Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Vannak Magyarországon természe...

Vannak Magyarországon természetfeletti lényekről szóló legendák?

Figyelt kérdés
A mátranováki fanyűvő, badacsonyi görényember, érmelléki kuglófember természetesen kilőve!

2016. jan. 28. 16:42
1 2
 1/11 anonim válasza:
Érmelléki pedig jófej :)
2016. jan. 28. 16:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A Győr melletti kunszigeten is terjeng legenda egy ködben lefilmezett fanyűvőről:

[link]

De szerintem ez hajléktalan fagyűjtő lehet, afféle Bartos István féle.

---

A Hanyi Istók nem csak legenda lehetett, hanem akkoriban sokan bujdostak a természetben, így gyermek is veszhetett el aki túlélhette a mocsárban.

2016. jan. 28. 17:04
 3/11 Shamash ***** válasza:
86%
A garabonciás szerintem egy természetfeletti lény/ember
2016. jan. 28. 17:12
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Valami felcsuti tőrpét szoktak emlegetni.
2016. jan. 28. 18:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én egymillió új magyar munkahely munkaadóiról hallok elég sok legendát a köztévében...
2016. jan. 28. 18:25
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Visegrádi satulábú balerinazombi,féllábú kömlődi patkányfiú,fertőtavi kraken stb stb
2016. jan. 28. 18:26
 7/11 vfrtom ***** válasza:
Shamash , a garabonciás inkább a varázsló szinonímája, illetve egyfajta sámán elnevezés. A kérdésre pl.: a hétfejű sárkány, a griff, vasorrú banya, népmeséink tele vannak velük.
2016. jan. 28. 18:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Például a Csodaszarvas.
2016. jan. 28. 21:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Én egy a Bükkben bújkáló rejtályes lényről hallottam aki feltehetően egy atlantán és különleges mentális erőket birtokol. Az sem kizárt, hogy testnedvekkel táplálkozik, ezért nagyon veszélyes. Sajnos forrásssal nem tudok szolgálni róla, mert a cionisták alaposan eltüntetek minden cikket a neten.
2016. jan. 28. 22:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Lidérc, markoláb (égitestevő lény), betegségdémonok (pl.: mirigy)
2016. jan. 29. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!