Szerintetek TÉNYLEG léteznek vagy léteztek vámpírok?
A Terra X az ismeretlen Föld című egyébként ismeretterjesztő könyvben olvastam egy elméletet a vámpír mítosz eredetéről. A mítoszt a TBC tüdőgümőkór nevű betegséghez köti a könyv. A TBC-ről azt kell tudni, hogy fertőző, az áldozatot teljesen legyengíti a tüdőt tönkreteszi, kezeletlenül halálos. A könyv azt az elméletet hangoztatta, hogy a beteg lázálmaiban nyílván úgy érezte többek között a tüdőkárosodás miatt, mintha ülne valaki a mellkasán és szívná a vérét. Ezt elmondták a hozzátartozóknak is. Mivel a vért az élet eszenciájának tartották ezért arra a következtetésre jutottak, hogy nyílván a holtak szívják az élők vérét. Ezt igazolta az is, hogy minél többen haltak meg annál gyórsabban terjedt a vámpír kór (a TBC mint mondtam fertőző). Ekkor az emberek fogták magukat és kitalálták, hogy kiássák a nemrég eltemetett holtakat. És mit láttak amikor felnyitották a sírt? A holtak kifejezetten egészségesnek tűntek hajuk, szakálluk, körmük nőtt egy kicsit, az emberi roncsokhoz képest amik halálukkor voltak kifejezetten meghíztak, szájuk szélénél pedig vércsík húzódott és csámcsogó hangot hallattak. Elég vámpírszerű nem? Na és itt jön a tudományos magyarázat, halál után a testben elkezdenek különféle bomlási gázok termelődni amik felfújják a holttestet --> kövér vámpír, ugyanezek a gázok bugyborékoló hangot adnak ki és rothadó véres folyadékot présel ki a holt szájából --> csámcsogás vérnyomok. A szőr növekedés szintén ezeknek a gázoknak köszönhető, melyek elkezdték a szőr és haj hagymákat kifelé tolni a testből.
Szerintem ez egy érdekes elmélet és akár igaz is lehet :-)
léteznek, de ha arra vagy kíváncsi, hogy milyenek, elő kell keresni a régi vámpír mítoszokat.
Ők tisztán mentális, érzelem nélküli lények, nem szerelmeskedő tinitökök, mint a patisszon.
Mint ahogy előttem említették, valószínűleg a vámpír-elmélet egy tapasztalat megmagyarázása. Ha valaki nem tud valamit, akkor megpróbálja megmagyarázni. Ha a többiek elfogadják, akkor lesz belőle mítosz, és legenda.
A vámpír is ilyen. Vannak dolgok, amiknek a működését nem értették, ezért kitaláltak rá valami magyarázatot. Kétlem, hogy valódi vámpírok, vérszívó élőholtak léteznének. Bizonyíték még nincs, és nem is lesz, mert valaminek a nemlétét nem igazán lehet bizonyítani.
Einstein mondta: "Végtelen számú kísérlet sem bizonyítja, hogy igazam van, de egyetlen kísérlet is bizonyíthatja, hogy tévedtem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!