Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Isten és Sátán haverok?

Missi_Key kérdése:

Isten és Sátán haverok?

Figyelt kérdés

régen olvastam a bibliát, de már elfelejtettem ezeket (több mindent direkt mert közbe ateista lettem) :D

de rémlik hogy néha fogadtak..plusz mindketten szivatják az embereket elég rendesen..szóval akár haverok is lehetnének

2015. jún. 7. 16:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
70%

Akárhányszor olvasom ennek a Key-nak a kommentjeit, elfog a nevetés...

Amúgy drága, nem Jóbra gondolsz?

Isten és sátán nem barátok. Ideje elővenni a Bibliát szivi.

2015. jún. 9. 00:32
 22/29 anonim válasza:
100%
miért ne lehetnének barátok? Isten se és Lucifer se törődnek az emberekkel. Bizos fenn csücsülnek a Mennyben és nézik hogy tesszük tönkre a földet és egymást. Nekik ez a tv, a szórakozás haver! A földön történő dolgoktól nincs is jobb szórakozás Isten és Lucifer számára. Gondold csak el.. mennyit röhöghetnek most a magyarokon. Nekik ez a vígjáték. A háborús, thriller stb..az is meg van és nem is kell mondanom hogy hol. Szóval erről ennyit.
2015. jún. 9. 00:53
 23/29 A kérdező kommentje:

21-es

minek írnák ki troll kérdést Jóbról?

egyáltalán ő most hogy jön ide :D

amúgy..HA Isten mindenkit szeret akkor Sátánt is.

és ha isten mindeható, nem akadhat ellensége.

és hogy tovább trollkodjak..jézus megkísértését istennek kellet akarnia, hiszen próbára tette h méltó legyen, és elvehesse a bűnöket, de a sátán kísérti. vagyis isten akaratát teljesíti úgy hogy a öreg keze tiszta marad. akivel kéz-kezet mos vagy az a haverod.

2015. jún. 9. 23:38
 24/29 anonim válasza:

Ha amugyis millio bizonyitek van arra hogy a biblia nem mas mint a romaiak buktatasara kitalalt konyv ,egy okos es tiszteletre melto egyesulet teremtmenye ,aki evvel nem csak a romaiakat buktatta de a vilagot is osszetartotta ,akkor mert meg vitatjuk azt hogy isten es a satan egyutt piaznak e ?!

En se hiszek ebbe kis korom ota ,de tisztelet azoknak akik megirtak, es szornyen irigylem azokat akik elhihetik ezt...

Egy kerdesem van... Az ok hogy az isten az embert teremtette , de az isten hogy jott letre?

Nem vagyok nagy fizikus de en ebben az elmeletben hiszek:

A fekete-lyuk mindent besziv maga korul, aztan eltunik. Amit beszivott az eltunik vele egyutt.NEM OLVASTAM EGYELTALAN UTANA ES VALOSZINULEG EZ A LEHETO LEGNAGYOBB HULYESEG AMIT MONDHTAOK DE AZ BIBLIA AKKOR SEM IGAZ, de ha a fekete-lyuk az oriasi gravitacio segitsegevel tunteti el ezeket ,akkor az abszolut 0 gravitacio automatikusan a forditottjat teszi. Ami azt jelenti ,hogy a semmi volt is de nem is , a vilag meg vegtelen de megis no, es letezzik a semmi. Ez igy nekem teljesen logikus ,es bar valoszinu hogy teljesen helytelen ,de inkabb hiszek ebben mint egy kicsi fekete konyvben, meg egy oregemberben.

Es ha a menny/pokol letezzik , legalabb biztos vagyok benne hogy halhatatlan vagyok , barmit tettem. De en inkabb leelem az idomet, nem varom a mennyorszgot ! :))

2015. jún. 25. 01:19
 25/29 A kérdező kommentje:
0 gravitáció az űrben van...talán negatív gravitáció..érdekes elmélet hogy a nulla és a végtelen egy legyen..ezen még elgondolkodom, elmés megoldás lenne..
2015. jún. 27. 00:24
 26/29 anonim válasza:

Kerdezo, valojaban az urben sincs 0 gravitacio...

Ha sok-sok fenyevre vagy a naprendszertol, akkor is 0,(0)1 , vagy nagyobb a gravitacio, ezert alnak egyben a naprendszerek. Ez egyben azt is megmagyarazza hogy miert vannak ilyen messze egymastol a naprendszerek, biztos az a hatatar, a gravitacio teljes eltunesere.

