A szirének és a sellők. Ugyanarról beszélünk?
Figyelt kérdés
Félreértések elkerülése végett először is leszögezném, hogy csak érdekel a dolog. Imádom a mitológia alakokat. Szeretek kutatni az ilyes fajta dolgok után. Ugye a mitológiában a szirének a gyönyörű nők, akik a tengeren tévéjgő férfiakat csábítják el hangjukkal és bájukkal. Majd egyes leírások szerint felveszi igazi alakját (ami rémisztő) és annyi a hapsinak. Na, és ott vannak a sellők. Egyes forrasok szerint maguk a szirének...más feljegyzés szerint pedig 2 külön mitológia alak. Na most akkor, hogy is van ez?2017. máj. 17. 18:28
1/7 anonim válasza:
nem tudom a választ a kérdésedre, annyi plusz infót tennék csak hozz, amit nem biztos, hogy olvastál már, hogy a elgendájukat valós megfigyelések ihlették, a hajósok a sziklákon üldögélő tengeri teheneket hitték hableányoknak, mert messziről tényleg hasonló alakjuk volt - és akkoriban persze még nem a Barbie-alkat volt a női testideál.
A tengeri tehenek hívóhangjait, "énekét" hitték a sellők mitikus, igéző énekének.
(...és nem kötözködésből, csak jó szándékkal, de a tévelygő az ly. :) )
2/7 anonim válasza:
3/7 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy két külön faj.
4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 😊
2017. máj. 17. 21:28
5/7 anonim válasza:
nem, sellő a klasszikus alul hal, felül ember, szinte ártalmatlan, van belőle nő és férfi
a szirén vizi démon, csak nő alakot vesz fel, elhipnotizál, víz alá ránt és jó étvágyat :)
6/7 anonim válasza:
Én ismeret terjesztő könyvből olvastam a tengeri tehénről, és abban is az első válaszoló által írtat írták.
7/7 anonim válasza:
na szoval a sellők és a szirének nm ugyanazok mind a 2 a vizben él annyi a külömbség h a sellők elv ki tudnak jönni a szárazföldre a szirének meg nm a szirének ragadozók és szép hangjukkal csábitották el az áldozataikat míg a sellők félig emberek félig halak a szirének ugymond vizi szörnyek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!