Inzulinszag csapta meg az orrom. Mamám szelleme lehetett?
Mamám cukorbeteg volt, ezért rendszeresen inzulinozta magát és annak az injekciónak olyan jellegzetes erős szaga volt. Tavaly augusztusban halt meg.
Most nem is gondoltam rá, itthon sétálgattam és épp teljesen máshol járt az agyam (tanultam), de a szoba közepén megcsapott az a jellegzetes inzulinszag, kb 1 percig éreztem. Az ablak mondjuk nyitva volt, habár fura lenne, ha az utcáról ez áramlana be. Illetve hozzáteszem, nem az a típus vagyok, aki minden apróságra azt hiszi szellem, ugyanis szkeptikus vagyok a témában. Eddig sose volt ilyesmi paranormális élményem mióta élek.
Szerintetek a mamám szelleme lehetett? Vagy az utcáról jött be a szag?
Úgy imádom az ilyen "aranyos" hozzászólásokat.
Mondom, szkeptikus vagyok az ilyesmivel szemben. Nem hiszek se szellemekben, se a zombikban, semmi ilyen para-dologban.
De amit éreztem, az tény és való. Hidd el, én is meglepődtem. De még most se mondom, hogy szellem volt, hanem nagyobb az esély, hogy az utcáról jött be vagy csak az én agyam viccelt meg. Ezért írtam ki a kérdést, mert azért nyilván ilyen esetben minden ember fejében megfordul az, hogy mi van ha...? Ha szellem volt?
Egyébként pont ebben a pillanatban jöttem rá, hogy mi volt az. A kertbe nemrég ültettem pár virágot és trágyáztam, annak volt ilyen szúrós szaga. És valószínűleg azt fújhatta be a szél és ez emlékeztetett engem az inzulin szagára.
A kérdésem tehát tárgytalan. :)
Ha szellemek nem is léteznek, de mi vagyunk, s lelkünk is van.
Hogy ez utóbbi csak egy vegyi reakció, vagy valami emelkedettebb, elvontabb dolog, édes mindegy.
Nagyon bonyolult szerkezet vagyunk, gondolatainknak csak egy kis töredékét fogalmazzuk meg szavakban.
És a minket érő hatásokat folyamatosan feldolgozzuk, az információkat kipótoljuk, értékeljük. Nem vagyunk tudatában, csak van.
A mamádhoz sok emlék köt. Talán szeretted, s hiányzik. A két hasonló szagot a tudatalattid feldolgozta.
A „döntésfa” eredménye lehetett volna ez: trágya. De ez is: mama.
Ez történt.
Neked zöldet nyomtam pedig! :)
Viszont az első válaszolónak pirosat. Értem én, hogy kivetnivalót talál a kérdésemben és a hozzászólásaimban is, amikbe bele is tud kötni (többé-kevésbé jogosan, mert kétesen fogalmaztam), de ezt a stílust kikérem magamnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!