Valoszinuleg azert nincsenek ugyanojan messze egymastol, mert mindegyik mozog, mas-mas sebesseggel, Ami a negativ gravitaciot jelenti, az a semmiben nem letezhet, mert ott minden ertek 0, viszont a 0 lehet a merhetetlenul nagy ellentete, es meglepo hogy a ez mind a ter testverenel, az idonel igaz... Az ellentet a legkissebb-legnagyobb a skalan, ez az idonel is, eppen mint , szerintem a ternel 0-vegtelen, de ugyanigy a gravitacional is. Egy test legfejjebb akkor lokhet egy masikat , ha negativ anyagrol van szo , vagy barmilyen kulonleges fizikai jelensegnel, de a gravitacio nem hordozhat maga elott elojelet. Ez mind szep es jo, de az elmeletemben akkor is van egy nagy juk, az univerzum ebben az esetben ugy nezne ki mint egy kockas fuzet oldala, ahol a csucsok az atomok, mind ugyanojan, ugyanakkora. De ez megoldhato, csak a gravitacio segitsegevel, ezek az atomok is ugyanugy vonzzak egymast mint a bolygok, es igy alakulhattak ki az elso anyag strukturak. Ami a kezdetleges atomokat illeti, valoszinunek tartom ,hogy ezek az atomok a feny atomjai.

Azt meg vegig kellene gondolni ,hogy hogy alakult ki a napjaink vilaga. De arra ez a chat nem eleg nagy, es azert meg nem vagyok sem Einstein , sem Hawkings, minden esetre ez 'a folytatas'.

P.S Meglep hogy azt mondod hogy erdekes, nem azt hogy hulyeseg...

2015. júl. 9. 00:48
 27/29 anonim válasza:

Az anyag kepzodesere valoszinu hogy nem kell abszolut 0 gravitacio csak egy bizonyos ertek alatt, ahogy az eltunesere se kell vegtelenul nagy, csak egy ertek feletti..

Ez felig meddig megcafolna az elobbi elmelet egy reszet, mert a kepzett anyag lehet hogy a jelenlegi gravitacio erossegetol fugg, ha ez igaz, es mi felfedeztunk minden, a vilagon letezo anyagot, akkor meghatarozhassuk a minimalis hatarerteket ami 0,(0)[osszes anyag szama] lenne , de jelenleg tul kicsi a kemiai tudasunk, hogy ezt meghatarozhatsuk...

2015. júl. 9. 00:53
 28/29 A kérdező kommentje:

bbocs, a határértéknél leblokkoltam, gyűlölöm az analízist, szerintem hibás...mindegy..

azért gondolom érdekesnem, mivel

két feltevés lehetswéges:

1.

feltételezhetjük hogy a létezés végtelen, hogy valami mindig lesz. ez esetben az ősrobbanás hibás feltevés lenne, mivel a semmi nem robban, valaminek robbannia kelett, és ha a létezés mint fogalom él, az nem tűnhet el a semmiben...

ez kizárná az elméleted hogy a 0 és a végtelen azonos?

nem

mivel ha a végtelenség valós, az is lehet hogy csak a mi elménkben létezik és semmi nem valós.

mármint maga a végtelenség mint dolog, hogy sosincs vége. leginkább úgy lehetséged ha el se kezdődött.

2.

az ősrobbanás.

van eleje. 0-ból indul és tart a végtelenségbe..tágul, aztán jön az őskáosz és szétesik, és az idő is szétesik és minden egyszerre fog létezni..stb. aszem ez egy népszerű elmélet a téridőről, hogy ha túl sokáig tágul szétesik...vagy ha nem visszazsugorodik magába..

abban az esetben ha káosz, és szétesik a téridő akkor a végtelenbe való távolodás szüli meg a nullát.

ha újra összehúzódik, akkor volt 0 külön és végtelen külön, és nem tudjuk hogy ez végtelen folyamat e vagy egyszeri történés. mármin az ősrobbanás.

ha azt az elméletet veszük hogy megáll a tágulásban szintén van külön nulla és külön végtelen....

lényegéban, ha valahonnan megtudnánk hogy a nulla és a végtelen egy -e, tudnánk mindent.

