul valami olyasmi jelenség"

Chemtrail keveredésére gondolsz?

tegnapelőtt 20:10
 8/15 anonim ***** válasza:
52%

Mint mondtam, nem vagyok meteorológus, így nem tudok most neked minden ködtípust kapásból felsorolni. De ha rákeresel, találsz egyetemi tanulmányokat/szakdolgozatokat, amik azért hiteles források. Azokban részletesen le van írva minden.

Nem, sima légszennyező anyagokra. Ilyen a fűtés, a gyárak, a közlekedés, stb.

tegnapelőtt 21:04
 9/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

"Akkor nem kellene egyből hasraütésre mindent ledegradálni és nem létezőnek nyilvánítani. Nemde ?!"

Eleve ott hibádzik az "elméleted", hogy ez nem vitafórum, hanem egy kérdezz-felelek oldal. Te kérdeztél, kikérted mások véleményét.

Mások válaszoltam. Születik többféle válasz, te abból levonsz valami értelmeset (nem röhög).

Elvileg neked mások véleményével vitába szállni sem nagyon illene, hiszen te kérdeztél, én pedig megtiszteltelek, tudást és időt fordítottam egy válaszra.

Hülyeségnek tarthatod éppen, de jobban belegondolva úgy lenne korrekt, ha még a véleményed is megtartanád magadnak.

Magamból kiindulva, amikor régen valahol egy kérdést tettem fel, én nem szálltam vitába azzal, amelyik szerintem butaságot írt, hanem ignoráltam.

Amiket te magyarázol nekem, ennek semmi értelme, hiszen meggyőzni nem fogsz, ilyen kifordított konteós gondolkodással. Az én szememben ez nevetséges, logikátlan, dilettáns dolog.

Ha direkt játszod a konteóst, parodizálod őket, azt sem tartom egészségesnek.

Tanulmányoztam a konteósok kifordított, üldözési mániás észjárását, már a pandémia előtt felfigyeltem erre a furcsa csapatra, azóta pedig különösen leszerepeltek, bemutatkoztak.

Nincs egyetlen ép gondolatuk, hiszen lényegükhöz tartozik, hogy álhírekre gerjednek, míg a valósággal állnak hadilábon. Valami hiányzik a fejükből, ami a realitásérzékelésért felelős.

Nem én akartam vitatkozni, te kérted mások véleményét, én csak válaszoltam.

Te vitatkozol velem.

Hogy mégis helyretegyük a dolgokat.

tegnapelőtt 21:07
 10/15 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, ez egy érdekes téma, még nem is tudtam róla, emiatt egyelőre nincs róla véleményem.

Nem tudom, hogy olvastad-e eddig itt fent ezen az oldalon Szervizmérnök sajnos mindig ezt csinálja, folyton kötekedik, ellenkezik, bejár ide az ezotériába bomlasztani. Nem veszi észre magát, hogy a többség itt nem kíváncsi a véleményére. Valami rejtélyes okból kifolyólag örömet okoz neki hogy kötekedhet velünk. Aztán még van bátorsága minket szidni amiatt, hogy így reagálunk a véleményére.

tegnap 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!