Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miskolci László Ufológusnak...

Miskolci László Ufológusnak mi a szakmája, végzettsége, milyen területen dolgozik?

Figyelt kérdés

Most így nyáron megnéztem a magyar ufó kutatókat, a magyar ufószövetséget, hogy lássam hol tart a magyar ufó kutatás. Sajnos kevés fiatal van. Kiöregedik a szakma. Minden nagy magyar ufológusnak diplomás szakmája volt : dr.Egely (mérnök,fizikus a BME-én végzett) Hargitai Károly (író,riporter,biológus) Kisaludy György(számítógép rendszermérnök) Keviczky Kálmán (USA Vezérőrnagya) Verőczey Ernő (villamosmérnök BME)

A mai ufológusaink, mint Kalmár János vagy Miskolci László milyen végzettségük van? Hol dolgoznak? Milyen szakmában? Lehet erről tudni valamit vagy titok?

2022. aug. 5. 15:01
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

30 - Számtalan dolgot elhiszek, amit nem áll módomban személyesen megvizsgálni, mert tudom, hogy azt ezzel foglalkozó, ehhez értő emberek mondják. Nem látom át, hogy miért hat rám másképp az idő, ha fénysebességgel utazok, mint abban az esetben, ha csak egy helyben állok, de ezt elhiszem, mert tudósok állítják.

Nem állítom, hogy az orvosok, tudósok, vagy bármilyen ember a saját szakterületén belül nem tévedhet, de nagyobb eséllyel hiszek el húskészítéssel kapcsolatos dolgokat egy hentestől, mint egy programozótól, ugyanígy hitelesebb fizika területén egy fizikus véleménye, mint egy portásé.

Az, hogy "az orvosoknak és tudósoknak is mindent egyből el kell hinni?" és a "ha valaki tanult, akkor bármit elfogadsz utánajárád nélkül kedves kérdező?" mondataid pusztán ostoba, szélsőséges megnyilvánulások, nem erről volt szó...

És ha már szóba hoztad, hogy miről volt szó eredetileg, a kérdésben sem a te szélsőségig kitolt relativizálásodról van szó, pusztán arról, hogy akár a végzettség, akár a munkakör elárul dolgokat az ember hitelességéről és egy témában való hozzáértéséről.

2023. ápr. 19. 16:28
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha lusta vagy, vagy esetleg nem vagy hajlandó tudományos papírokat átnézni, az oké.

Viszont ne fórumokra járj felkérdezni másokat.

"Te egyébként ugyanolyan hitelességgel hiszel el biológiai információkat egy portástól, mint egy orvostól?"

Ez a TE kommented volt és ez nem egy szélsőséges kérdés?

Hiszen én csak annyit mondtam, nem az embertől függ, sem a végzettségétől.

ÉN azt mondtam olvass utána és nyugodtan rengeteg kutatást és tudományos papírt meg lehet találni az interneten.

Ezen a ponton még mit hepciáskodsz?

"mint egy programozótól, ugyanígy hitelesebb fizika területén egy fizikus véleménye, mint egy portásé."

Mert én ezt írtam?

#26-os kommentem:

"Mi lenne, ha azt vizsgálnád, hogy mit mond és miért?"

🤡

"mondataid pusztán ostoba, szélsőséges megnyilvánulások, nem erről volt szó..."

Dehogynem.

Arról volt szó, hogy az információt kitől fogadjuk el és miért.

"kérdésben sem a te szélsőségig kitolt relativizálásodról van szó"

Aham, szóval a mostani kommented nem volt intellektuálisan lekezelő, úgy hogy el is ment a fejed felett a lényeg? 🤡

2023. ápr. 20. 09:21
 33/35 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont ne fórumokra járj felkérdezni másokat."

Ugye azzal tisztában vagy, hogy nem az én kérdésem alatt beszélgetünk? Mondjuk nem tudom, hogy itt mire gondolsz, nem tudom, mit jelent a "felkérdezni" ige.

"Ez a TE kommented volt és ez nem egy szélsőséges kérdés?"

Ez nem egy szélsőséges kérdés. Mondhattam volna orvost és gázszerelőt is, vagy orvost és bankárt, vagy orvost és kamionost, stb. A lényeg az, hogy ha valaki elismert szakember, annak nagyobb eséllyel lesz igaza egy adott témában. Ez a beszélgetési témánk, nem tudom, mit tartasz te ebben szélsőségesnek.

Az a szélsőséges megközelítés, ha te ezt úgy állítod be, mintha azt mondanám, hogy a szakembernek mindig, 100%-ban igaza van, a nem szakembernek pedig 0%-ban.

"ÉN azt mondtam olvass utána és nyugodtan rengeteg kutatást és tudományos papírt meg lehet találni az interneten."

Ebből látszik, mennyire tájékozatlan vagy a témában. Ha azt akarod megtalálni, hogy hány csillag van a naprendszeren belül, akkor igen, megtalálod rá a választ. Viszont ha azt akarod megtudni, miért lép fel nyomásveszteség egy öntözőrendszer esetén a Hunter Pro-Spray fejeknél a PSU-val szemben, arra nem fogsz ilyen egyenes választ találni, mert nincs meg hozzá az alapismereted, hogy ezt megértsd, vagy hogy egyáltalán tudd, hogyan keress erre rá. Ehhez szükséges bizonyos szintű szaktudás.

Egyébként az interneten azt is meg lehet találni, hogy az Annulakiak meg a Fényévevők meg akarják támadni a Földet, ha neked az internet a hiteles forrás a szakemberek ismeretével szemben, az ismét nagy probléma...

Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha neked az orvos megmondja, hogy mi a betegséged, akkor azt mindig leellenőrzöd az interneten? Elkéred pl. az ultrahang eredményeket, vagy a szövettani eredményt, és aztán te magad kikutatod az interneten, hogy tényleg rákod van-e, adott esetben? (Remélem sosem élsz át ilyet, csak a példa miatt írom).

Én ilyen esetben szimplán elfogadom, hogy amit mond, az igaz, hiszen ő az orvos, ő ért hozzá, ő tud egy szövettani eredményt értelmezni, nem pedig én fogok utánajárni, hogy mit jelent a "follikuláris szövettani elváltozás", mert ez nyilván nem vezetne jóra...

Szóval ilyen esetben te hogy jársz el?

2023. ápr. 20. 12:02
 34/35 anonim ***** válasza:

"Szóval ilyen esetben te hogy jársz el?"

Nem járok el fórumokra és intellektuálisan lekezelek embereket olyan témában amihez hozzá sem értek.

Ezt ajánlom neked is.

2023. ápr. 20. 14:15
 35/35 anonim ***** válasza:
0%
34 - Értem, szóval érdemi válasz helyett megsértődtél. Sajnálom, de elfogadom, illetve minden jót kívánok neked a jövőben!
2023. ápr. 20. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!