Én nem hiszek az emberek vallásaiban. Nem érdekelnek, egyhangúnak és sablonosnak találom. Persze sosem lehet tudni.. A "tudomány" embere vagyok, gondolok itt az Evolúcióra, mindenre ami a Galaxisunkban történik és azon kívül a távoli világűrben! Sőt az ember is tudományosan cselekszik, még ami a vallást is illeti, hiszen azt is egy bizonyos cél érdekében írták! De mégis ki hozta létre az egész világot? Mindent, a Végtelent? az Időt? A semmiből nem lehet csak úgy valami, ha még is akkor mi volt, milyen anyag? milyen lény? Sokat agyalok a teremtőn.. Nagy bumm, öröktől fogva létező Istenek.. Mindent kellet hogy megteremtsen valami vagy Valaki!! Robbanni sem maguktól szoktak a dolgok!? Biztos hogy valami létrehozott mindent! Vagy ez csak az végtelen idő? Semmiből lesz valami? A semmiből nem, ha meg ott a valami akkor az mi? Öröktől fogva létező Isten? Akkor ő nem emlékszik a múltjára? Születésére? Magára? A tudomány is elakadt, a Vallás pedig a határokat feszegeti! Ti gondolkoztatok már azon hogy a mi alkotta a világot? Mi alkotta az evolúció?
Érdekes elmélet, de nekem ez olyan mint egy istenben hinni: az embernek mindenképp végtelennel kell számolnia, erre lyukad ki az agy! Azt írtad hogy talán mindig is létezett pár dolog oké!! De bakker ha valami létezik az magától a semmiből hogyan létezik? Tudom én nem érek fel az idő végtelenségével de mindig nem létezhetett valami DE semmi sem? :DD Jól megfingattak minket!! Köszönöm a válaszokat! Az elmélkedés megmarad.. a végtelenbe
2015. febr. 27. 23:43
12/27 Ozmium42 válasza:
Tanmese a végtelenről:
Az egyharmadok két módon írhatjuk le: egyszerű és tizedestört alakban.
Egyszerű alakban: 1/3
Tizedestört alakban: 0.333... (végtelen sok hármas)
Most szorozzuk a két alakot 3-mal.
Az első alak eredménye: 1/3*3=1
A második alak: 0.333*3=0.999
Ebből belátható, hogy 1=0.999... (végtelen 9)
Ha nem hiszed, kivonhatod egymásból, hogy lásd a különbséget: 1-0.999... = 0.000 (VÉGTELEN nulla)
Hát a geometriai egyenesnek? Hát ha körbe mész, mikor fogy ki alólad az út? Ha visszafelé mész, mikor?
2015. febr. 28. 00:06
13/27 A kérdező kommentje:
Ne feledd, hogy ezek a mi számításaink, talán vannak olyan idegen számítások melyek "közelebb" vihetnek a végtelenhez, ha érted mire gondolok. Lehet egy másik galaxisban már módosítani kéne a számításainkat, ha más törvények és erők uralkodnak.. A sötét anyag ami a láthatatlannál is láthatatlanabb, na az választ adna mindenre. De mi az mi lehet? Szerintem olyan világok is létezhetnek amik egy atomnál pl 30.000-szer kisebb/ek! És még azokban is létezhet világ. :D Akármerre gondolok minden végtelennek tűnik, ahogy elhagyom a földet, és a földi evolúciót.
2015. febr. 28. 00:20
14/27 A kérdező kommentje:
"Láttál már molekulákat, atomokat, elektronokat, protonokat, neutronokat, kvarkokat, mindenféle bozonokat, fermionokat?" Nem, de tudjuk hogy van, létezik! Én nem ezekre gondoltam.. :)
2015. febr. 28. 00:28
15/27 Missi_Key válasza:
még nem olvastam a többi választ (késővan) ..de ha nagyon logikát keresel...létezhetnek körfolyamatok...
2015. febr. 28. 01:42
16/27 anonim válasza:
Ez így van pl. a tyúk és a tojás
2015. febr. 28. 01:51
17/27 Ozmium42 válasza:
Nyilván: ha az utolsó esemény visszacsatolódik az elsőhöz, és kiváltja azt, akkor a körfolyamatnak nincs kitüntetett kezdete és vége, illetve nem lehet felismerni azt.
2015. febr. 28. 01:55
18/27 A kérdező kommentje:
Hát a "nem lehet felismerni" dolog az működik.
2015. febr. 28. 11:59
19/27 anonim válasza:
"Semmiből lesz valami?"
Ennek a kérdésnek csak akkor van értelme, ha tudjuk, hogy van olyan, hogy "semmi". De nem tudjuk.
2015. febr. 28. 12:06
20/27 anonim válasza:
Azt gondolom, hogy a bűn következménye ez a találgatás is. Ha az embernek nem szakadt volna meg a kapcsolata Istennel, akkor most nem lenne szüksége ilyesmin filózni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!