Ha eddig nem észleltünk a Kardasev- skála 3-as szintjén lévő (egész galaxist uraló) civilizációt, akkor feltételezhetjük, hogy nincsen jelenleg szuperfejlett civilizáció a belátható univerzumban, ergo nem kell földönkívüli támadástól tartanunk?
"még találhatunk negyobb látóterérrel"
Nem, nem találkozhatunk - sőt: a jelenlegi 96 milliárd fényév a jövőben szűkülni fog.
Viszont a látóterünket jobban be fogjuk látni, és jobban észreveszünk majd benne dolgokat.
Az is valami. Bár nekem az is bőven elég ha a galaxisunkban látunk. Én bízok benne hogy ha nem is intelligens életet de életet találunk. Pl egysejtű, növény vagy állat.
A galaxison túl, simán el tudom képzelni hogy van egy egy bolygó ami lakott. De, hogy az intelligens vagy fejlett e, abban már nem nagy tudok hinni. Pláne hogy ide jönnek...
Pont a galaxison túl nem nagyon valószínű.
Inkább így, középtájon, mint mi.
Ja, de nem csak egy galaxis van.
Mondjuk nehéz az élet kialakulásához ideális helyet találni a miénk is elég véletlen szerű, legalábbis nekem.
Azért viccelődnek mert rettegnek.
Igen a fehérember millió embert gyilkolt meg. Fehérember öli a fehérembert. Szétbomázza öli gyilkolja égeti magát.
Azért elég raszista dolog azt mondani hogy az ufókák meg nem is léteznek, mert azok szürkék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!