Az ember is egy idegen civilizáció?
Kifejtem.
Ha jobban megvizsgálod magad kívülről, te is egy idegen faj jegyeivel rendelkezel.
Egy földönkivüli azt látná ha rád néz, hogy 4 végtagod van, 5 "nyúlvánnyal" a végén, aránylag magas vagy (pl. a kis szürkékhez képest), kicsi szemeid vannak az arcodhoz képest (az ő szemeiket mindig jóval nagyobbnak ábrázolják), stb.
Ez alapján pedig miért is ne lehetne hozzánk nagyon hasonló létforma?
Illetve nekik mi vagyunk az idegen faj?
Még egy felvetés.
Egyszer egy szemtanú állítása szerint egy idegen űrhajóban emberszerű lényeket pillantott meg.
(Valószínűleg a testfelépítésükre és az arcukra gondolt.)
Megdöbbennél, ha magas-fehér vagy kicsi-szürke faj képviselői helyett emberszerű intelligenciát látnál egy antigravitációs űrhajó ablakában?
Létezhet a miénkhez hasonló bolygó, ahol humanoid jegyekkel rendelkező faj él, nálunk sokkal fejlettebb technológiával?
Amekkora az univerzum, simán elképzelhető, hogy hozzánk hasonlóan kinéző lények léteznek.
Csak a naprendszer elképesztő méretű (Űrkutatás magyarul youtube csatorna nemrég töltött fel videót ezzel kapcsolatban, igen látványos). És akkor még a látható univerzumot meg se említettem - na és az azon a határon túl eső univerzum meg még nagyobb.
Mivel mi itt vagyunk, ez már bizonyitek hogy ilyen életforma létrejöhet
Az más kérdés hogy van e még pont olyan bolygó mint a föld, illetve hogy lehet e eltérő bolygón olyan életforma mint az ember…
Én magam vagyok az idegen civilizácijó. Na, szkeptikuskák mit léptek?
Köpni, nyelni nem tudtok mi!?
Bármelyik, a naprendszerünkön kívüli bolygón élő értelmes lény számára az ember is egy idegen civilizáció.
Sőt! - naprendszerünk bármelyik másik bolygóján élő esetleges értelmes lényeknek az ember földjükön, élőhelyükön kívülinek számít.
Kaptunk már ilyen jellegű információkat földönkívüliektől korábban.
A galaxis 200+ milliárd naprendszerében 30 % körül van a lakott/élettel rendelkező naprendszerek aránya.
A galaxis közepe felé haladva sokkal fejlettebb, korábbi fajok léteznek.
Emberi fajból sok százezer él a galaxisban, -az emberi faj egy olyan tervrajz, amit az evolúció más világokban fejlesztett ki és kisebb-nagyobb módosításokkal számtalan világban használ-, ezen emberi fajok kb 10%-a földi embernek is elmenne.
Erről hol tudok olvasni?
Mert így önmagában inkább úgy tűnik, hogy egy álomvolágban élsz.
Ufokurtató, maradj már csendben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!