Mi lehetett ez a három fénypont az égen?
Figyelt kérdés
Ez az eset ma történt, és meglehetősen foglalkoztat bevallom. 20:05 perc környékén Pest megye felett elhaladt három narancssárgás fénypont. Mondhatni háromszög alakzatban, de nagyon kicsi volt az átfogók szöge, tehát inkább laposnak nézett ki. Nem voltak helyzetjelzői mint egy normál repülőgépnek. De azért lecsekkoltam Flightradar24-en. Semmi sem volt a felettünk lévő légtérben legalábbis ami abba az irányba tartott volna. Ezek a fénypontok egyenletes távolságban haladtak egymástól, egyenletes tempót tartva, egyenesen kelet fele, hang nélkül, és nagyon lassan. Ez alatt azt értem, hogy egy kis repülőgép ami szemmel láthatóan magasan van, látszólag gyorsabban ment volna mint ezek. Továbbá a háromszög eléggé nagy terüetet fedett le az égen. Viszonyitás képen körülbelül széltében olyan széles volt mint a telihold (amikor először megláttam. Ahogyan távolodott egyre kisebb és egyre laposabb lett). Műholdat kilőném mint megoldás. Sokszor vagyok kint este nézni az égboltot mert amatőr csillagász vagyok, de nem láttam még egymás mellett haladó ugyanolyan fényes műholdat, pláne három darabot. Alapvetőleg racionális a gondolkodásom, de bármilyen véleményt/ötletet szívesen meghallgatok, nyitott vagyok rájuk.2023. márc. 17. 21:47
12/12 anonim válasza:
Te voltál ott, ha már amatőr csillagászként definiálod önmagadat akkor lehetett volna kézügyben legalább egy távcső, azzal megnézhetted volna.
Egy ilyen homályos leírásból ezen a mezőkovácsházai nyugdíjas kosárfonó weboldalon hogyan tudnánk kitalálni mit láttál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!