2015. júl. 10. 02:31
 29/29 anonim válasza:

1.Olvasd ujra tobbszor az elobbi kommentem, hogy megertsd (ha megsem megy remellem ez erthetobbre sikerult :D ).En nem azt bizonyitom, hogy a 0 az vegtelen... hanem azt, hogy maga a semmi vegtelenul letezik es vegtelen idovel ezelott kezdodott ugyanakkor vegtelen nagy is. De az anyag is letezzik, vegtelen idovel ezelott kezdodott, vegtelen nagy de megis vegtelen sebesseggel tagul, a semmit anyagga valtoztatva es vegtelen ideig tart..

Namost, ez nagyon neheznek tunik, de egyszeru:

Kepzelj el egy nagy kort, ez kepezi a semmit, ez vegtelen.

Az abszolut 0 - elmelet alapjan, a 0 idoben a semmi, abszolut rogton valamive atalakul(ez a vegtelen sebesseg - mivel itt nem ervenyesek a fizika torvenyei) , de megis egy sebesseggel tagul... ami lehet ennyire nagy is, de tapasztalataim szerint barmennyit, barmilyen gyorsan vonunk ki a vegtelenbol, ugy is ugyanannyi marad, vagyis a semmi terfogata megmarad.

Innen mar tobb dolog is lehetseges:

1.Folytatothat egy osrobbanas szeru elmelettel...

2.A 0 gravitacio a feketelyukbol indult ki, csakhogy a feketelyuk sem vegtelen nagy gravitacios, hanem csak szamolhatatlanul nagy, ez szerint nem csak a 0 hanem a 0,(0)X gravitacional is letrejohet anyag, ahol X a vilagon letezzo osszes anyag szamat jelkepezi.

Mivel a feny tomege a legkissebb az jott letre legelore, hogy pontosan hol ,a ket kor kozos kozepen e ,vagy ossze-vissza mindenhol azt nem merem feltetelezni, de letrejott.

Itt is 2 dolgot tartok lehetsegesnek:

1.Csak a feny jott letre (ez, reszben megcafolna a kicsitt elobb elmondottakat) es aztan, az atomokban allo gravitacio hatasara osszealtak az anyagok.

2.Az elso reteg feny atomjainak gravitacioja, megvaltoztaja a kovetkezoen letrejovo anyag osszetetelet, majd az is az utannalevojet, es igy sorba kovetkeztek a nehezebb es nehezebb anyagok es ebbol all ossze a vilag.

-----------------ami az elozo kommentet illeti------------

Az elso elmeletet, nem igazan fogtam fel, viszont ha jol ertettem mind2 vel, vagy legallabbis a 2.-al van egy problema... Mi nem a vilag kezdetet keressuk? A vilag kezdete azt jelenti ,hogy a 0 pontaz idoben. Az a pont amikor a semmi valamive vallott... az osrobbannas megtortenhetett, de az nem a vilag kezdete, mert mar letezzett valami: a feny,az energia.

Ezekre meg csak fel akartam hivni a figyelmed:

--"abban az esetben ha káosz, és szétesik a téridő akkor a végtelenbe való távolodás szüli meg a nullát."--

Nem, ez nem igaz. Vigyazat ! Itt 3D-s vilagrol van szo... itt a vegtelen tavolsag nem letezhet...

--"ha azt az elméletet veszük hogy megáll a tágulásban szintén van külön nulla és külön végtelen...."--

Ha phantomszekondumok alatt jott letre, a semmiben, ahol semmi sem lassithassa le akkor miert huzodna vissza?

FIGYELEM!A robbanas UTAN jott letre az anyag, szoval a belso korulmenyek nem hathatnak ra.

--"az is lehet hogy csak a mi elménkben létezik és semmi nem valós."--

Ez a legerdekesebb fogalom, akarattal hagytam utoljara.A "valos" fogalmat meg SENKISEM hatarozta meg.En ugy velem ,hogy minden valos: Ha a vilag vegtelen, minden bizonnyal, barmi amire gondolhatok, megtortenik valahol. Meg aztan ott vannak a dimenziok, amellyek letrejotte is felteteles, de semmifele bizonyitek nelkul merem azt allitani, hogy amikor alszunk, egy ujjabb dimenzio jon letre az elmenkbe, ami szerintem eleg valos, ha egyeltalan letezik valotlan...

2015. júl. 11. 02:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!