Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért vágyom annyira egy...

Miért vágyom annyira egy főnixmadárra?

Figyelt kérdés

Van valami misztikus jelentése? Fogalmam sincs miétt de ha hallom vagy látom valahol, vagy esetleg olvasok róla mindig erős vágyat érzek hogy legyen egy saját főnixmadaram, pedig tudom hogy nem létezik.

Azt tudni kell hogy hatalmas Harry Potter rajongó vagyok, és ott volt Dumbledorenak egy főnixmadara, Fawkes, onnan tudtam meg alapvető információkat erről a misztikus lényről, például hogy hatalmas súlyokat képes felemelni, sokáig él,meggyullad, majd a hamvából éled újra,a könnye gyógyító erejű, nagyon hűséges madár és a küldejét, a vöröses arany tollakat.

Egyből megfogott, leginkább az hogy hűséges, de eleve az egész állat, energiával tölt fel a gondolata.

Ez olyan hülyeség, hiszen tudom hogy főnixek nem léteznek:D Akkor miért vágyom ennyire egyre? Van valami misztikus jelentése?

16/l

2016. máj. 2. 17:07
 1/6 anonim ***** válasza:
A gyógyító könny, nagy teherbírás, a hűség csak a regény miatt lett hozzáadva. Az eredeti legenda egyetlen főnixről beszél, ami hosszú életet él. Amikor megöregszik, máglyát épít magának, és elhamvad. A hamvak között egy pondróként éled újjá, és abból növekszik fel újra majd ugyanaz az egy főnix. A főnix a közel-kelettől egészen Kínáig, és azon keresztül Japánig ismert szimbólum. Mivel az élete körforgás, így a szimbolikája is az élet körforgását, a születés, és halál körforgását, és az ezen keresztüli halhatatlanságot szimbolizálja. Ezoterikus tanokban szokott megjelenni szimbolikus történetekben, hogy általa ábrázolják a halhatatlanságot, és megújulást. Kínában is hasonló a jelentése, bár ott gyakran egy hím, és egy nőstény madárról van szó, ott a Yin, és a Yang egyik szimbóluma, ezáltal szintén körforgás motívum.
2016. máj. 2. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm:)
2016. máj. 2. 18:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Látens pirománia, amit a Főnixre fognál.
2016. máj. 2. 21:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Az meg mit jelent?:D
2016. máj. 2. 22:13
 5/6 anonim ***** válasza:
azt jelenti, tyúkot kéne tenyésztened.
2016. máj. 3. 11:34
 6/6 anonim válasza:
vegyél egy struccot nevezd el Fawkes-nak fújd be kis piros festék el rakj a hátára 2 téglát és az erejét is meglátod...:)
2016. máj. 5. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!