Lehetséges hogy szellem vagy démon van a házunkban?
Utolsó előtti mondatodban azt kéred, ajánljunk megbízható szélhámost.
Gondolod, menni fog?
.
Van az a pénz, amiért "hozzáértő" megállapítja szellem/démon jelenlétét a házban, no és van az a pénz, amiért el is zavarja.
A kérdés az, hogy NEKED van-e annyi felesleges pénzed?
Démon biztos, hogy nincs a házban.
Szellem jelenléte lehet még lehetséges, de annak valamihez kötődnie kell, hogy ott maradjon.
De először mindig zárjuk ki a racionális válaszokat, mielőtt rávágjuk, hogy szellem.
Nem szoktak a házban tartózkodók közül valakinek olyan tünetei lenni bizonyos helyeken, vagy mindenhol, hogy például: hányinger, fejfájás, félelem stb.?
Mennyi vezeték fut/futhat a padló alatt vagy padláson, egyéb helyeken? Esetleg sok elektronikus eszköz egy helyen, vagy minden szobában van valamilyen nagyobb dolog például: tv, számítógép stb.?
Mert ha igen, akkor az egész rossz érzést az elektromágneses tér magyarázza meg. Ilyenkor a teendő, hogy növelni kell az elektronikus eszközök közötti távolságot, valamint csökkenteni a számukat a házban. A vezetékeket rendbe kell tenni, és nem szabad, hogy össze-vissza futkossanak mindenhol.
Ez volt az egyik racionális válasz. Ennek majd nézz alaposan utána, mert egészségre ártalmas, ha valaki érzékeny rá, akkor annak még rosszabb.
Hát, én azok közé az emberek közé tartozom, akik nem hisznek sem az ufókban, sem a jetiben, mert egyiket sem láttam még.
Szellemmel volt dolgom többször is. Ebből egy alkalom az, ami 100%, semmi mással nem magyarázható, és egyébként nagyon kedves eset, szóval nem kéne élből lehülyézni a másikat, csak azért, mert esetleg mást tapasztalt.
Kérdező, nem feltétlenül szellem van a dologban, démon pláne nem, de ki tudja ennyiből megállapítani, igazi szakértők elég ritkán akadnak a témában :)
Az is lehet, hogy a csí rendetlenkedik. Nagyon ezoterikusan hangzik, de valójában nem az. A feng shuiból ered, az "erőt" jelenti.
Tudományosan még nem kerestem rá, de ha így akarjuk megközelíteni, el lehet képzelni mágneses vagy hasonló térnek, mely állandó mozgásban van, számunkra láthatatlan, mint a szél.
A sarkok, hegyes tárgyak, hosszú üres folyosók stb. negatívan változtatják a mozgását, így rossz érzést keltve bennünk. Anyáméknál van egy ilyen folyosó és felnőtt fejjel is szaporázom a lépteimet, ha este kell végig mennem rajta, pedig egyébként nem félek a sötétben. A testvéreim szintúgy, pedig öcsém majd' 2 méter magas, kemény srác :D
A macskák mellett a kaparászás nem tűnik annyira szokatlannak :)
Teljesen felesleges bárkit odahívni, kétlem, hogy találnátok olyat, aki nem csaló lenne. Próbálhatsz kommunikálni a feltételezett szellemmel, hátha érti. Én, ha úgy érzem, van itthon valaki mellettem, megbeszélem vele, hogy szívesen látott vendég, míg nem csinál bajt.
Egy darabig a konyhaszekrényünk tetejéről leesett ez-az. Mióta megejtettem ezt a beszélgetést, minden nyugodt. Aztán ki tudja, lehet, csak a szomszéd nem ugrál hajnalban a szekrény mellett :)
8-as vagyok, egyébként a macskák valóban láthatnak dolgokat, amiket mi nem.
Az említett konyhaszekrényes eseteknél mindig megijedtek.
Egyszer egy régi edénycsurgató esett le, a macskák épp előttem ültek.
Nagyon megijedtek, mindketten bemenekültek az ágy alá... én persze kimentem megnézni, mi történt :)
Nagyon félve jöttek utánam, megszagolták a leesett cuccost, és felállt a szőr a farkukon, úgy festettek, mint két mókus.
Ezért is gondolom, hogy ezek nem véletlenül estek le.
Egyébként volt "kölcsönkutyánk" is, az szintén megrémült egy azonosítatlan konyhai zajtól, ő is csak a nyomomban mert kijönni.
Öreg épület ez, sok az idős néni, el tudom képzelni, hogy egy előttem itt lakó hölgy tevékenykedik még odakint.
Mindenki mondd mindent.. :D
Nagyanyám háza is egy ilyen régi építésű épület volt, nekem meg a gondolat elborzaszt ha olyan házban kell éljek, ahol haltak már meg,vagy rálátásom van a temetőre. Egyszer, miután meghalt nagyanyám (nagy volt a kert és még műveltük), aludtam bent egy délután az első szobában, olyan rémálmaim voltak abban a 20 percben.. úgy rohantam ki falfehérre sápadtan, mint akit fojtogattak.
Sokszor a képzeleted is ráad a dolgokra. Ez a ház, amiben szüleimmel élek, emeletes és történnek érdekes dolgok, furcsa hangok, suttogások, koppanások, rám jön olykor indokolatlanul a félelem.. ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha valami bántani akart volna, az már megtette volna. Vagy amikor a konyha ajtó nyitva van és megyek a wc felé és rám jön a félsz, vicces fejeket vágok, és az is eltereli kicsit a figyelmem és még mosolygok is egy jót rajta. :)
Ha démon lenne ott, akkor nem csak a rossz jelenlétet éreznétek..
Van aki jobban fogékony erre, de mindenképp le kell küzdeni a félelmet, mert az csak táplálja az fura érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!