Volt olyan régi alkimista aki létrehozott homonculust?
Figyelt kérdés
[A homunculus (latin szó, jelentése kicsi ember, emberke) az alkimisták, főként Paracelsus elgondolása szerint: lombikban, vegyi úton előállítható ember, vagy emberszerű lény.]2015. dec. 26. 20:42
1/18 Spilerke válasza:
Edward Elric apja Hohenheim állítólag létrehozott egy homonculust egy lombikban.
3/18 anonim válasza:
Igen, csak sajnos nem dokumentálta, így nem tudunk róla.
4/18 Spilerke válasza:
#2 Amiről beszélek az egy anime. :D Én eddig azt hittem, hogy a FMA egy alapmű, amit mindenki ismer, de úgy látszik tévedtem.
5/18 anonim válasza:
Az alkimisták egy akasztott férfi utolsó, haláltusájában elcseppent ondóját tették egy "ló méhe" nevű állandó hőmérsékletet biztosító edénybe. Ebben nevelték. Az elgondolás valahol a klónozás, és a lombikbébi között van félútón, és úgy egy évezreddel korábban terjedt el az ötlet Európában. De feljegyzett, vagy szájhagyományban megmaradt eset nincs, ahol valakinek sikerült volna. Ha pedig valaki akkoriban istent próbált játszani, azt általában megölték.
6/18 anonim válasza:
Holnapra erős homociklus 0 UW szint és melegfront következik ,trÓpusi meleg,viharzáS 65%páratartalom !
7/18 homo ludensz válasza:
Azt hiszem az alkimista szó jelentése mindenkinél mást jelent. Egy mondjuk középkori tudós nevezzük alkimistának jártas volt a kor ismert tudományaiban és egyszerre volt orvos,csillagász,vegyész,matematikus.
A saját kis laborjában hogy éppen mivel kísérletezett és milyen eredménnyel azt az akkori vallás és közmegítélés közepette nem hiszem hogy bárki is nyilvánosságra hozta volna. Nem a kóklerekre gondolok hanem az új iránti kíváncsi kutatókra. Az ólomból aranyat "csinálók" mint alkimisták is a mai napig elvont figuraként vannak a köztudatba besorolva.
8/18 A kérdező kommentje:
#1: Én is ismerem az animét.;) De most én a valóságról kérdeztem.
De azért köszi a választ és a többieknek is.:D
2015. dec. 27. 11:54
9/18 A kérdező kommentje:
#3: Hogy hívták? Vagy egyáltalán semmit nem tudnak róla? De akkor meg honnan tudják hogy sikerül neki?
2015. dec. 27. 11:55
10/18 Spilerke válasza:
És mit szólsz Victor Frankenstein-hez? Állítólag ő is egy mesterséges ember szerű szörnyet hozott létre, amit naivan hívhatunk homunculusnak. Ez már valamivel jobb, mint az anime. Nem? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!