A gízai nagy piramist a földönkívüliek építhették?
"Érdekes, hogy a híres egyiptológusok nem tudják konkrétan, hogy ki és hogyan építette"
Azért jóval pontosabb fogalmuk van róla, mint akár a földönkívüli, akár az atlantiszi híveknek. Ismert az építő nép, a technológiája, az építtető király neve (ebből nagyjából a korszak), sőt még az építés vezetője is jó eséllyel beazonosítható. Máris sokkal több, mint minden más hipotézis összes összekapart bizonyítéka.
Máris sokkal több bármelyik másik találgatásnál.
"ki hiszi el, hogy 4500 évvel ezelött képesek voltak olyan mértani és csillagászati pontossággal dolgozni, ami a mai technologiával is nehéz lenne?"
Ez nem hit kérdése, arra ott a templom.
Mire van adat? Ennyi az egész, és arra van, hogy az egyiptomiak voltak.
Miért ki hiszi, hogy akármilyen galaxisutazó akárkik, akárhogy, akármikor összekopácsoltak a sivatag szélére egy kőgúlát?
Kábé az az egyetlen érve a másik oldalnak, hogy "Nem fér a fejembe, hogy óegyiptomiak, ezért random földölkívüliek/atlantisziak voltak."
"a gízaiakat nem"
Meg leírtam, hogyha esetleg idegenek voltak, akkor azt nem úgy csinálták, hogy idejöttek, aztán elmentek innen. A találgatás még mindig jobb, mint képtelenségekben hinni, hogy primitív emberek ilyen magas szintű ismeretekkel rendelkeztek, és úgy építkeztek, olyan gyorsan mint egy villám.
Még mindig bele vagy ragadva szűklátókörű: nem tudom elhinni ezért ufók/előző civilizáció érvbe. Az egyetlenbe amitek van.
Primitív nép? De azért egy hozzászólással azelőtt a piramisok egy részét nekik tulajdonítod? Akkor azért annyira nem voltak primitívek. Azokat csak összehordták valahogy.
Az ufókat én is el tudom képzelni, előző civilizációt is, és akkor együtt képzelgünk boldogan.
Sőt, még akár a termeszek is összehordhatták, azokról legalább tudjuk, hogy már építettek valamit a Földön. De nyilván valami előző termesz civilizáció lehetett, vagy űrtermeszek, mert a mostaniak primitívek. Legalábbis csak ezt tudom elképzelni.
#14 A primitívséget azt viszonylagosan értettem. Nem tudom piramisról piramisra megmondani, hogy melyiket kik építették. De ti sem voltatok ott, nagyon nagy az arcotok. De az is biztos, hogy a fáraók már itt találták őket.
A rosszul sikerült és a kis piramisokat biztos, hogy ők építették.
#15 Az arabok még másfél ezer éve sincsen, hogy ott vannak. Őket emiatt nem kell számításba venni. Az egy dolog, hogy istenítették a fáraókat.
Ehhez az elmélethez new age-nek nincsen köze. Az atlantisziaknak pedig sok közük van Egyiptomhoz, de nem a hivatalosan elismert Egyiptomhoz, vagy ahhoz már csak kisebb részben. Sokkal több dolog történt ott, mint amit erről elhitetnek az emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!