Ténleg léteztek sárkányok?
Nem igen találtak közszemlére tett bizonyítékokat, sokminden nem is kerülhetne ki, de én hiszek a létezésükben, akár a múltban éltek, akár, talán még ma is..
elég komoly kutatások történtek ezügyben, illetve elméleti, kriptobiológusok is próbálkoztak rájönni, hogyan okádhattak pl tüzet. Erre egy összetett gyomor volt a válaszuk, illetve olyan kiválasztott folyadék, mely szabad levegőn könnyen lángra lobban, esetleg két, keveredő folyadék, mely együttesen éri el ezt a hatást.
szaporodásukat a sasokéhoz hasonlónak írták le, ugyan az az összekapaszkodós-zuhanós.
egyébként három sárkánytípus létezett, a délamerikai földsárkányok szárnyak nélkül, a keleti vízi sárkányok, olyasmik, amiket a mangák, animék mutatnak be, és a kárpáti sárkányok, a klasszikus, szárnyasok :)
a dínósnak részben igaza van, nagyon meglepődtem, mikor rátaláltam a dracorex hogwartsia nevű dínóra, ami tulajdonképpen egy szárnyatlan sárkány:
a kérdés szempontjából egyébként érdemes vizsgálni a meséket, legendákat, történeteket, népszokásokat.
a középkorban ugye már nem éltek sárkányok, de ez volt a sárkányölő történetek virágkora. Valaminek kellett lennie, hogy alapot adjon ezeknek. Kellett valamiféle fenevad, amivel a hős lovagok saját dicsőségüket elérhették.
Természetesen ekkor kezdett a költészet is megszületni, de ezek nem hősi, hanem szerelmes lírában teljesedtek ki, ezért furcsa, hogy a lovagok a sárkányokat és nem híres ellenfeleiket, vagy a hit ellenségeit ölték.
Egyébként a létezésüket az egyház is elfogadja, elég sárkányölő szent Györgyre gondolni, aki elvileg az utolsó, nőstény sárkányt ölte meg, itt a Kárpátokban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!